• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Στυλ α λα Marquez και βάθρο για Nakagami!
Στον καλύτερό του Αγώνα στην κατηγορία
Νέα 30/07/2020 - 10:57

Η παρουσία του Takaaki Nakagami στους δυο Αγώνες της Jerez – και ειδικά στον δεύτερο – έδειξε ξεκάθαρα ότι κάτι έχει αλλάξει προς το καλύτερο στον Ιάπωνα.

 

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι μελέτησε λεπτομερώς την τηλεμετρία του Marc Marquez, όμως δεν ήταν το μόνο που τον βοήθησε να εντυπωσιάσει στην Jerez II.

 

Στο δεύτερο Αγώνα ήταν – με διαφορά – ο πιο βελτιωμένος αναβάτης στην πίστα, ενώ και το γεγονός ότι ήταν ο πιο γρήγορος σε δυο ελεύθερα, δείχνει την αλματώδη βελτίωση του Taka.

 

Τι ήταν, λοιπόν, αυτό που τον βοήθησε και κατάφερε να κατεβάσει 16 ολόκληρα δευτερόλεπτα το χρόνο Αγώνα του την προηγούμενη Κυριακή;

 

«Πραγματικά δεν ήξερα πώς να διαχειριστώ τη μοτοσυκλέτα του 2019, η οποία είναι μεν δύσκολη αλλά έχει μεγάλες δυνατότητες. Ο Marc όμως έχει αποδείξει ότι μπορεί και την ελέγχει».

 

«Έτσι μελετήσαμε την τηλεμετρία του εις βάθος. Αλλάξαμε set-up βάσει αυτής όμως η μεγάλη αλλαγή ήταν ότι άλλαξα το στυλ μου σε παρόμοιο με αυτό του Marc».

 

«Δεν μπορείς να το αντιγράψεις τελείως, όμως ήδη από την Παρασκευή το πρωί ένοιωθα πάρα πολύ άνετα πάνω στη μοτοσυκλέτα. Επιπλέον ήταν σημαντική και η βοήθεια του Takeo».

 

«Μιας που ο Marc έλειπε, ερχόταν πιο πολύ στο γκαράζ μας και με συμβούλευε και μου έλεγε τι και πως το κάνει ο Marc και όπως είδατε όλα αυτά με βοήθησαν. Στόχος μου είναι να συνεχίσω να παρακολουθώ στενά τον Marc».

 

Ο Taka έφτασε πολύ κοντά στο βάθρο, όμως τελικά τερμάτισε 4ος που και πάλι είναι το καλύτερό του αποτέλεσμα σε Αγώνα της μεγάλης κατηγορίας.

 

«Ήταν ωραίος Αγώνας και έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό, όμως ήμουν πάντα πίσω από άλλους. Στην αρχή ήταν η Ducati του Bagnaia και για το μεγαλύτερο διάστημα η Yamaha του Vinales».

 

«Είχε κάποια προβλήματα με το μπροστινό και έκανε λάθη, όμως στη συνέχεια άλλαξε λίγο το στυλ του και προσαρμόστηκε. Στο τέλος ήταν λίγο πιο γρήγορος από εμένα και πέρασε και τον Valentino».

Επόμενο άρθρο »

Επιστρεπτέα προκαταβολή

« Προηγούμενο άρθρο

«Έβρασε» ο Pol Espargaro στην Jerez

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα