• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul: Η δράση και το θέαμα ξεκινούν και πάλι!
Σήμερα η επανέναρξη της σεζόν με τον Γύρο της Jerez
Νέα 31/07/2020 - 10:54

Μετά από μια δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, το Πρωτάθλημα των SBK-Motul επιστρέφει και πάλι στη δράση, μετά τους Αγώνες στην Αυστραλία.

 

Ήταν αρχές Μαρτίου όταν στο Phillip Island είχαμε τις πρώτες μάχες του 2020, με τρεις διαφορετικούς νικητές μέσα σε ένα Σ/Κ, κάτι που δεν είχε ξαναγίνει.

 

Μετά από πέντε μήνες η σεζόν συνεχίζεται στην «καυτή» Jerez, με τον Alex Lowes της Kawasaki να είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

 

Ο Ισπανός, που είχε κερδίσει στον 2ο Αγώνα της Αυστραλίας και ήταν στο βάθρο στον 1ο, επιστρέφει στην πίστα όπου πέρυσι είχε πέσει στην τελευταία στροφή της.

 

Σ’ εκείνο το περιστατικό είχε συγκρουστεί με τον Jonathan Rea, με τον Lowes να έχει ως καλύτερό του αποτέλεσμα στην πίστα την 4η θέση.

 

Από την άλλη ο Rea ήταν 2ος στο δεύτερο Αγώνα εκεί πέρυσι, ενώ στην Ισπανική πίστα ήταν που το 2015 είχε πανηγυρίσει τον πρώτο του Παγκόσμιο Τίτλο!

 

Με τρεις τρίτες θέσεις στους Αγώνες της Αυστραλίας, είναι ο Scott Redding αυτός που κρατάει τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος.

 

Ο Βρετανός, νεοφερμένος φέτος στο Πρωτάθλημα, είχε κάνει τεστ στην Jerez τον Ιανουάριο ενώ έχει αγωνιστεί πολλές φορές εκεί όταν ήταν στο MotoGP.

 

Ποτέ όμως με τέτοια ζέστη, σαν αυτή που θα συναντήσουν οι αναβάτες των SBK-Motul. Ειδικά το Σάββατο η θερμοκρασία στην πίστα αναμένεται να φτάσει τους 39ο C.

 

Ο ομόσταυλος του Redding στην Ducati, ο Chaz Davies, είναι 8ος στη βαθμολογία και έχει καλή παράδοση στην Jerez με τρεις νίκες εκεί στο παρελθόν.

 

Στο στρατόπεδο της Yamaha, ο Toprak Razgatlioglu είναι 3ος στη βαθμολογία μετά τη νίκη του στον πρώτο Αγώνα του 2020.

 

Με αυτή έγινε και ο πρώτος Τούρκος που βρέθηκε ποτέ επικεφαλής στη μεγάλη κατηγορία των SBK, την ώρα που ο Michael Van der Mark – ο ομόσταυλός του – ψάχνει το πρώτου του βάθρο για φέτος.

 

Ο Ολλανδός, ο οποίος φεύγει από την Yamaha και πηγαίνει στην BMW το 2021, τα είχε πάει περίφημα στον 2ο Αγώνα του 2019, όταν και είχε πάρει τη νίκη.

 

Μια δυνατή παρουσία αναζητά στην Jerez και το HRC, ειδικά μετά την καλή εμφάνιση στο Phillip Island και τις δοκιμές που προηγήθηκαν σε Βαρκελώνη και Aragon.

 

Ο Alvaro Bautista δηλώνει έτοιμος να δώσει στην Honda το πρώτο της βάθρο στην Jerez μετά το 2015, σε μια πίστα που πέρυσι είχε καταφέρει να πάρει δυο νίκες.

 

Την ίδια χρονιά ήταν που ο Leon Haslam, ο ομόσταυλος του Alvaro, είχε καταφέρει να πάρει το τελευταίο του βάθρο στην Jerez.

 

Στην BMW ήταν πολυάσχολοι το προηγούμενο διάστημα με πολλές ιδιωτικές δοκιμές ώστε να ετοιμάσουν τη μοτοσυκλέτα για την επανέναρξη.

 

Το μεγάλο ενδιαφέρον είναι ποιος από τους Tom Sykes και Eugene Laverty θα κρατήσει τη θέση του δίπλα στον Michael Van der Mark το 2021.

 

Στην Jerez ο Sykes είχε καταφέρει να πάρει τον Τίτλο το 2013, ενώ δυο χρόνια αργότερα ο Laverty πήρε τη μια και μοναδική νίκη του στην πίστα.

 

Στο Πρωτάθλημα των Ανεξάρτητων οδηγών, επικεφαλής είναι ο Loris Baz που θα συνεχίσει τις μάχες του με τις εργοστασιακές μοτοσυκλέτες, βάζοντας ως στόχο του μια θέση στην εξάδα για τους επερχόμενους Αγώνες.

Επόμενο άρθρο »

SBK-Motul Jerez: ΕΔ1

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Rossi στην Petronas: Η ανακοίνωση στο GP του Misano!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα