• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul Aragon: Αγώνας 2
Ξεπέρασε το λάθος και νίκησε ο Rea!
Νέα 30/08/2020 - 17:39

Ο Jonathan Rea κατάφερε να πάρει ένα προβάδισμα δέκα βαθμών στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος, μετά τις δυο νίκες του σήμερα στην Aragon.

 

Η πρώτη ήρθε στον Superpole Race και η δεύτερη στον 2ο Αγώνα κανονικής διάρκειας στην Ισπανική πίστα.

 

Ο πέντε φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έδειχνε ότι άνετα θα έπαιρνε την 7η φετινή του νίκη, καθώς πέντε γύρους πριν το τέλος είχε μια διαφορά 1,5’’ από τον δεύτερο.

 

Τότε, ωστόσο, ήταν που έκανε ένα λάθος λίγο πριν μπει στην ευθεία εκκίνησης τερματισμού, ανοίγοντας πολύ τη γραμμή του.

 

Αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Chaz Davies και την Ducati, που κρατούσαν τη 2η θέση, να πλησιάσουν και να πάρουν το προβάδισμα από τον Ιρλανδό!

 

Ο Rea όμως συνήλθε πολύ γρήγορα από το λάθος του και πέρασε και πάλι στην 1η θέση, για να κάνει μια μικρή διαφορά από τον Davies, εκμεταλλευόμενος το τεχνικό κομμάτι της πίστας.

 

Εκεί ήταν που κέρδιζε πολύ, ενώ η Ducati κάλυπτε τη διαφορά στη μεγάλη ευθεία της πίστας.

 

Ο Davies προσπάθησε στο τέλος να αναγκάσει τον αντίπαλό του να κάνει ένα δεύτερο λάθος, χωρίς όμως κάτι τέτοιο να συνέβη.

 

Διατηρώντας τη ψυχραιμία του, ο Jonathan Rea  πήρε τη νίκη και τους 25β. που σε συνδυασμό με την 4η θέση του Scott Redding, του χαρίζουν μια διαφορά 10β. από τον αντίπαλό του.

 

Στο βάθρο ανέβηκε και η Honda, το πρώτο της νέας CBR1000RR-R στα SBK-Motul αλλά και το πρώτο της Honda από το 2016, όταν ο Michael Van der Mark τερμάτιζε 2ος στο Magny-Cours!

 

Από τότε μέχρι σήμερα πέρασαν 116 Αγώνες χωρίς βάθρο για την Honda!

 

Ο Bautista κατάφερε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το γεγονός ότι ξεκινούσε από τη δεύτερη σειρά στην εκκίνηση και τερμάτισε 3,5’’ από τον πρώτο.

 

Από την άλλη ο Scott Redding είχε ανέβει έως και τη 2η θέση στην αρχή, ωστόσο δεν είχε το ρυθμό για να μείνει κοντά στους πρώτους και τελικά τερμάτισε 2’’ πίσω από τον Bautista.

 

Μια ακόμα εξαιρετική εμφάνιση έκανε ο Michael Ruben Rinaldi, ο οποίος πέρασε τον Michael Van der Mark στη μάχη τους για την 6η θέση.

 

Οι δυο τους ήταν πολύ μπροστά από μια καταπληκτική μάχη που δόθηκε πίσω για την 7η θέση, ανάμεσα σε πολλούς οδηγούς!

 

Αυτή άλλαξε αρκετές φορές χέρια, μέχρι που στο τέλος επικράτησε                                                     ο Leon Haslam, αφήνοντας πίσω του τους Razgatlioglu, Lowes, Gerloff, Fores και Sykes.

Επόμενο άρθρο »

Στο Misano ανακοινώνεται η συμφωνία Rossi-Petronas (;)

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-Motul Aragon: Αγώνας 1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα