• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Stoner: Αυτό δεν είναι Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!
Ο Αυστραλός μίλησε για Marquez-Dovi-KTM-Rossi κλπ
Νέα 08/09/2020 - 12:51

Τη γνώμη του για πάρα πολλά θέματα έδωσε ο Casey Stoner σε πρόσφατη συνέντευξή του στην Αυστραλία.

 

Πρώτα μίλησε για τη φετινή σεζόν, η οποία παρά τις δυσκολίες από τους παγκόσμιους περιορισμούς λόγω του Covid-19, ξεκίνησε χωρίς προβλήματα έστω και με καθυστέρηση.

 

«Είναι φανταστικό που το Πρωτάθλημα ξεκίνησε και πάλι, αλλά θα είμαι λίγο ισχυρογνώμων με κάποια πράγματα, όπως το γεγονός ότι αυτό δύσκολα το λες Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

 

«Αγωνίζονται δυο φορές στην ίδια πίστα και οι συγκεκριμένες πίστες που έχουν επιλεχθεί μπορεί να δώσουν το προβάδισμα σε κάποιον».

 

Για την απουσία του Marc Marquez και την Honda χωρίς τον Πρωταθλητή της, ο Αυστραλός τόνισε:

 

«Χωρίς τον Marc λείπει ο ηγέτης… ήταν αυτός που ανέβαζε σε άλλο επίπεδο το Πρωτάθλημα και τώρα δεν υπάρχει κάποιος άλλος να το κάνει».

 

«Η Honda χωρίς τον Marc έχει χαθεί λίγο ο δρόμος στην Honda, υπό την έννοια ότι ήταν αυτός που έδειχνε στους άλλους ότι μπορείς να τα καταφέρεις».

 

«Προσωπικά πιστεύω ότι μπορείς να κερδίσεις με όλες τις μοτοσυκλέτες, αλλά χρειάζεσαι έναν ηγέτη στο γκαράζ που να δείχνει και στους άλλους ότι οι επιτυχίες είναι κάτι εφικτό».

 

«Αυτό έκανε ο Marc… αυτό δείχνει σε όλους. Ότι η μοτοσυκλέτα μπορεί να κερδίσει και αυτό κάνει τους άλλους της Honda να σκέφτονται ότι μπορούν να πλησιάσουν λίγο ακόμα την κορυφή».

 

«Τώρα όμως αυτό λείπει από την ομάδα».

 

Φυσικά μίλησε και για το μεγάλο θέμα των προηγούμενων ημερών, που δεν είναι άλλο από το διαζύγιο ανάμεσα σε Dovizioso και Ducati.

 

«Είμαι απογοητευμένος με την Ducati. Πίστευα ότι θα είχαν μάθει μέχρι τώρα να φροντίζουν τους οδηγούς που με τη σειρά τους φροντίζουν αυτούς».

 

«Ο Andrea προσπαθούσε… ένας λόγος που έφυγα από την Ducati από τη θέση μου ως δοκιμαστής, ήταν επειδή δεν μπορούσαμε να τους πείσουμε να αλλάξουν κάποια πράγματα για τον οδηγό».

 

«Αν δεν το έβλεπαν στην τηλεμετρία, δεν το θεωρούσαν απαραίτητο! Κι όμως… τα πάντα πάνω στη μοτοσυκλέτα έχουν να κάνουν με την αίσθηση που έχεις πάνω σε αυτή».

 

«Αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο στην απόφαση του Andrea. Η Ducati είναι κοντά στο να αποτελέσει μια φανταστική μοτοσυκλέτα, αλλά της λείπει αυτό το βασικό κομμάτι: να στρίβει».

 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ΚΤΜ, στις νίκες του Αυστριακού εργοστασίου φέτος αλλά και στη μεγάλη συμβολή που έχει στο όλο project ο Dani Pedrosa.

 

«Όπως έλεγα και πριν, είναι πολύ σημαντικό να έχεις ηγέτη. Είχαν κάνει πρόοδο, αλλά τα τελευταία δυο χρόνια ήταν κάπως στάσιμοι».

 

«Τώρα πήγε εκεί ο Dani και τους έδειξε τη σωστή κατεύθυνση. Ο Dani είναι το κλειδί πίσω από τα τεράστια βήματα προόδου της ΚΤΜ. Νομίζω ότι το 70-80% των επιτυχιών τους οφείλονται στον Dani».

 

Μίλησε και για τον Valentino Rossi και το γεγονός ότι από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται με δορυφορική ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

 

«Ο Valentino έχει κάνει απίστευτα πράγματα στο παρελθόν, αλλά τώρα τελευταία είναι απλά ένας οδηγός δεκάδας».

 

«Έχει ακόμα την ταχύτητα να πλησιάσει τις πρώτες θέσεις, αλλά του λείπει το κάτι περισσότερο που έχει ο νέος οδηγός που θα πιέσει για να βρει την ταχύτητα που χρειάζεται».

 

«Η Yamaha πήρε τη σωστή απόφαση και έφερε τον Quartararo στην ομάδα. Όσο για τον Valentino θα δούμε πως θα τα πάει».

 

«Που βρίσκει το κίνητρο; Δεν ξέρω… λέει ότι αγαπάει ακόμα τους Αγώνες, αλλά ένας τύπος σαν και αυτόν το μόνο που αγαπάει είναι η νίκη».

 

«Για μένα είναι περίεργο να τον βλέπω να μην παλεύει για νίκες και να θεωρεί το βάθρο σαν νίκη, ενώ δεν είναι».

 

Για τους νεαρούς ανερχόμενους αστέρες του MotoGP είπε:

 

«Και πάλι χωρίς έναν ηγέτη τύπου Marquez, είναι δύσκολο να πεις γι’ αυτούς… ο Pecco με εντυπωσίασε στην Jerez, όπως και ο Fabio».

 

«Για τον Fabio το ξέραμε, αλλά στην Αυστρία δεν ήταν πουθενά. Αυτό μου λέει ότι απλά του ταίριαξε πολύ η Jerez. Σίγουρα έχουμε ταλέντα, αλλά δεν έχω δει σταθερότητα από κανέναν».

 

Τέλος, έδωσε και τις προβλέψεις του για το ποιος θα κερδίσει τον Τίτλο φέτος.

 

«Για μένα ο Τίτλος θα παιχτεί ανάμεσα στον Dovizioso και τον Vinales. Έχουν την ταχύτητα, την εμπειρία και είναι οι πρώτοι στις ομάδες τους».

 

«Από την άλλη και οι δυο έχουν δείξει στο παρελθόν ότι δεν είναι σταθεροί στα αποτελέσματά τους. Άλλωστε φέτος έχουμε δει ότι τα πάντα μπορούν να συμβούν».

Επόμενο άρθρο »

Νέο χειρουργείο για τον Crutchlow

« Προηγούμενο άρθρο

2021: Ο Miller μόνος σίγουρος στην Ducati!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα