• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
2021: Ο Miller μόνος σίγουρος στην Ducati!
Τι γίνεται με τις υπόλοιπες πέντε θέσεις;
Νέα 08/09/2020 - 10:07

Η εργοστασιακή Ducati δεν έχει ανακοινώσει ακόμα το δεύτερο οδηγό της στη μεγάλη κατηγορία, αυτόν που θα βρεθεί στο πλευρό του Jack Miller.

 

Βασικά η Ducati επισήμως έχει ανακοινώσει μόνο τον Αυστραλό, ενώ και ο Tito Rabat συνεχίζει στην Avintia για το 2021 βάσει συμβολαίου.

 

Από εκεί και πέρα υπάρχουν 4 θέσεις κενές: μια στην Avintia, δυο στην Pramac και μια στην εργοστασιακή ομάδα.

 

Τους τρεις από τους τέσσερεις οδηγούς που θα καλύψουν αυτές τις θέσεις τους γνωρίζουμε, καθώς – εκτός απροόπτου – θα είναι οι Johann Zarco, Pecco Bagnaia και Jorge Martin.

 

Για τους Zarco-Bagnaia έχει μιλήσει επίσημα ο Paolo Ciabatti της Ducati που αποκάλυψε ότι και οι δυο θα συνεχίσουν με εργοστασιακό συμβόλαιο.

 

Το θέμα είναι ότι κανείς ακόμα δεν ξέρει σε ποια ομάδα θα γίνει αυτό, καθώς φημολογείται ότι ένας από τους δυο θα πάρει τη θέση του Andrea Dovizioso στην εργοστασιακή ομάδα.

 

Όσο για τον Jorge Martin, ο Ισπανός αναβάτης (που αγωνίζεται και φέτος στην Moto2) είναι σχεδόν βέβαιο ότι έχει συμφωνήσει σε όλα με το εργοστάσιο.

 

Το πιο πιθανό είναι να πάρει θέση στην ομάδα της Pramac.

 

Έτσι μένει μια θέση κενή και αν θεωρήσουμε ότι ένας εκ των Zarco-Bagnaia θα πάνε στην εργοστασιακή ομάδα, ο άλλος θα μείνει (ή θα πάει) στην Pramac.

 

Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε δίδυμο Miller-Zarco (ή Bagnaia) στην Ducati, Bagnaia-Martin στην Pramac και ο Rabat στην Avintia.

 

Λογικά διαθέσιμη για το 2021 θα είναι η άλλη θέση στην Avintia, που θα καλυφθεί με οδηγό που επίσης θα υπογράψει συμβόλαιο απευθείας με την Ducati.

 

Να σημειώσουμε εδώ ότι από όλους τους οδηγούς που αγωνίζονται με Desmosedici στη μεγάλη κατηγορία, μόνο ο Rabat δεν έχει συμβόλαιο απευθείας με το εργοστάσιο.

 

Για την κενή θέση στην Avintia ακούγονται πολύ δυο ονόματα νεαρών Ιταλών από τη μεσαία κατηγορία: του Enea Bastianini και του Luca Marini.

 

Πάντως δεν αποκλείεται να υπάρξουν και εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής, καθώς στην Ducati ακόμα δεν είναι σε θέση να καταλήξουν για τους οδηγούς της νέας χρονιάς.

 

Μπορεί να έλεγαν ότι θα έχουμε ανακοινώσεις πριν τους Αγώνες στο Misano, αλλά τώρα αυτή η ημερομηνία έχει μετατεθεί για πριν το Misano 2.

 

Αλλά ακόμα κι αυτό το ενδεχόμενο είναι αρκετά πιθανό να μην ισχύσει και οι ανακοινώσεις της Ducati να πάρουν παράταση για μετά τους δυο Αγώνες στην Ιταλική πίστα.

 

Υπάρχουν «φωνές» στο paddock που λένε ότι ενδεχομένως η καθυστέρηση να οφείλεται και σε κάποιες ρήτρες στο συμβόλαιο του Tito Rabat.

 

Ο Ισπανός δεν κάνει καλή σεζόν φέτος (έχει μόλις 7β) και αν όντως υπάρχουν ρήτρες για συγκεκριμένα αποτελέσματα στο συμβόλαιό του, αυτό σημαίνει ότι μπορεί η θέση του να απειλείται!

Επόμενο άρθρο »

Stoner: Αυτό δεν είναι Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!

« Προηγούμενο άρθρο

Το Supermoto επιστρέφει με το HSBK 2020

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα