• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
«Σούπερ κινητήρας» και δυσαρέσκεια!
Γιατί η KTM ανησυχεί τους αντιπάλους της;
Νέα 01/09/2020 - 12:26

Υπό κανονικές συνθήκες, η KTM και η Aprilia θα μπορούσαν φέτος να εξελίσσουν τον κινητήρα τους κατά τη διάρκεια της σεζόν, κάτι που δεν μπορούν να κάνουν οι αντίπαλοί τους.

 

Ωστόσο, λόγω της κατάστασης με τον Covid-19 και στην προσπάθεια που γίνεται να περιοριστούν τα κόστη, όλοι οι Κατασκευαστές στο MotoGP συμφώνησαν να μην υπάρχει εξέλιξη για το 2021.

 

Στην απόφαση αυτή, υπήρχε το «παραθυράκι» που έδινε το δικαίωμα τόσο στην KTM, όσο και στην Aprilia, να συνεχίσουν την εξέλιξη φέτος για το 2021.

 

Κι έτσι, θεωρητικά, ενώ τα υπόλοιπα εργοστάσια θα έχουν τους ίδιους κινητήρες και τη νέα χρονιά, η Aprilia με την ΚΤΜ θα μπορούσαν να έχουν καινούργια μοτέρ.

 

Ένα δικαίωμα που τελικά, όπως είχε γίνει γνωστό και από επίσημα χείλη στο Αυστριακό εργοστάσιο πριν μερικούς μήνες, δεν θα το εκμεταλλευτούν.

 

Αυτό σημαίνει ότι, μέχρι τα τωρινά δεδομένα, η KTM είχε άτυπα συμφωνήσει ότι δεν θα εξελίξει τον κινητήρα της για το 2021.

 

Τώρα όμως, η αίσθηση στο paddock του MotoGP είναι ότι το Αυστριακό εργοστάσιο ετοιμάζει έναν «σούπερ κινητήρα» για τη νέα χρονιά!

 

Όπως φαίνεται δηλαδή, ορμώμενοι από το γεγονός ότι από το 2021 θα ισχύει το πάγωμα της εξέλιξης του κινητήρα και γι’ αυτούς, η KTM θέλει να προλάβει καταστάσεις!

 

Θέλει να εξελίξει τον κινητήρα της, ώστε με την αρχή της νέας σεζόν – που θα πρέπει να ομολογκαριστεί και να σφραγιστεί το μοτέρ της – να έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού!

 

Αυτά τα νέα, που ακόμα δεν έχουν επισημοποιηθεί, έχουν αρχίσει και προκαλούν δυσαρέσκεια στις υπόλοιπες ομάδες.

Επόμενο άρθρο »

Pernat: Στην Ducati δεν υπάρχει χώρος για τον Lorenzo!

« Προηγούμενο άρθρο

Crutchlow: Η Honda;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα