• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ανοίγει ο δρόμος για την VR46 στη μεγάλη κατηγορία!
Η θέση της Avintia είναι επισφαλής
Νέα 15/09/2020 - 11:28

Δεν αποκλείεται τη νέα χρονιά να έχουμε μια πολύ σημαντική αλλαγή στις ομάδες που συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας.

 

Όπως αναφέρουν πηγές από το paddock, το μέλλον της Avintia στη μεγάλη κατηγορία για το 2021 μόνο σίγουρο δεν είναι.

 

Παρά το γεγονός ότι με τον Johann Zarco φέτος τα αποτελέσματα της ομάδας (και με τη βοήθεια της Ducati) είναι πάρα πολύ καλά, εν τούτοις σκέφτεται να αποχωρήσει!

 

Αν γίνει αυτό, η θέση της στη μεγάλη κατηγορία θα είναι περιζήτητη, διότι υπάρχει περιορισμός στις θέσεις και μόνο αν φύγει μια ομάδα, μπορεί να μπει στην κατηγορία μια άλλη.

 

Όπως έγινε πριν μερικά χρόνια με την ομάδα του Aspar, τη θέση του οποίου πήρε η Petronas ή όπως αναμένεται να γίνει με την ομάδα του Gresini και την Aprilia.

 

Αν τελικά όντως η Avintia αποχωρήσει, τότε ανοίγει ο δρόμος για την ομάδα του Valentino Rossi, την SKY VR46, να έχει παρουσία και στη μεγάλη κατηγορία!

 

Φυσικά δεν είναι η μοναδική υποψήφια ομάδα, μιας και ο ιδιοκτήτης της Leopard αναμένεται να μπει δυναμικά στο παιχνίδι, καθώς καιρό τώρα ψάχνει τρόπο και αυτός να αποκτήσει πρόσβαση εκεί.

 

Μια ακόμα δυσκολία για την Avintia είναι το γεγονός ότι ο Tito Rabat – που δεν έχει καταφέρει να δείξει ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο στην κατηγορία – σκέφτεται να αποχωρήσει.

 

Ο Tito, Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην Moto2 το 2014, είναι γνωστό ότι έχει πολύ δυνατούς χορηγούς στο πλευρό του, που φέρνουν αρκετά λεφτά στην ομάδα.

 

Μια πιθανή αποχώρηση του Ισπανού θα είναι σημαντικό πλήγμα για την Avintia. Αν τελικά φύγει από το Πρωτάθλημα, τότε ανοίγει μια θέση στην κατηγορία για τον Luca Marini.

 

Το καλύτερο δυνατό σενάριο γι’ αυτόν, θα είναι τελικά τη θέση της Avintia στη μεγάλη κατηγορία να την πάρει η SKY VR46, ώστε να αγωνίζεται με την ομάδα του ετεροθαλούς αδελφού του, του Rossi!

 

Για την ώρα τίποτα δεν είναι σίγουρο, ωστόσο σύντομα θα ξέρουμε αν η Avintia θα συνεχίσει ή όχι και το 2021 στην κατηγορία.

Επόμενο άρθρο »

Έφυγε ο Γιώργος Παπαμιχάλης

« Προηγούμενο άρθρο

«Τα εύσημα στον Rossi!»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα