• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dovi: Για όλα φταίει το νέο ελαστικό!
Σ’ αυτό οφείλεται το περίεργο φετινό Πρωτάθλημα
Νέα 14/09/2020 - 10:38

Πριν από λίγες ώρες ο Andrea Dovizioso ήταν πολύ πιθανό να μην σκεφτόταν ότι με το τέλος του Αγώνα στο Misano σήμερα, θα ήταν αυτός μπροστά στη βαθμολογία.

 

Ωστόσο αυτή την τροπή πήραν τα πράγματα και ο Ιταλός, εκμεταλλεύτηκε το «δώρο» που του έκανε στο σημερινό Grand Prix ο Fabio Quartararo.

 

Από την άλλη, βέβαια, ο Dovi δεν μπορεί να είναι χαρούμενος με το πώς ήρθαν τα πράγματα.

 

Την ώρα που ο Pecco Bagnaia έδειχνε σε όλους ότι η GP20 μπορούσε να διεκδικήσει τη νίκη στο San Marino, ο πιο έμπειρος οδηγός των κόκκινων τερμάτιζε 10’’ πίσω από τον νικητή.

 

Μετά το τέλος του Αγώνα, ο Dovi κατηγόρησε ευθέως πια το νέο ελαστικό της Michelin, λέγοντας ότι αυτό είναι η αιτία που βλέπουμε ένα τόσο περίεργο Πρωτάθλημα.

 

«Το θέμα είναι ότι αυτό το ελαστικό είναι που δημιουργεί ένα τόσο περίεργο Πρωτάθλημα. Άλλαξε τα πάντα και αυτό είναι γεγονός».

 

«Βέβαια είναι ίδιο για όλους και πρέπει να προσαρμοστούμε. Δείτε όμως το Πρωτάθλημα που κάνω. Ελάχιστες φορές είμαι σταθερός και γρήγορος. Κι όμως έχω την πρώτη θέση στη βαθμολογία. Αυτό για εμένα σημαίνει ότι όλα εξαρτώνται από το ελαστικό».

 

Και προσθέτει λέγοντας: «Το Πρωτάθλημα θα είναι έτσι… τρελό μέχρι το τέλος με πολλούς γρήγορους οδηγούς και πολλούς ικανούς για τη νίκη».

 

Προς επίρρωση των λεγομένων του Dovi, ακόμα και η ΚΤΜ που εντυπωσίαζε και έδειχνε ότι είναι από τις καλύτερες μοτοσυκλέτες στο grid, δεν ήταν πουθενά σήμερα…

 

«Δείτε για παράδειγμα τις ΚΤΜ που δεν ήταν γρήγορες εδώ. Όλα εξαρτώνται από τα ελαστικά… από την ισορροπία των ελαστικών με τη μοτοσυκλέτα και την πίστα. Έτσι μπορεί να είσαι είτε πολύ γρήγορος σε μια πίστα, είτε πολύ αργός».

 

Μιας και ο Bagnaia έδειξε και σήμερα ότι έχει τις λύσεις με την Ducati του για το νέο πίσω ελαστικό της Michelin, γιατί δεν κοιτάζει την τηλεμετρία του ο Dovi;

 

«Υπάρχουν δυο προβλήματα με αυτό», απαντά ο Ιταλός. «Το πρώτο είναι ότι όσο κι αν αντιγράψεις κάποιον, ποτέ δεν θα είσαι τόσο αποτελεσματικός όσο αυτός».

 

«Το δεύτερο είναι ότι δεν είναι εύκολο να αλλάξεις τελείως το στυλ σου και μπορείς να πας πραγματικά γρήγορα όταν εκφράζεσαι αβίαστα πάνω στη μοτοσυκλέτα».

 

«Αυτό σημαίνει ότι ξέρεις τι πρέπει να κάνεις, τι πρέπει να αλλάξεις στο στυλ σου αλλά δεν μπορείς να το κάνεις αμέσως. Αυτή η αλλαγή δεν είναι άμεση και δεν είναι φυσική».

 

Συνεχίζοντας με το νέο πίσω ελαστικό της Michelin, ο Dovizioso φέρνει ως παράδειγμα την περίπτωση του Pecco Bagnaia.

 

«Πέρυσι δεν έκανε καλούς Αγώνες, δεν φρέναρε όπως έπρεπε με την Ducati και φέτος με τα νέα ελαστικά, που του ταιριάζουν όπως φαίνεται, είναι ανταγωνιστικός».

 

«Εγώ από την πλευρά μου οδηγώ με τον ίδιο τρόπο όπως πέρυσι, αλλά δεν είμαι γρήγορος. Πρέπει πολλά να αλλάξουν… το άνοιγμα του γκαζιού, οι γραμμές στην πίστα, τα φρένα…»

 

Οι λύσεις για τον Andrea Dovizioso δεν έχουν έρθει ακόμα και αυτό δεν του επιτρέπει αν είναι αισιόδοξος για τις πιθανότητές του να είναι αυτός Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο τέλος της σεζόν.

 

«Με αυτή την εικόνα που έχουμε και αυτό το ρυθμό δεν μπορούμε να κερδίσουμε Τίτλο. Πρέπει να βελτιωθούμε, ειδάλλως δεν θα είναι εύκολο ούτε καν να παλέψουμε για τον Τίτλο».

Επόμενο άρθρο »

Αξέχαστη θα μείνει στον Mir!

« Προηγούμενο άρθρο

Bagnaia: Στο τέλος πονούσα πολύ!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα