• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Vinales: Φέτος η ευκαιρία μου για Τίτλο!
Στο χέρι μου είναι να την αρπάξω!
Νέα 07/08/2020 - 22:02

Σήμερα ο Maverick Vinales σημείωσε τον 5ο καλύτερο χρόνο της ημέρας, έχοντας μια διαφορά μόλις στα 0,166’’. Ακόμα κι έτσι όμως, ο Ισπανός δεν ήταν απόλυτα ικανοποιημένος.

 

Η διαχείριση των ελαστικών, σε μια πίστα που φθείρει τα ελαστικά κι έχει πολλά σαμαράκια, θα είναι πολύ σημαντική και αυτό επιβεβαιώνει και ο Vinales.

 

«Εδώ η πίστα είναι πολύ διαφορετική απ’ ότι στην Jerez και τα ελαστικά δουλεύουν διαφορετικά», εξηγεί ο Ισπανός.

 

«Αύριο θα είναι πολύ σημαντική ημέρα γιατί πρέπει να καταλάβουμε πολλά πράγματα. Είμαι αισιόδοξος όμως γιατί ξέρω ότι μπορώ να βελτιωθώ τόσο εγώ όσο και η μοτοσυκλέτα μου».

 

Τα χαμηλά επίπεδα πρόσφυσης είναι ο «κοινός εχθρός» όλων.

 

«Είναι σημαντικό να κάνουμε σωστή διαχείριση και να εκμεταλλευτούμε πλήρως τα ελαστικά», συνεχίζει ο Vinales. «Προσπαθούμε να καταλάβουμε πως θα τα καταφέρουμε».

 

«Έχουμε κάποιες ιδέες πάντως. Η πρόσφυση είναι ακόμα πιο λίγη σε σχέση με πέρυσι, ενώ υπάρχουν και πολλά σαμαράκια. Είναι δύσκολο αλλά πρέπει να προσαρμοστούμε».

 

Στόχος για τον Ισπανό είναι να φτάσει και να ξεπεράσει τον Fabio Quartararo στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Ωστόσο ο ίδιος λέει:

 

«Δεν σκέφτομαι τον Fabio, αλλά τον εαυτό μου. Μόνο εμένα κοιτάω, την αίσθηση που έχω και την κατεύθυνση που πρέπει να πάρω».

 

«Για μένα ο στόχος την Κυριακή είναι να είμαι στο βάθρο. Αν μπορώ να κερδίσω θα το προσπαθήσω. Ξέρω ότι φέτος έχω ευκαιρία για τον Τίτλο και είναι στο χέρι μου να την αρπάξω!»

 

Μέχρι στιγμής έχουμε 4 αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας που έκαναν ή θα κάνουν (στην περίπτωση του Bagnaia) χειρουργείο λόγω τραυματισμών από πτώσεις.

 

Ο Vinales παραλίγο να προσθέσει και το δικό του όνομα σ’ αυτή τη λίστα, όταν έπεσε στις ΕΔ1 και λίγο έλειψε να τραυματίσει τον ώμο του.

 

«Το πρωί έκανα λάθος και άνοιξα λίγο τη γραμμή μου και πέρασα πάνω από ένα σαμαράκι κι έπεσα. Χτύπησα στο δεξί μου ώμο, αλλά ευτυχώς είμαι καλά».

 

«Η πίστα γλιστράει πολύ και είναι γεμάτη σαμαράκια, αλλά παρά το ότι δεν έκανα τον τέλειο γύρο, η αίσθηση που έχω είναι καλή και είμαι αισιόδοξος».

Επόμενο άρθρο »

Fabio: Δεν είμαι «υποχρεωμένος» να κερδίζω!

« Προηγούμενο άρθρο

Dovi: Δεν ξέρω πως πρέπει να οδηγήσω

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα