• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul Portimao: Αγώνας 2
Στην 1η θέση της βαθμολογίας ο Rea μετά το θρίαμβο στην Πορτογαλία!
Νέα 09/08/2020 - 18:19

Με τρεις νίκες φεύγει από την Πορτογαλία ο Jonathan Rea, έχοντας επικρατήσει τόσο στο χτεσινό Αγώνα, όσο και στον Superpole Race και τον 2ο Αγώνα κανονικής διάρκειας.

 

Έτσι, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής κατάφερε να σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, εκμεταλλευόμενος τις μέτριες εμφανίσεις του Scott Redding.

 

Μόνο στην αρχή του Αγώνα, τόσο ο Toprak Razgatlioglu όσο και ο Loris Baz παρενόχλησαν λίγο τον Rea, ο οποίος όμως κράτησε την 1η θέση και άρχισε να μεγαλώνει τη διαφορά του.

 

Μάλιστα στην αρχή κατάφερε να κάνει και τον ταχύτερο γύρο στον Αγώνα, όντας ο μόνο με χρόνο στο 1:42, καθώς όλοι οι άλλοι ήταν στο 1:43.

 

Χωρίς να απειληθεί πλέον, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής κυριάρχησε στην Πορτογαλική πίστα και με τη νίκη αυτή ανέβηκε στην 1η θέση της βαθμολογίας, 4 βαθμούς μπροστά από τον Redding.

 

Ο τελευταίος έκανε τον καλύτερό του Αγώνα σήμερα, καθώς κατάφερε να πάρει το πρώτο του βάθρο τερματίζοντας δεύτερος, μετά από πολλές μάχες με τον Michael Van der Mark.

 

Η Ducati και η Yamaha δεν είχαν μεγάλη διαφορά στην τελική ταχύτητα, με τον Redding να έχει 304,4χλμ/ώρα και τον Ολλανδό 301,8χλμ/ώρα.

 

Κερδίζοντας αρκετές θέσεις στον Αγώνα, ο Chaz Davies κατάφερε να τερματίσει στην 4η θέση και ήταν 2’’ μπροστά από την Honda του Alvaro Bautista που τερμάτισε πίσω του.

 

Τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις συνέχισε και σήμερα ο Michael Ruben Rinaldi που έβαλε την ιδιωτική του Ducati στην 6η θέση.

 

Πιο πίσω ήταν ο Tom Sykes με την BMW του, ο οποίος άφησε 12’’ πίσω του τον Toprak Razgatlioglu που μετά το καλό του ξεκίνημα δεν απέφυγε μια πτώση.

 

Ο Τούρκος κατάφερε να ανακάμψει και να τερματίσει, κάτι που δεν συνέβη στην περίπτωση του Loris Baz.

 

Ο Γάλλος είναι – μαζί με τον Rinaldi – από τους αναβάτες που έχουν εντυπωσιάσει μέχρι στιγμής στο Πρωτάθλημα, ωστόσο σήμερα είχε μια πτώση πριν καν ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο.

 

Μπροστά, ο Federico Caricasulo (Yamaha) έδινε μάχες με την εργοστασιακή R1 του Razgatlioglu, την οποία έχασε λόγω ενός λάθους λίγους γύρους πριν το τέλος.

 

Πήρε όμως μια θέση στη δεκάδα, την οποία έκλεισε – κάνοντας τον καλύτερό του Αγώνα φέτος – ο Leandro Mercado  με την Ducati του.

Επόμενο άρθρο »

Binder: Ήταν μια νίκη-ΣΟΚ! Δεν το χωνεύω!!

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP Brno Αγώνας: Θυελλώδης ο Binder!!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα