• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bagnaia: Στο τέλος πονούσα πολύ!
Φοβήθηκα… οι 4 τελευταίοι γύροι ήταν οι πιο δύσκολοι
Νέα 13/09/2020 - 22:05

Δεν επέστρεψε απλά στο MotoGP μετά τον τραυματισμό του στην Τσεχία, αλλά το έκανε με εμφατικό τρόπο κατακτώντας το πρώτο του βάθρο στη μεγάλη κατηγορία!

 

Ο λόγος για τον Pecco Bagnaia, ο οποίος πριν από ενάμιση μήνα περίπου έσπαγε το πόδι του στο Brno, ίσως στη χειρότερη δυνατή συγκυρία.

 

Και αυτό επειδή προερχόταν από μια εκπληκτική εμφάνιση στην Jerez, όπου και θα μπορούσε να πάρει το βάθρο αν δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα η Ducati του.

 

Ωστόσο Pecco επέστρεψε με την ίδια ακριβώς δυναμική στο Misano, στον εντός έδρας Αγώνα του, κι ενώ οι υπόλοιπες Ducati δυσκολεύονταν, αυτός «πετούσε φωτιές» στην πίστα!

 

Παρά τον πόνο στο τραυματισμένο του πόδι, ο νεαρός Ιταλός ήταν σε εκπληκτική κατάσταση και ξεπέρασε με συνοπτικές διαδικασίες το εμπόδιο τόσο του Mir, όσο και του Valentino Rossi.

 

Στη συνέχεια, στους τελευταίους γύρους, παρά την πίεση που του άσκησε ο νεαρός Ισπανός της Suzuki, ο Joan Mir, άντεξε και πήρε αυτό το πολύ σημαντικό πρώτο βάθρο.

 

«Το πιο σημαντικό ήταν ότι συνεχίσαμε από εκεί που σταματήσαμε. Στην Jerez, αλλά και στην αρχή του Brno ήμασταν δυνατοί, αλλά μετά έσπασα το πόδι και όλα άλλαξαν».

 

«Ήταν ένας δύσκολος μήνας και δούλεψα σκληρά για να είμαι εδώ. Την Παρασκευή είδα ότι το πόδι δεν με ενοχλούσε τόσο και το Σάββατο πιέζοντας, κατάλαβα ότι είχα την ίδια αίσθηση όπως και στην Jerez».

 

«Πριν από μια εβδομάδα δεν σκεφτόμουν καν το βάθρο, όμως μέσα στον Αγώνα όλα ήταν καλά και άρχιζα να κερδίζω θέσεις».

 

«Άρχισα να σκέφτομαι το βάθρο όταν πέρασα τον Vale. Μετά όμως άρχισα να πονάει αρκετά το πόδι μου. Σε κάποια στιγμή έκοψα γιατί ο πόνος ήταν μεγάλος και τότε άρχισα να ακούω τον κινητήρα της Suzuki».

 

«Φοβήθηκα τότε… οι τελευταίοι τέσσερεις γύροι ήταν οι πιο δύσκολοι γιατί πονούσα πολύ και ειδικά όταν αλλάζαμε κατεύθυνση στα δεξιά».

 

Η περσινή χρονιά του Bagnaia δεν προμήνυε τις φετινές εντυπωσιακές του εμφανίσεις, με τον νεαρό Ιταλό να δυσκολεύεται αρκετά το 2019 πάνω στην Desmosedici.

 

«Ναι… στην Ταϊλάνδη όμως πατήσαμε το reset… από τότε άρχισα να αποδέχομαι τον τρόπο οδήγησης της Ducati. Φέτος προσπάθησα να γίνω πιο δυνατός στα φρένα και αυτή τη μεταμόρφωσή μου την ολοκληρώσαμε στην Jerez».

 

«Δουλέψαμε πολύ σκληρά για να παρουσιάσουμε αυτή την εικόνα φέτος. Το Misano είναι διαφορετική πίστα από την Jerez κι όμως ήμασταν το ίδιο δυνατοί».

 

«Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Μετά από πέντε εβδομάδες που έμενα σπίτι μου, ένα τέτοιο αποτέλεσμα είναι απλά απίστευτο!»

 

Ο Pecco Bagnaia έγινε ο 12ος διαφορετικός αναβάτης της μεγάλης κατηγορίας που ανεβαίνει στο βάθρο των νικητών φέτος!

Επόμενο άρθρο »

Dovi: Για όλα φταίει το νέο ελαστικό!

« Προηγούμενο άρθρο

«Απλά κράτα το ρυθμό σου»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα