• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Tissot Heritage Navigator Chrono Auto 1973
Νέα Αγοράς 10/10/2020 - 20:53

 

Tissot Heritage Navigator Chrono Auto 1973

Το αληθινό πνεύμα της κλασικής αγωνιστικής οδήγησης

 

Μια χρονιά μετά την τεράστια επιτυχία της πρώτης γενιάς του Tissot Heritage Navigator Chrono Auto 1973, η Tissot λανσάρει μια δεύτερη σειρά από αυτό το χρονογράφο που θυμίζει σχήμα βαρελιού. Παραδοσιακά καινοτόμος μάρκα, η Tissot παρουσιάζει αυτό το εκφραστικό μοντέλο ως κομμάτι της συνεργασίας που ενώνει την Tissot και την Kessel Classics, την αγωνιστική ομάδα vintage οχημάτων. Αυτό το βολικό μοντέλο σε διάμετρο 43mm με τα υψηλής ποιότητας φινιρίσματα ενώνει την αγωνιστική κομψότητα με το ύφος του νέο-vintage σχεδιασμού.

 

Μια καταγωγή που επιβεβαιώνεται από το μηχανισμό

Όταν σχεδίαζε το Tissot Heritage Navigator Chrono Auto 1973, η Tissot εμπνεύστηκε από ένα μοντέλο από τα αρχεία της. Χρονολογούμενο πίσω στο 1973, το Navigator Chronographe ήταν ένα βασικό μοντέλο που συνέδεε τη μάρκα με τα αγωνιστικά οχήματα. Στις αρχές του 1973, η Tissot δούλευε με την Alpine, που κυριαρχούσε στα σιρκουί. Το 1974, η μάρκα ένωσε τις δυνάμεις της με την Porsche για τον αγώνα Gran Turismo Le Mans 24 ωρών. Το 1977, η Tissot έδωσε το όνομα της σε μια αγωνιστική ομάδα F1. Αλλά πιο συγκεκριμένα, η μάρκα έχτισε έναν πολύ ισχυρό δεσμό με τον Ελβετό πιλότο Loris Kessel, έναν οδηγό Formula 1, το 1976.

Όπως πολλοί πιλότοι, ο Loris Kessel ήταν φανατικός με τις μηχανές. Είχε ιδρύσει αντιπροσωπείες αυτοκινήτων στην περιοχή Tessin μαζί με μια αγωνιστική κατηγορία και μια κατηγορία αφιερωμένη στην κλασική αγωνιστική. Αυτό το δίκτυο το ανέλαβε ο γιος του, Ronnie Kessel. Το 2018, η Tissot αναθέρμανε τη συνεργασία της με την οικογένεια Kessel όταν έγινε επίσημος συνεργάτης της Kessel Classics, στην οποία ανήκει η Tissot Formula 1. Αυτό το μαύρο και κίτρινο όχημα έχει διαπρέψει σε αγώνες όπως το Monaco Historic Grand Prix, το οποίο μάλιστα κέρδισε το 2016.

 

Μια νέα γενιά

Για να αναγνωρίσετε την εκδοχή του 2020 του Tissot Heritage Navigator Chrono Auto 1973 αρκεί μία μόνο ματιά στον χρονογράφο των λεπτών στις 3 η ώρα. Το τμήμα ανάμεσα στα 0 και τα 5 λεπτά είναι χρωματισμένο μπλε, ερχόμενο σε αντίθεση με τον υπόλοιπο μετρητή. Πράγματι, το παιχνίδισμα των χρωμάτων ανάμεσα στους μετρητές, το καντράν, και την άκρη του καντράν δίνει μια ξεχωριστή οπτική ταυτότητα στο Navigator 1973.

Η πρώτη επιλογή διαθέτει μαύρους μετρητές με λευκό καντράν (το λεγόμενο εφέ “Panda”) που περιβάλλεται από μια μαύρη άκρη του καντράν. Η δεύτερη επιλογή έχει λευκούς μετρητές με μαύρο καντράν (το εφέ “Reverse Panda”) με μαύρη άκρη στο καντράν. Η τρίτη και η τελευταία επιλογή φέρει λευκούς μετρητές σε μπλε καντράν και ίδια μπλε άκρη του καντράν. Μια σημαντική λεπτομέρεια: αυτή δεύτερη εκδοχή δεν είναι limited.

 

Αθλητική κληρονομιά

Το σπορ ύφος που είναι βασικό στοιχείο του Tissot Heritage Navigator Chrono Auto 1973 είναι εμφανές σε κάθε επίπεδο. Με ύψος 46.6 mm και 43 mm πλάτος, αυτό το μοντέλο είναι φτιαγμένο για να ξεχωρίζει. Ωστόσο, η επιλογή του ανοξείδωτου ατσαλιού για την κάσα είναι ιδιαίτερα διακριτική. Πράγματι, οι φυσικές καμπύλες του σχεδίου της Tissot αγκαλιάζουν τον καρπό. Αυτό είναι ένα άνετο, εργονομικό μοντέλο, ειδικά χάρη στα πιο κοντά πτερύγια που επιτρέπουν στο λουράκι να κατεβαίνει κάθετα προς τον καρπό. Αυτό το εφέ ενισχύεται από το διαφανές θολωτό κρύσταλλο ζαφείρι σε box shape που ακολουθεί την ίδια γραμμή με την καμπύλη της κάσας.

Ένα άλλο εμπνευσμένο από τα αθλήματα στοιχείο του Tissot Heritage Navigator Chrono Auto 1973 – που είναι μηχανικό – είναι ο αυτόματος χρονογράφος, με το μηχανισμό Valjoux A05.H31. Διατηρώντας τη συχνότητα των 4 Hz και συνεπώς την πλήρη ακρίβεια του, προσφέρει μια αυτονομία 60 ωρών. Αυτό το χαρακτηριστικό, σπάνιο ανάμεσα στους χρονογράφους, επιτρέπει να αφήσετε στην άκρη το Tissot Navigator για δύο ημέρες και δύο νύχτες. Όταν το ξαναφορέσετε στον καρπό σας, θα εξακολουθεί να είναι ρυθμισμένο στη σωστή ώρα, και αρκετά φορτισμένο ώστε να διατηρεί τη χρονομετρική απόδοση του.

 

Ένα πλήθος λεπτομερειών

Η άκρη του καντράν του Tissot Heritage Navigator Chrono Auto 1973 είναι περιτυλιγμένη από μια ταχυμετρική κλίμακα που φτάνει μέχρι τα 500 χλμ/ώρα. Αυτή συνδυάζεται με κουμπιά χρονογράφου σε σχήμα μανιταριού τυπικά της δεκαετίας του 1960 και του 1970. Η τελειωτική πινελιά, το αγωνιστικού τύπου λουράκι, εφευρέθηκε από την Tissot το 1965 και είναι αναγνωρίσιμο από τις μεγάλες τρύπες που επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει σε αγχωτικές συνθήκες οδήγησης ή μέσα στις υψηλές θερμοκρασίες του μονοθέσιου. Τρεις αποχρώσεις είναι διαθέσιμες, οι οποίες συνδυάζονται με το χρώμα του καντράν: μαύρο, καφέ κονιάκ, και βαθύ καφέ. Όλα διαθέτουν εκρού εξώραφα, το χαρακτηριστικό στοιχείο της χρωματικής παλέτας του Tissot Heritage Navigator Chrono Auto 1973.

Το + της Ελβετικής σημαίας στο λογότυπο της Tissot συμβολίζει την Ελβετική ποιότητα και την αξιοπιστία που υποστηρίζει η Tissot από το 1853. Τα ρολόγια της, τα οποία πωλούνται σε όλο τον κόσμο, δίνουν στη μάρκα τη δυνατότητα να είναι ο ηγέτης στη βιομηχανία της παραδοσιακής Ελβετικής ωρολογοποιίας, εξάγοντας περισσότερα από 4 εκατομμύρια ρολόγια το χρόνο, με το μότο της να παραμένει «Παραδοσιακή Καινοτομία». Η υψηλή ποιότητα της μάρκας είναι αναγνωρίσιμη παγκοσμίως.

Η Tissot έχει οριστεί ως Επίσημος Χρονομέτρης και Συνεργάτης πολλών παγκόσμιων αθλημάτων, όπως το μπάσκετ με το NBA και τη FIBA, η ποδηλασία με το Tour de France, και τα Πρωταθλήματα UCI, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός με το MotoGP και το Πρωτάθλημα FIM World Superbike, και πολλά άλλα αθλήματα, όπως το ice hockey, η ξιφασκία και το rugby.

Ηγέτες στη συλλογή είναι μεταξύ άλλων: το Tissot T-Touch (το πρώτο ρολόι αφής το 1999). το Tissot Le Locle, ένα διαχρονικό, κλασικό αυτόματο ρολόι με αυτονομία 80 ωρών, και το Tissot T-Race, με το σπορ σχεδιασμό του.

 

Χαρακτηριστικά του Heritage Navigator Chrono Auto 1973

  •   - Ατσάλινη κάσα, γυαλισμένη με σατέν φινιρίσματα στις λεπτομέρειες

  •   - 43 mm πλάτος, 14.8 mm πάχος

  •   - Κρύσταλλο ζαφείρι σε box σχήμα, ορυκτό κρύσταλλο στο καπάκι

  •   - Αδιάβροχο σε πίεση έως 10 bars (100m / 330 ft)

  •   - Χαραγμένη κορώνα

  •   - Κουμπιά σε σχήμα μανιταριού

  •   - Μηχανικός αυτόματος μηχανισμός

  •   - Valjoux A05.H31 μηχανισμός

  •   - Χαραγμένο αντίβαρο

  •   - Ώρες, λεπτά, δευτερόλεπτα, ημερομηνία, χρονογράφος με μετρητές 30 λεπτών και 12 ωρών

  •   - Ρύθμιση ημερομηνίας με κουμπί στις 10 η ώρα με ειδικό εργαλείο

  •   - 28,800 Alt./h – 4 Hz

  •   - Αυτονομία περίπου 60 ωρών

  •   - Λευκό καντράν με μαύρους μετρητές, ή μαύρο με άσπρους, ή μπλε με άσπρους

  •   - Μαύρη ή μπλε άκρη καντράν με ταχυμετρική κλίμακα

  •   - Δείκτες ώρας και λεπτών με επίστρωση Super-LumiNova®

  •   - Πορτοκαλί δείκτες δευτερολέπτων και χρονογράφου

  •   - Ένδειξη ωρών με Super-LumiNova®

  •   - Μαύρο, καφέ, ή κονιάκ δερμάτινο λουράκι με λευκό εξώραφο αγωνιστικού στυλ

  •   - Ατσάλινο κούμπωμα με κουμπιά ασφαλείας

 

Tissot

 

 

Επόμενο άρθρο »

Mivv Suono

« Προηγούμενο άρθρο

Νέα Ducati Multistrada V4 2021

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα