• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul Jerez: Αγώνας 1
Ο Redding επικρατεί του Rea και κατακτά την 1η του νίκη στο Πρωτάθλημα
Νέα 01/08/2020 - 16:59

Ένα «ηχηρό» μήνυμα των φετινών του διαθέσεων έστειλε στο σημερινό Αγώνα των SBK-Motul ο Scott Redding, τον 1ο Αγώνα μετά τη διακοπή λόγω Covid-19.

 

Με μια εξαιρετική εμφάνιση στην πίστα της Jerez, ο Redding κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη στα SBK, εδραιώνοντας τις «βλέψεις» του για Τίτλο φέτος.

 

Πριν από λίγες ώρες είχε καταφέρει να πάρει και την πρώτη του pole position στο Πρωτάθλημα.

 

Η πρώτη νίκη για τον Redding μόνο εύκολα δεν ήρθε. Ο Βρετανός δεν έκανε καλή εκκίνηση με την Ducati του και γρήγορα ο Rea (Kawasaki) και ο Toprak Razgatlioglu (Yamaha).

 

Αυτοί οι τρεις, μαζί με τον Loris Baz (Yamaha) έκαναν διαφορά στην αρχή, ενώ προσπάθησε να μείνει κοντά τους και ο Tom Sykes με την BMW του, ο οποίος αργότερα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει με τεχνικό πρόβλημα.

 

Περίπου 9 γύρους πριν το τέλος ο Redding κατάφερε να περάσει και να κρατήσει πίσω του τον Razgatlioglu, ανεβαίνοντας στη 2η θέση του Αγώνα.

 

Ο Rea μπροστά έδειχνε να ελέγχει το ρυθμό, όμως ο Redding καιροφυλακτούσε, μελετώντας τον αντίπαλό του.

 

Όταν βρήκε την ευκαιρία στην 6 έκανε την κίνησή του, η οποία ήταν δυναμική και ανάγκασε τον Rea να ανοιχτεί. Από εκεί και πέρα δεν έχασε τα ηνία και τερμάτισε 1,1’’ μπροστά από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή.

 

Οι 25 βαθμοί που πήρε σήμερα ο αναβάτης της Ducati, του δίνουν και την πρώτη θέση στο βαθμολογικό πίνακα.

 

Ο Redding έγινε ο τέταρτος διαφορετικός νικητής στα SBK, σε τέσσερεις συνεχόμενους Αγώνες, κάτι που είχαμε να δούμε στο Πρωτάθλημα από το 2004!

 

Ο Jonathan Rea συμβιβάστηκε με τη δεύτερη θέση, κρατώντας πίσω του τον Razgatlioglu. Ο τελευταίος δέχτηκε αρκετή πίεση στο τέλος.

 

Χρειάστηκε να παλέψει αρκετά για να κρατήσει το βάθρο από έναν πολύ επιθετικό Chaz Davies. Ο οδηγός της Ducati ήταν εντυπωσιακός στο δεύτερο μισό και στο τέλος βρέθηκε 4ος, ξεπερνώντας τον Loris Baz.

 

Το εμπόδιο του Davies ωστόσο αποδείχτηκε ανυπέρβλητο κι έτσι έμεινε 4ος, με τον Baz να είναι και πάλι η καλύτερη ιδιωτική μοτοσυκλέτα, τερματίζοντας στην 5άδα.

 

Ένα πολύ καλό αποτέλεσμα πήρε ο Michael Ruben Rinaldi, περνώντας τη γραμμή τερματισμού στην 6η θέση, μπροστά από τον Alvaro Bautista.

 

Ο τελευταίος ήταν τέσσερα ολόκληρα δευτερόλεπτα πίσω από τον Rinaldi, αλλά και 8,4’’ μπροστά από τον Marco Melandri.

 

Ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της βαθμολογίας, Alex Lowes, δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα περισσότερο από την 9η θέση στην «καυτή» Jerez, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει στους 37ο C και την άσφαλτο να είναι στους 59ο C!

 

Τη δεκάδα έκλεισε ο Leon Haslam με την Honda του. Εγκατάλειψη λόγω προβλήματος δεν είχε μόνο ο Sykes, αλλά και ο Michael Van der Mark που είδε την Yamaha του να τον προδίδει στα μισά περίπου του Αγώνα.

Επόμενο άρθρο »

H KARASSULIS S.A. Χορηγός του Γιάννη Περιστερά

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-Motul Jerez: Superpole

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα