• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Είχα κι εγώ προβλήματα με τα φρένα!
Δουλέψαμε πολύ όμως με την Brembo και λύθηκαν
Νέα 24/08/2020 - 11:01

Ο Valentino Rossi ήταν η καλύτερη Yamaha στο χτεσινό Αγώνα. Το πρόβλημα ήταν ότι τερμάτισε στην 9η θέση…

 

«Ξέραμε ότι εδώ θα υποφέραμε», έλεγε μετά τον Αγώνα ο Ιταλός. «Η τελική εδώ παίζει ρόλο. Πιέσαμε για να βελτιωθούμε σ’ αυτό το κομμάτι, αλλά η κατάσταση είναι ίδια με πέρυσι».

 

Την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο, είχε τερματίσει στην πολύ καλύτερη 5η θέση.

 

«Ναι, διότι κανείς δεν έπεσε», ήταν η αφοπλιστική απάντηση του Vale. «Τα προβλήματα που έχουμε είναι λίγο-πολύ τα ίδια με πέρυσι. Στις επόμενες πίστες ελπίζω να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί».

 

Για μια ακόμη φορά βέβαια, οι Suzuki έδειξαν ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο από τη Yamaha.

 

«Έχουν δουλέψει πολύ και είναι εντυπωσιακοί. Αυτό σημαίνει ότι η τελική ταχύτητα δεν σχετίζεται με τον εν σειρά κινητήρα. Έχουν περισσότερη πρόσφυση και καλύτερο κινητήρα».

 

Το ανησυχητικό για την Yamaha – μετά το πρόβλημα με τους κινητήρες – είναι ότι το θέμα με τα φρένα δεν απασχόλησε μόνο τους Quartararo-Vinales.

 

«Είχα κι εγώ προβλήματα με τα φρένα, αλλά δουλέψαμε πολύ με τους ανθρώπους της Brembo και εξαφανίστηκαν. Εδώ η πίστα είναι πολύ απαιτητική στα φρένα».

 

«Η Yamaha υποφέρει ακόμα περισσότερο διότι προσπαθούμε ακόμα περισσότερο στα φρένα να καλύψουμε ό,τι χάνουμε στις ευθείες».

 

Ο Dovi έκανε παράπονα για τα ελαστικά και την ποιότητά τους. Για το θέμα αυτό το Valentino σχολίασε:

 

«Η κατάσταση έχει βελτιωθεί αρκετά τελευταία και η Michelin είναι πολύ προσεχτική και πλέον δεν μας δίνουν ελαστικά που υπερθερμαίνονται».

 

«Σήμερα οι συνθήκες ήταν τέλειες για αγώνα και πίστευα ότι θα ήμουν ανταγωνιστικός, ωστόσο το πίσω ελαστικό δεν δούλεψε. Δεν είχα πρόσφυση… το εύρος χρήσης τους είναι μικρό».

 

Όσο για τη γνώμη του για το φετινό απρόβλεπτο Πρωτάθλημα;

 

«Πλέον είναι 4 Κατασκευαστές που παλεύουν για νίκες, αφού η KTM και η Suzuki έχουν βελτιωθεί πολύ. Όλοι οι οδηγοί είναι δυνατοί κι αυτό κάνει ακόμα πιο ενδιαφέροντα τα πράγματα».

 

«Ωστόσο είσαι γρήγορος μόνο όταν έχεις δουλέψει καλά με τα ελαστικά. Κάποιες φορές όλα είναι εύκολα και είσαι γρήγορος. Το άλλο Σ/Κ όμως είσαι αργός… αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα και κανείς δεν ξέρει το γιατί».

 

Ο Quartararo ξεκίνησε με δυο εντυπωσιακές νίκες και όλοι έγραφαν για το μεγάλο φαβορί του Πρωταθλήματος. Στη συνέχεια όμως η απόδοσή του έπεσε.

 

«Δεν ξέρω αν είναι από το γεγονός ότι αρχίζει και νοιώθει την πίεση του Πρωταθλήματος. Νομίζω ότι οφείλεται στα τεχνικά προβλήματα που έχει».

 

«Στην Jerez που δεν είχαμε θέματα με τη μοτοσυκλέτα ήταν δυνατός και νίκησε. Για μένα ο λόγος είναι τα προβλήματα με την M1».

Επόμενο άρθρο »

Έξω φρενών και ο Brivio!

« Προηγούμενο άρθρο

"Πολύ νευριασμένος" ο Mir με τους Αγωνοδίκες!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα