• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dovi: Πολύ περίεργα πράγματα…
Νέα 29/07/2020 - 11:44

 

Η Jerez ποτέ δεν ήταν μια καλή πίστα για τον Andrea Dovizioso ή την Ducati, οπότε το βάθρο στον πρώτο Αγώνα και η 6η θέση στο δεύτερο είναι αξιοπρεπή αποτελέσματα.

 

Αυτό που δεν ήταν τόσο αξιοπρεπές ήταν η διαφορά του Dovi από τον Fabio Quartararo, μια διαφορά που από τα 6’’ της Jerez I πήγε στα 12’’ στην Jerez II.

 

Αυτό οφείλεται τόσο στις άσχημες κατατακτήριες του Ιταλού, όσο και σε ένα «πολύ περίεργο» πρόβλημα που αντιμετώπισε στον Αγώνα της περασμένης Κυριακής.

 

«Η 6η θέση δεν ήταν άσχημη, ειδικά σε μια πίστα που δύσκολα κάνεις προσπεράσεις. Κάτι που δεν περιμέναμε όμως ήταν ότι από την αρχή δεν είχα καθόλου αίσθηση από το μπροστινό μέρος μέσα στις στροφές».

 

«Ήταν πάρα πολύ περίεργο… δεν μπορούσα να πιέσω ούτε στις αργές ούτε στις γρήγορες στροφές. Το πρόβλημά μου δεν είχε να κάνει με την υπερθέρμανση μιας και δεν ήμουν πίσω από άλλους».

 

«Ήταν μεγάλη έκπληξη για εμάς αυτό το πρόβλημα και τώρα πρέπει να κάτσουμε και να το αναλύσουμε γιατί αλλάξαμε πολύ το set-up από τη μια εβδομάδα στην άλλη. Η 6η θέση είναι καλή, αλλά δεν είμαι ικανοποιημένος με την αίσθηση».

 

Ο Pecco Bagnaia έδειξε στην Jerez II ότι η Ducati θα μπορούσε και πάλι, άνετα μάλιστα, να βρεθεί εκ νέου στο βάθρο της Ισπανικής πίστας.

 

Δεν θα μπορούσε να βοηθηθεί ο Dovi από την τηλεμετρία του συμπατριώτη του; Τις προηγούμενες ημέρες υποστήριζε ότι σε ρυθμό Αγώνα δεν υπήρχε μεγάλη διαφορά ανάμεσα στους δυο.

 

«Δεν ήθελα να αντιγράψω… o Pecco έδειξε ότι η Ducati θα μπορούσε να πάρει το βάθρο. Εγώ όμως όχι, γιατί ξεκίνησα από πολύ πίσω. Έκανε καλό Αγώνα και ήταν η καλύτερη Ducati».

 

«Την προηγούμενη εβδομάδα δεν μπορούσα να φρενάρω όπως ήθελα και το φτιάξαμε αυτό δουλεύοντας στο set-up και στα ηλεκτρονικά. Όμως είχαμε αυτό το περίεργο πρόβλημα που δεν το περιμέναμε».

 

Τέλος, επανέλαβε τους προβληματισμούς του για το νέο ελαστικό της Michelin.

 

«Τα ελαστικά άλλαξαν πολύ τα πράγματα. Οι ανταγωνιστές μας και κυρίως η Yamaha με την Suzuki είναι πιο δυνατοί και εδώ, αυτή η πίστα, είναι πίστα της Yamaha».

 

Τουλάχιστον ακολουθούν καλές πίστες για την Desmosedici, ωστόσο ο Dovi ήταν προσεχτικός στα σχόλιά του, τονίζοντας:

 

«Πριν πούμε για καλές πίστες ή όχι, πρέπει να φτιάξουμε το πρόβλημα και όλα όσα έγιναν σ’ αυτούς τους δυο Αγώνες. Διότι έγιναν πολλά πράγματα».

 

Επόμενο άρθρο »

Mir: Έβλεπα το βάθρο!

« Προηγούμενο άρθρο

Ο απίστευτος Rins από 20ος στη 10η θέση!!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα