• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Χαμένα τα έχει ο Dovizioso!
Δεν μπορεί να εξηγήσει τι γίνεται με τα ελαστικά
Νέα 24/08/2020 - 12:38

Πως εξηγείται το γεγονός ότι είσαι ο νικητής του Αγώνα στην Αυστρία, ενώ μια εβδομάδα αργότερα δεν είσαι ούτε το βάθρο;

 

Ένα ερώτημα στο οποίο ο Andrea Dovizioso πολύ θα ήθελε να έχει την απάντηση. Αλλά δεν την έχει…

 

«Είχα δοκιμάσει πολλές φορές το μεσαίο πίσω ελαστικό και όλα ήταν καλά. Στον πρώτο Αγώνα όμως δεν δούλευε και η κατάσταση χειροτέρευε!»

 

Κι όταν πήγε στη Michelin να ζητήσει το λόγο, του είπαν: «Θα το αναλύσουμε… έτσι είπαν. Δεν θέλω να πω τίποτα παραπάνω, αλλά είμαι βέβαιος ότι κάτι ήταν λάθος».

 

«Με την επανεκκίνηση και το μαλακό ελαστικό που έβαλα, τα πράγματα ήταν κανονικά. Όμως ξεκινώντας από την 3η σειρά δεν μπορούσα να προσπεράσω».

 

«Εδώ έχεις μια γραμμή για τα φρένα κι όταν έχεις μπροστά σου άλλους δεν είναι εύκολο να φρενάρεις εκεί που θες. Έτσι έχασα το δυνατό μου σημείο, ενώ δεν ήμουν καλός και στην επιτάχυνση».

 

Στο τέλος έκανε κι ένα λάθος, με αποτέλεσμα αντί να προσπεράσει να χάσει και μια θέση από τον Joan Mir.

 

«Πίεσα τα φρένα στην 3 για να προλάβω τον Oliveira που δεν ήταν πολύ μπροστά και έκανα το λάθος, ανοίγοντας τη γραμμή μου».

 

Το καλό είναι ότι ούτε ο Fabio Quartararo έκανε καλό Αγώνα, οπότε κέρδισε έδαφος σε σχέση με τον Γάλλο και είναι μόλις 3β πίσω του.

 

«Η βαθμολογία δείχνει ότι είμαστε σε καλή κατάσταση, αλλά ποτέ δεν ξέρεις γιατί φέτος έχουμε πολλά σκαμπανεβάσματα. Τα τελευταία χρόνια πάντα ήμουν σταθερός. Φέτος όχι και αυτό που δεν μ’ αρέσει είναι ότι δεν έχω τις απαντήσεις».

 

«Δεν υπάρχει εξήγηση… όλα είναι υποθετικά και αυτό είναι που με ενοχλεί. Είναι κάτι που μας αποσυντονίζει εμένα και την ομάδα μου. Όταν είσαι αργός, εντοπίζεις το πρόβλημα, δουλεύεις πάνω του και βελτιώνεσαι. Εδώ όμως έφτασα πιστεύοντας ότι είμαι γρήγορος!»

 

Τα ελαστικά είναι και πάλι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

 

«Το νέο αυτό ελαστικό δημιουργεί προβλήματα σε όλους. Το λέγαμε από το χειμώνα και τώρα το λένε και οι άλλοι. Άρα σημαίνει ότι κάτι είχαμε δει τότε».

 

«Το έχουμε πει στην Michelin και δουλεύει πάνω σ’ αυτό. Δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν, όμως δεν έχουν την κατάσταση υπό έλεγχο. Κι εμείς είμαστε στην αβεβαιότητα. Νομίζεις ότι έχεις καλό ρυθμό και τελικά είσαι 11ος… δεν είναι φυσιολογικό».

 

Και όλα αυτά, φυσικά, επηρεάζουν και το Πρωτάθλημα!

 

«Κανείς δεν έχει την απάντηση κι όποιος ισχυρίζεται κάτι τέτοιο λέει ανοησίες. Η θέση μου στη βαθμολογία είναι εξαιρετική, όμως δεν ξέρεις που και πότε θα είσαι δυνατός».

Επόμενο άρθρο »

Γιατί είχε τα «στάνταρ» φρένα ο Vinales;

« Προηγούμενο άρθρο

Έξω φρενών και ο Brivio!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα