• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Η πιο επικίνδυνη στιγμή της καριέρας μου!
Θα προσευχηθώ σε όποιον είναι εκεί πάνω…
Νέα 17/08/2020 - 15:14

Στο χτεσινό Αγώνα ο Valentino Rossi βίωσε κάτι πρωτόγνωρο στην καριέρα του, κάτι το ανατριχιαστικό που μόνο αυτός μπορεί να το εξηγήσει.

 

«Ήταν η πιο επικίνδυνη στιγμή της καριέρας μου», διάλεξε προσεχτικά τα λόγια του ο Ιταλός, η καριέρα του οποίου ξεκινά από το 1996…

 

«Πως ήταν; Τρομακτικά, ανατριχιαστικό, επικίνδυνο», πρόσθεσε ο Vale και μας εξήγησε πως έζησε εκείνα τα λιγοστά – και παρ’ ολίγο τραγικά – δευτερόλεπτα.

 

«Μόλις έφτασα στα φρένα εκεί, είδα μια σκιά αλλά νόμιζα ότι ήταν το ελικόπτερο! Η μοτοσυκλέτα του Franco πέρασε τόσο γρήγορα που δεν την είδα καν».

 

«Ανησυχούσα περισσότερο για τη μοτοσυκλέτα του Zarco, αν και μετά που το είδα από την έξω μεριά, ήταν πιο επικίνδυνη η μοτοσυκλέτα του Franco».

 

«Πρόκειται για πυραύλους  που εκτοξεύτηκαν… ήταν πολύ επικίνδυνο και από καθαρή τύχω δεν έπαθε κανείς τίποτα. Πρέπει όμως να το αντιμετωπίσουμε καταλλήλως».

 

Για τον Rossi σημαντικό ρόλο σε τέτοιου είδους επικίνδυνες καταστάσεις είναι και το γεγονός ότι από τις μικρές κατηγορίες οι οδηγοί μαθαίνουν να φρενάρουν μπροστά στον άλλο για να τον αποτρέπουν από το να επιτεθεί.

 

Το ίδιο έκανε και ο Zarco, αλλάζοντας την τροχιά του από τη στιγμή που πέρασε μπροστά από τον Morbidelli. Πιο αναλυτικά μπορείτε να διαβάσετε τις δηλώσεις αυτές του Rossi ΕΔΩ.

 

Ο Rossi συνέχισε λέγοντας:

 

«Πρέπει να προσευχηθώ σήμερα… να προσευχηθώ σε όποιον είναι εκεί πάνω. Πραγματικά φοβήθηκα πολύ».

 

«Ακόμα και τώρα δεν είμαι καλά. Ελπίζω βάσει αυτού που έγινε σήμερα να αλλάξουν κάποια πράγματα στο μέλλον».

 

Τον ρώτησαν γιατί έχουμε τόσα περιστατικά, τόσες πτώσεις και αρκετούς τραυματισμούς οδηγών στη μεγάλη κατηγορία κυρίως.

 

«Στην Jerez ήταν η ζέστη η αιτία… στο Brno τα πολλά σαμαράκια, αλλά εδώ είναι καθαρά η επιθετικότητα… όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι το άθλημά μας είναι επικίνδυνο. Όλοι και όχι μόνο μερικοί από εμάς».

 

Τέλος, για το αν θα υπάρξει κάποια τιμωρία για τον Zarco, αποκρίθηκε:

 

«Δεν ξέρω, αλλά τον κάλεσαν οι Αγωνοδίκες. Δεν ξέρω τι θα γίνει όμως. Μου ορκίστηκε ότι δεν το έκανε επίτηδες κι αυτό λέει πολλά».

 

«Κάποιες φορές τέτοιες στιγμές συμβαίνουν από την κακιά ώρα, όμως για μένα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: άλλαξε τροχιά όταν φρέναρε».

Επόμενο άρθρο »

Η τρομακτική πτώση του Spielberg

« Προηγούμενο άρθρο

Oliviera: Τουλάχιστον αμφιλεγόμενη!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα