• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Κινδυνεύει το MotoGP από τα αυξανόμενα κρούσματα στην Ισπανία;
Τι απαντά ο Carmelo Ezpeleta
Νέα 03/09/2020 - 12:13

Μετά το διάλειμμα των δυο εβδομάδων, το MotoGP θα πάει στο Misano για δυο συνεχόμενους Γύρους, οι οποίοι για πρώτη φορά θα γίνουν με οπαδούς!

 

Στην Ιταλική πίστα θα επιτραπεί η είσοδος 10.000 θεατών ανά ημέρα, με την υποχρέωση όλοι τους να είναι στις κερκίδες, τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας.

 

Μετά το Misano, το Πρωτάθλημα θα συνεχιστεί με 5 Αγώνες στην Ισπανία και έναν στη Γαλλία, στο Le Mans, όπου και πάλι θα έχουμε οπαδούς.

 

Το θέμα είναι ότι τόσο στην Γαλλία, όσο (κυρίως) και στην Ισπανία, τα κρούσματα Covid-19 έχουν αυξηθεί κατακόρυφα το τελευταίο διάστημα.

 

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του ΠΟΥ η Ισπανία είναι η 5η χώρα σε όλο τον κόσμο, με τα περισσότερα ημερήσια κρούσματα και η Γαλλία η όγδοη!

 

Επομένως καταλαβαίνει κανείς ότι υπάρχει ανησυχία για το τι θα γίνει με τη συνέχεια του Πρωταθλήματος.

 

Ο CEO της Dorna, σε δηλώσεις του στο Γερμανικό Speedweek, φάνηκε καθησυχαστικός, λέγοντας:

 

«Στην Ισπανία μιλάω με την τοπική αυτοδιοίκηση των περιοχών που θα γίνουν τα Grand Prix και είναι αυτοί που θα πάρουν την τελική απόφαση».

 

«Για την Καταλονία δεν υπάρχει πρόβλημα. Φυσικά, όμως, η Βαρκελώνη είναι κοντά, οπότε θα ζητήσουμε αυστηρά από όλους να μετακινούνται μόνο από το ξενοδοχείο τους και προς την πίστα».

 

«Αν τα αυστηρά μέτρα συνεχίσουν να δουλεύουν όπως μέχρι τώρα και δεν έχουμε κανένα κρούσμα, τότε θα επισκεφτούμε όλες τις χώρες».

 

«Δεν πιστεύω ότι το Πρωτάθλημα θα κινδυνεύσει, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι και τα 1400 μέλη του paddock θα συνεχίσουν να ακολουθούν αυστηρά το πρωτόκολλο ασφαλείας».

Επόμενο άρθρο »

Απόντος του Marc Marquez;

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Zarco είναι «έτοιμος» για την Ducati!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα