• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Στο Brno η άσφαλτος είναι το πρόβλημα
Στην Jerez ήταν η ζέστη…
Νέα 07/08/2020 - 21:24

Μια «απλά καλή» παρουσία θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει τη συνολική παρουσία του Valentino Rossi στην πίστα του Brno.

 

Ο Ιταλός θέλει στην Τσεχία να επιβεβαιώσει ότι είναι στο σωστό δρόμο με τις αλλαγές που έκανε στη μοτοσυκλέτα του στην Jerez, ωστόσο η πίστα στο Brno δεν αφήνει πολλά περιθώρια για κάτι τέτοιο.

 

Την τελευταία φορά που είχε περαστεί νέα άσφαλτος ήταν πριν από 12 χρόνια και πλέον έχει γεμίσει και πάλι πολλά σαμαράκια, κάνοντας πολύ δύσκολο το έργο των οδηγών.

 

«Έχουμε ακόμα πολλή δουλειά, αλλά είμαι βέβαιος για την κατεύθυνση που πήραμε στην Jerez. Αύριο στόχος είναι να μπούμε στη δεκάδα», σχολίασε ο Vale που ήταν 12ος στα συνδυασμένα αποτελέσματα.

 

Στις πιο χαμηλές θερμοκρασίες του πρωινού όμως, ο Ιταλός είχε καταφέρει να είναι στην 8η θέση, με διαφορά μόλις τρία δέκατα από τον πρώτο!

 

«Υπάρχουν σημεία στην πίστα που δεν είμαι γρήγορος. Επίσης πρέπει να αποφασίσουμε και για το πίσω ελαστικό. Θεωρώ ότι το μαλακό δεν είναι λύση κι έτσι θα διαλέξουμε ανάμεσα στο μεσαίο και το σκληρό».

 

«Και τα δυο αυτά ελαστικά είναι σχεδόν ίδια. Το θέμα είναι ότι η πίστα αυτή έχει πολύ λίγη πρόσφυση και γλιστράμε αρκετά ενώ και η φθορά στα ελαστικά είναι μεγάλη».

 

Το μεγάλο πρόβλημα είναι η άσφαλτος. «Το περιμέναμε. Το Brno είναι φανταστικό μέρος αλλά η άσφαλτός του είναι μεγάλο μειονέκτημα για όλους».

 

«Σίγουρα θα το επισημάνουμε στην Επιτροπή Ασφαλείας, αλλά το θέμα είναι τα λεφτά. Μιλάμε για μερικά εκατομμύρια ευρώ. Ποιος θα τα βάλει; Αν δεν υπάρχουν λεφτά τι να κάνεις;»

 

Στη συνέχεια τον ρώτησαν για την αιτία των τόσων πτώσεων, με αποτέλεσμα να έχουμε 4 οδηγούς τραυματίες μετά από μόλις δυο Αγώνες…

 

«Στην Jerez με 60 βαθμούς στην άσφαλτο η κατάσταση δεν βοήθησε. Εδώ η άσφαλτος έχει πολλά σαμαράκια και δεν μπορείς να ελέγξεις τη μοτοσυκλέτα. Η ζέστη στην Ισπανία και η άσφαλτος εδώ έχουν προκαλέσει τις πτώσεις».

Επόμενο άρθρο »

Dovi: Δεν ξέρω πως πρέπει να οδηγήσω

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-Motul Portimao: ΕΔ2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα