• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dovi: Δεν ξέρω πως πρέπει να οδηγήσω
Για να εκμεταλλευτώ το καινούργιο ελαστικό
Νέα 07/08/2020 - 21:40

Ο Andrea Dovizioso ήταν ένας από τους δυο μόλις αναβάτες που δεν κατάφεραν να βελτιώσουν το χρόνο τους στις ΕΔ2. Ο άλλος ήταν ο Crutchlow.

 

Επόμενο ήταν λοιπόν, ο Ιταλός να κατρακυλήσει στην 15η θέση της λίστας με τους χρόνους, μη κάνοντας το δυνατό ξεκίνημα που αναζητούσε για τον 4ο Γύρο της σεζόν.

 

Το θέμα με το καινούργιο πίσω ελαστικό της Michelin συνεχίζει να τον προβληματίζει, παρά το γεγονός ότι η πίστα δεν προσφέρει τόσο καλή πρόσφυση όπως αυτή της Jerez.

 

«Το νέο αυτό ελαστικό σίγουρα μας επηρεάζει και ακόμα δεν έχουμε καταλάβει πως πρέπει να οδηγώ για να το εκμεταλλευτώ καλύτερα».

 

«Δεν θέλω να κατηγορήσω την Michelin γιατί το ελαστικό είναι ίδιο για όλους, ωστόσο εδώ τα τελευταία 2 χρόνια είχα πάντα καλές επιταχύνσεις και τώρα δεν μπορώ να βγω καλά στην έξοδο των στροφών».

 

«Το νέο ελαστικό με την πιο μαλακή κατασκευή αντιδρά πιο γρήγορα και γι’ αυτό έχουμε τις αναταράξεις που βλέπετε. Για να αλλάξει η κατάσταση πρέπει να δουλέψουμε σε τρεις τομείς: στις ρυθμίσεις, στα ηλεκτρονικά και στο στυλ του οδηγού. Και τα τρία αυτά θέλουν χρόνο».

 

Πάντως τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα σε σχέση με την Jerez, ωστόσο υπάρχει και ένα θέμα που τον ανησυχεί πολύ.

 

«Εδώ μπορώ και φρενάρω καλύτερα και είμαι πιο επιθετικός στα φρένα. Αυτό που με ανησυχεί είναι η φθορά του ελαστικού. Δεν ξέρω αν είναι από την άσφαλτο που είναι 12 ετών πια ή από τη γόμα, αλλά η φθορά είναι μεγάλη».

Επόμενο άρθρο »

Vinales: Φέτος η ευκαιρία μου για Τίτλο!

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Στο Brno η άσφαλτος είναι το πρόβλημα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα