• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul Aragon 2: Αγώνας 2
Επική μάχη και νίκη του Rea στην Ισπανία!
Νέα 06/09/2020 - 18:35

Έναν από τους καλύτερους Αγώνες στα SBK και σίγουρα μια από τις πιο δύσκολες νίκες της καριέρας του, πήρε σήμερα στην Aragon ο Jonathan Rea.

 

Στον 6ο και τελευταίο φετινό Αγώνα στην Ισπανική πίστα φέτος, οι τρεις πρωταγωνιστές αυτού του Σ/Κ – Rea/Rinaldi/Redding – προσέφεραν απίστευτο θέαμα και συγκλονιστικές μάχες.

 

Στο τέλος ήταν ο Rea που επικράτησε των δυο Ducati για να πάρει την 8η φετινή του νίκη και να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για τον 6ο συνεχόμενο Τίτλο του.

 

Νωρίτερα, στον Superpole Race, νικητής ήταν ο Scott Redding και ξεκίνησε αυτός από την pole position. Έχασε όμως ήδη από την 1η στροφή το προβάδισμά του.

 

Μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου όμως, ο Redding κατάφερε να επανέλθει στην πρώτη θέση κάνοντας την ίδια ανορθόδοξη κάπως κίνηση που είχε κάνει και στον Superpole Race.

 

Από εκεί και πέρα, για μια ακόμη φορά γινόταν φανερό ότι η Kawasaki κέρδιζε στο τεχνικό κομμάτι της πίστας, ενώ έχανε αρκετά στην μεγάλη πίσω ευθεία.

 

Ο Rea όμως δεν αποθαρρύνθηκε και συνέχισε να ασκεί πίεση, με αποτέλεσμα στην αρχή του 6ου γύρου να περάσει μπροστά από τον αντίπαλό του.

 

Οι μάχες τους σ’ εκείνο το σημείο ήταν τιτάνιες, με κερδισμένο όμως τον Michael Ruben Rinaldi που τους παρακολουθούσε από κοντά.

 

Λίγο αργότερα ο Redding θα έχανε τη δεύτερη θέση από τον Jonathan Rea στο τέλος της πίσω ευθείας και από εκεί και πέρα, στο κλειστό κομμάτι της πίστας, έχασε επαφή με τους δυο μπροστά.

 

Η μάχη για τους 25β ήταν πλέον υπόθεση του νικητή στον πρώτο Αγώνα Rinaldi και του Παγκόσμιου Πρωταθλητή της κατηγορίας, Rea.

 

Θα πίστευε κανείς ότι ο Rea θα αρκούνταν – μιας και ήταν μπροστά από τον μεγάλο του αντίπαλο, τον Redding – με τους είκοσι βαθμούς της δεύτερης θέσης.

 

Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ίσχυε και το πόσο πολύ πίεζε για τη νίκη φάνηκε όταν 4 γύρους πριν το τέλος επιχείρησε ένα προσπέρασμα που τον έβγαλε εκτός σέλας και εκτός πίστας!

 

Συνήλθε γρήγορα όμως και στον αμέσως επόμενο γύρο, στην ίδια στροφή (7η) δεν έκανε το ίδιο λάθος και αρπάζοντας το προβάδισμα πάλεψε σκληρά μέχρι το τέλος για να κρατήσει τη νίκη.

 

Παρά το ότι έχασε στο τέλος, αυτό το Σ/Κ ήταν εύκολα το καλύτερο (και με τεράστια διαφορά) στην καριέρα του Rinaldi στη μεγάλη κατηγορία.

 

Από την άλλη, ο Redding περιορίστηκε στην 3η θέση και τώρα έχει αρκετό έδαφος να καλύψει αφού βρίσκεται 36 βαθμούς πίσω από τον Rea στη βαθμολογία.

 

Το καλύτερό του αποτέλεσμα στα SBK πήρε ο Leon Haslam, χαρίζοντας μια 4η θέση στην Honda, εκμεταλλευόμενος και δυο λάθη των Bautista και Davies.

 

Οι δυο προαναφερθέντες είχαν πτώση (σε διαφορετικά στάδια του Αγώνα) ενώ κρατούσαν την 4η θέση.

 

Την 5η θέση πήρε ο Alex Lowes με 5 Yamaha να τερματίζουν πίσω του: μπροστά ο Michael Van der Mark, ακολουθούμενος από τους Razgatlioglu, Baz, Caricasulo και Gerloff.

 

Η μοναδική BMW που τερμάτισε το σημερινό 2ο Αγώνα στην Aragon ήταν αυτή του Eugene Laverty, καθώς ο Tom Sykes εγκατέλειψε.

 

Τους τελευταίους βαθμούς πήραν οι Marco Melandri (Ducati), Xavi Fores (Kawasaki), Matteo Ferrari (Ducati) και Roman Ramos (Kawasaki).

Επόμενο άρθρο »

Rea: Σκληρές αλλά εντός ορίων μάχες!

« Προηγούμενο άρθρο

Εξαιρετικός ο Γιάννης Περιστεράς #41 στην Ίμολα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα