• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
«Έβρασε» ο Pol Espargaro στην Jerez
Και «πλήρωσε» το λάθος του στις κατατακτήριες
Νέα 29/07/2020 - 15:14

Μετά την 6η θέση – ισοφαρίζοντας το καλύτερο αποτέλεσμα της KTM στο στεγνό – στον πρώτο Αγώνα της Jerez, ο Pol Espargaro «πλήρωσε» το λάθος του στις κατατακτήριες στον δεύτερο.

 

Η πτώση του στις ΚΑΤ2 τον άφησε στην 12η θέση και σε μια πίστα δύσκολη για προσπεράσεις, δεν κατάφερε να επαναλάβει το θετικό αποτέλεσμα της προηγούμενης φοράς.

 

«Το λάθος μου ήρθε χτες και πλήρωσα γι’ αυτό σήμερα», έλεγε μετά τον Αγώνα ο Ισπανός της KTM, ο οποίος στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι «έβρασε» στην καυτή ατμόσφαιρα της Jerez!

 

«Ήμουν πίσω από οδηγούς με τους οποίους δεν θα έπρεπε να είμαι μαζί και μετά οι μπροστά έκαναν διαφορά 5-6 δευτ. Όταν χάνεις τόσο πολύ από εργοστασιακές είναι δύσκολο να το καλύψεις».

 

«Επιπλέον το μπροστινό ελαστικό ανέβαζε πολύ θερμοκρασία και ήταν αδύνατον να περάσω στα φρένα. Πάντως όλο το λάθος ήταν δικό μου και ξεκίνησε χτες».

 

«Ο ρυθμός μου δεν ήταν άσχημος, αλλά μένοντας πίσω από αυτούς πραγματικά έβρασα! Απλά και μόνο επειδή ήμουν πίσω! Η ζέστη ήταν τρομερή! Ένοιωθα σαν να με έδερνε! Για μένα ήταν χειρότερα απ’ ότι στην Μαλαισία ή την Ταϊλάνδη».

 

«Τον πρώτο Αγώνα τον διαχειρίστηκα. Εδώ, τώρα, μετά από 4 γύρους είχα βράσει τελείως! Οπωσδήποτε ήταν ο πιο δύσκολος Αγώνας της καριέρας μου».

 

Με τις πτώσεις μπροστά και τα προβλήματα, ο Pol Espargaro κατάφερε τελικά να πάρει την 7η θέση και σε συνδυασμό με την 6η στην Jerez I, έφυγε από την πίστα έχοντας την 4η θέση στη βαθμολογία.

 

«Αν κάποιος μου έλεγε ότι μετά την Jerez θα ήμασταν 4οι στο Πρωτάθλημα, δεν θα τον πίστευα! Τέτοια είναι η δουλειά που έκανε η KTM το χειμώνα».

 

«Κι όχι μόνο αυτό, αλλά είδαμε εργοστάσια όπως η Yamaha ή η Ducati να έχουν πρόβλημα με τον κινητήρα ενώ καμία KTM δεν αντιμετώπισε θέμα με τις υψηλές θερμοκρασίες».

 

«Κι αυτό δείχνει ότι το άθλημά μας είναι ομαδικό και όχι ατομικό όπως ίσως να φαίνεται σε κάποιους στην τηλεόραση. Χάρη στην ομαδική δουλειά είμαστε 4οι στη βαθμολογία».

Επόμενο άρθρο »

Στυλ α λα Marquez και βάθρο για Nakagami!

« Προηγούμενο άρθρο

Mir: Έβλεπα το βάθρο!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα