• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
HSBK 2020: Οι πρώτες pole positions της χρονιάς
Νέα 12/09/2020 - 10:35

Με ορισμένες εξαιρετικές προσωπικές επιδόσεις των αναβατών του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Μοτοσυκλέτας, στις μάχες για τις pole positions του πρώτου διπλού αγώνα του θεσμού, ξεκίνησε στο αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων το HSBK 2020.

 

Σε μια μέρα χωρίς απρόοπτα, με αρκετή ζέστη και, ατυχώς, με την αναπόφευκτη απουσία θεατών, βάσει των απαγορεύσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού, οι αγωνιζόμενοι συμπλήρωσαν μεγάλο αριθμό γύρων, με γυρολόγια σταθερά υψηλού επιπέδου.

 

Οι σημερινές επιδόσεις των αναβατών στο δεύτερο σκέλος των χρονομετρημένων δοκιμών διαμόρφωσαν τη σειρά εκκίνησης κάθε κατηγορίας, που θα είναι κοινή και για τους δύο αγώνες του προσεχούς Σαββατοκύριακου. Θυμίζουμε ότι κάθε ημέρα του διημέρου αποτελεί και από έναν ξεχωριστό αγώνα, για τους πρώτους δύο γύρους του HSBK 2020.

 

Ξεκινώντας από την κατηγορία Open, ο Θεοδωρόπουλος κυριάρχησε σήμερα με τη μπλε R1 του, καθώς οι Γιάννης Μπούρος και Επαμεινώνδας Καρυώτης που τον ακολούθησαν θα παρατάξουν τις Aprilia RSV1000 και Suzuki GSXR 1000 τους δίπλα του στην πρώτη σειρά της εκκίνησης.

Ο Καρακώστας στην pole @SSP
Ο Καρακώστας στην pole @SSP

 

Στα μικρότερα κυβικά της κατηγορίας Racing, η μάχη -όπως αναμενόταν- ήταν οριακή: ο Ανδρέας Παργινός κατέκτησε την pole με διαφορά 2 δεκάτων από τον Γιώργο Κίτσο (Honda RSW250) και τον Ανδρέα Λεφέβρ (Yamaha TZ250) - οι οποίοι χωρίστηκαν από μόλις 31 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Ακολούθησε, με τον 4ο χρόνο, ο ταχύτερος της κατηγορίας των Νέων, Γιάννης Περιστεράς, με τη Yamaha R3 300.

 

Ο Σωτήρης Μπεγνής με τη Yamaha R1 ήταν ο νικητής της μάχης των Superbikes, καθώς ο Δημήτρης Παπαγγέλου και ο Θεοδόσης Συνιώρης θα παραταχθούν δίπλα του στην πρώτη σειρά της εκκίνησης. Ο τελευταίος, ωστόσο, αντιμετώπισε ένα μηχανικό πρόβλημα της Yamaha R1, το οποίο -για το καλό του θεάματος- ελπίζουμε να έχει επιδιορθώσει μέχρι τον πρώτο αγώνα, με τη βοήθεια των μηχανικών του.

Pole @ SSP300 & NEOI για τον Περιστερά
Pole @ SSP300 & NEOI για τον Περιστερά

 

Όσο για την Supersport, εδώ ο Δημήτρης Καρακώστας κυριάρχησε με τη Honda CBR600, όμως τους Σταύρο Τρίντη (επίσης με CBR600) και Αλέξανδρο Παπαγεωργίου (Yamaha R6 600) που τον ακολούθησαν στις δύο επόμενες θέσεις, τους χώρισε μόλις μισό δέκατο του δευτερολέπτου. 

 

Οι αγώνες του Σαββάτου 12/9 (όπως και της Κυριακής 13/9) θα ξεκινήσουν στις 11:00 π.μ. και ο καθένας τους θα έχει διάρκεια περίπου 45 λεπτών. Ενδιάμεσα των αγώνων, αύριο, θα διεξαχθούν οι ελεύθερες και χρονομετρημένες δοκιμές του θεαματικού Κυπέλλου Supermoto, ενώ την Κυριακή αντίστοιχα θα διεξαχθεί ο πρώτος αγώνας του θεσμού. 

 

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι οι συμμετοχές του Supermoto Cup αυξήθηκαν από 9 σε 14, δίνοντας ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον στις τρεις κατηγορίες του έτσι κι αλλιώς απρόβλεπτου αυτού θεσμού, ο οποίος επιστρέφει φέτος στο κάδρο της Ταχύτητας.

Ο Θεοδωρόπουλος @pole @Open
Ο Θεοδωρόπουλος @pole @Open

 

Δείτε όλες τις πληροφορίες, ειδήσεις και videos από την πρεμιέρα του HSBK και Supermoto Cup 2020, στα www.hsbk.grκαι https://www.facebook.com/HellenicSBK

 

 

Pole @ SBK για τον Μπεγνή
Pole @ SBK για τον Μπεγνή

Επόμενο άρθρο »

Η Ducati με το λογότυπο της Motor Valley

« Προηγούμενο άρθρο

Αύριο αποφασίζει αν θα συνεχίσει ο Crutchlow!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα