• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η BMW παρουσίασε την M Endurance Chain
Που δε χρειάζεται συντήρηση
Νέα Αγοράς 28/08/2020 - 00:44

M Endurance Chain - η αλυσίδα κίνησης που δε χρειάζεται συντήρηση!

 
Μέχρι σήμερα, για περισσότερα από 90 χρόνια, η μετάδοση με άξονα ήταν ο μόνος τρόπος τελικής μετάδοση που δε χρειαζόταν συντήρηση σε σύντομα χιλιομετρικά διαστήματα και ήταν η προτιμώμενη τελική μετάδοση για τις μοτοσυκλέτες της BMW.
 
Τώρα με την αλυσίδα M Endurance, η BMW Motorrad προσφέρει μια αλυσίδα που πρακτικά δε χρειάζεται τακτική συντήρηση.
 
Η αλυσίδα M Endurance έχει, όπως και κλασικές αλυσίδες o-ring, μια ποσότητα λιπαντικού στα κυλινδράκια της αλυσίδας μέσα από τατσιμουχάκια. Αυτό που είναι εντελώς νέο στην M Endurance είναι ότι η εξωτερική λίπανση δεν είναι πλέον απαραίτητη ούτε απαιτείται τέντωμα της αλυσίδας λόγω της φθοράς.
 
Αυτό το τεράστιο πλεονέκτημα κατέστη εφικτό με την χρήση μιας επίστρωσης, στα εξωτερικά κυλινδράκια της αλυσίδας, με ένα νέο υλικό το: tetrahedrally amorphous carbon (ta-C), γνωστό και σαν βιομηχανικό διαμάντι.
 
Αυτή η επίστρωση χαρακτηρίζεται από εξαιρετική σκληρότητα και αντοχή, με μηχανικά χαρακτηριστικά που την τοποθετούν ανάμεσα στο DLC (Diamond Like Carbon) και το καθαρό διαμάντι.
 
Σε αντίθεση με τις μεταλλικές επιφάνειες, που χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα, η επικάλυψη με το tetrahedrally amorphous carbon (ta-C) δε φθείρεται και ταυτόχρονα προσφέρει δραστικά μειωμένο συντελεστή τριβής.
 
Χάρη στις εξαιρετικές ιδιότητες ξηρής λίπανσης και την εξάλειψη της φθοράς τα επικαλυμμένα με tetrahedrally amorphous carbon (ta-C), κυλινδράκια της αλυσίδας M Endurance έχουν ουσιαστικά μηδενική ανάγκη συντήρησης. Αυτό περιλαμβάνει τη λίπανση τον καθαρισμό και το τέντωμα, εργασίες που είναι αναπόφευκτες με μια συμβατική αλυσίδα.
 
Η αλυσίδα M Endurance ειναι τώρα διαθέσιμη, σε βήμα 525, αρχικά για τις δύο τετρακύλινδρες BMW S 1000 RR & S 1000 XR και αργότερα θα ακολουθήσουν άλλα μοντέλα. Επίσης αλυσίδα M Endurance θα διατίθεται ως αξεσουάρ ή σαν προαιρετικός εξοπλισμός από το εργοστάσιο.

Επόμενο άρθρο »

Shoei NXR Harmonic TC-10

« Προηγούμενο άρθρο

ΣΤΑ PAPASTAVROU SHOPS ΤΑ ΓΑΝΤΙΑ X-MOTO ΤΗΣ DAINESE

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα