• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Morbidelli ήταν ο τέταρτος νέος νικητής με Michelin στο MotoGP του Misano
Νέα Αγοράς 15/09/2020 - 00:19

Η MICHELIN ΔΙΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ MORBIDELLI ΣΤΟ MISANO

 

Η Michelin έγινε μάρτυρας του τέταρτου νέου της νικητή στο MotoGP ™ σε έξι αγώνες κατά τη διάρκεια του αγώνα Gran Premio Lenovo di San Marino e della Riviera di Rimini, καθώς ο Franco Morbidelli (Petronas Yamaha SRT) επικράτησε από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα, στην πίστα Misano World Circuit Marco Simoncelli.

O νέος ασφαλτοτάπητας των 4.226 μέτρων που αποτέλεσε το τελευταίο πεδίο δοκιμών για τα ελαστικά MICHELIN Power Slick και έφερε τις τελευταίες ενσωματώσεις στα υλικά των μειγμάτων γόμας, βοήθησε να σημειώσουν γρήγορους χρόνους από την πρώτη περίοδο, δίνοντας στους αναβάτες την αυτοπεποίθηση να πιέσουν στο όριο τις μοτοσυκλέτες τους.  Η επιτομή αυτών ήταν ότι ο Maverick Viñales (Monster Energy Yamaha MotoGP) κέρδισε την Pole Position, κάνοντας ένα νέο ρεκόρ όλων των εποχών, με χρόνο 1'31.411.

Στον αγώνα των 27 γύρων, οι αναβάτες χρησιμοποιήσαν τα πέντε από τα επτά διαφορετικά μείγματα γόμας που ήταν διαθέσιμα. Μόνο το μαλακό μπροστινό και το σκληρό ασύμμετρο - το οποίο προστέθηκε στα μαλακά, μεσαία και σκληρά συμμετρικά μείγματα γόμας, λόγω του κανόνα ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν έως και τέσσερα ελαστικά σε πίστα με νέο ασφαλτοτάπητα- δεν επιλέχθηκαν. Ο Viñales ξεκίνησε πρώτος, αλλά ήταν ο Morbidelli που έκανε το καλύτερο ξεκίνημα και επικράτησε στην πρώτη στροφή.

Από εκείνη τη στιγμή, έλεγχε τον αγώνα και πήρε την πρώτη του νίκη στο Grand Prix και τη θέση του πρώτου ανεξάρτητου οδηγού. Ο Morbidelli είναι ο τέταρτος διαφορετικός νέος νικητής, μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν, που ισοδυναμεί με το ρεκόρ της σύγχρονης εποχής που τέθηκε το 2016, την πρώτη σεζόν που η Michelin επέστρεψε στο MotoGP. Επίσης, η νίκη αυτή έθεσε ένα νέο ρεκόρ διάρκειας αγώνα, που ήταν περισσότερο από τρία δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον προηγούμενο καλύτερο και σχεδόν είκοσι τρία δευτερόλεπτα πιο γρήγορος από την προηγούμενη σεζόν, με τον φθαρμένο ασφαλτοτάπητα.

Καθώς έσβησαν τα φώτα , το σκηνικό ήταν διαφορετικό, με θεατές στις κερκίδες για πρώτη φορά αυτή τη σεζόν. Κάθε μέρα, 10.000 θεατές βρίσκονταν στις κερκίδες και η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν σίγουρα έκανε τη διαφορά, από τα κενά καθίσματα στους πρόσφατους αγώνες, λόγω των περιορισμών που επιβλήθηκαν για την πανδημία.

Τόσο οι θεατές που βρίσκονται στην πίστα, όσο και τα εκατομμύρια θεατών που παρακολουθούν τον αγώνα μέσω οθόνης, σε όλο τον κόσμο, παρακολούθησαν έναν υπέροχο αγώνα, ο οποίος είχε συχνές και γρήγορες προσπεράσεις, καθώς και προσωπικές μάχες σε όλη την πίστα. Ο Francesco Bagnaia (Pramac Racing) επέστρεψε, μετά το κάταγμα στο πόδι του τον περασμένο μήνα και ξεκίνησε από την έκτη θέση.

Έκανε προσπεράσεις – έκανε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα και κατέρριψε το ρεκόρ μέγιστης ταχύτητας– εκμεταλλευόμενος πλήρως την πρόσφυση των ελαστικών της Michelin στις υψηλές ταχύτητες , για να κατακτήσει τελικά τη δεύτερη θέση και παράλληλα το πρώτο του βάθρο στο MotoGP. Στο βάθρο, τον ακολούθησε ο Joan Mir (Team SUZUKI ECSTAR) - τρεις διαφορετικοί κατασκευαστές στο βάθρο – που ξεκίνησε από την όγδοη θέση και κάνοντας ένα έξυπνο αγώνα, ανέβηκε στο βάθρο.

Οι τρεις πρώτοι αναβάτες επέλεξαν διαφορετικά μείγματα γόμας των ελαστικών MICHELIN Power Slick για τις μοτοσυκλέτες τους. Ο Morbidelli επέλεξε το σκληρό μείγμα γόμας για τον μπροστινό τροχό και το μεσαίο για τον πίσω, ο Bagnaia επέλεξε το σκληρό για τον μπροστινό και το μαλακό για τον πίσω τροχό, ενώ ο Mir επέλεξε το μεσαίο μείγμα γόμας και για τους δυο τροχούς.

Ο τοπικός ήρωας, Valentino Rossi (Monster Energy Yamaha MotoGP) ήταν ο επόμενος και παρά τη μάχη κατά τη διάρκεια του αγώνα για μια θέση στο βάθρο, έχασε στα κλειστά κομμάτια και τερμάτισε στην τέταρτη θέση, μέσα στην πατρίδα του. Ο Alex Rins (Ομάδα SUZUKI ECSTAR) τερμάτισε στην πέμπτη θέση και ο Viñales στην έκτη θέση.

Η έβδομη θέση πήγε στον Αndrea Dovizioso (ομάδα Ducati), αποτέλεσμα που τον κατέταξε στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Jack Miller (Pramac Racing) τερμάτισε όγδοος, ο Takaaki Nakagami (LCR Honda) ένατος και ο Pol Espargaro (Red Bull KTM Factory Racing) ολοκλήρωσε την πρώτη δεκάδα.

Η Michelin θα παραμείνει τώρα στο Misano μαζί με τις υπόλοιπες ομάδες του MotoGP, πρώτα για το μονοήμερο τεστ την Τρίτη και στη συνέχεια για τον αγώνα Gran Premio TISSOT dell'Emilia Romagna e della Riviera di Rimini, το επόμενο Σαββατοκύριακο, όπου η γαλλική εταιρεία θα συμμετάσχει σε ένα αγώνα MotoGP και δύο αγώνες MotoE. Ο επόμενος αγώνας αναμένεται να είναι απαιτητικός κι ένας ακόμα αγώνας με θεατές στις κερκίδες.

.

Η Michelin βλέπει τα νέα εξελιγμένα ελαστικά για το MotoE να καταρρίπτουν όλα τα ρεκόρ!

Η Michelin, αυτό το Σαββατοκύριακο, συμμετείχε στον τρίτο γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIM Enel MotoE και στον πρώτο από τους τρεις αγώνες σε δύο συνεχόμενα Σαββατοκύριακα, στο Misano.

Ο Matteo Ferrari (TRENTINO Gresini MotoE) πήρε την EPole το Σάββατο, σημειώνοντας ένα νέο ρεκόρ όλων των εποχών για το MotoE, αλλά ξεκίνησε από την τέταρτη θέση στη σχάρα εκκίνησης, λόγω μιας παράβασης στον τελευταίο αγώνα που οδήγησε σε ποινή τριών θέσεων κι άφησε το Mattia Casadei (Ongetta SIC58 Squadracorse) την πρώτη θέση.

Όλοι οι αναβάτες πήραν θέση για την έναρξη του αγώνα των επτά γύρων στις μηχανές της Energica Ego Corsa, που ήταν εξοπλισμένες με τα τελευταίας γενιάς ελαστικά MICHELIN Slick MotoE, που παρουσιάστηκαν αυτή τη σεζόν και που διαθέτουν νέα μείγματα γόμας κι ένα νέο πίσω ελαστικό, με την προσθήκη βιοϋλικών και αναγομωμένων υλικών, που είναι πιο αποτελεσματικά και πιο φιλικά προς το περιβάλλον.

Όπως σε κάθε αγώνα, το ελαστικό MICHELIN Slick MotoE ήταν διαθέσιμο, με μαλακό μείγμα γόμας για τον πίσω τροχό και μεσαίο για τον μπροστινό, και τα δύο συμμετρικά, προσφέροντας τις μέγιστες επιδόσεις σε έναν αγώνα που κατέρριψε τα ρεκόρ.

Ο Casadei ξεκίνησε πρώτος, επικράτησε στην πρώτη στροφή και διατήρησε αυτή τη θέση για τους τέσσερις πρώτους γύρους, προτού η Ferrari αρχίσει να τον πιέζει. Στον πέμπτο γύρο, η Ferrari πήρε το προβάδισμα και πίεσε τα ελαστικά MICHELIN Slick MotoE, για να αυξήσει τη διαφορά, κατάφερε να διατηρήσει αυτή τη θέση και να πάρει την πρώτη της νίκη, το 2020.

Έγινε μια συναρπαστική μάχη για τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου, πριν ο Xavier Simeon (LCR E-Team) τερματίσει στη δεύτερη θέση, μπροστά από το σκληρό Dominique Aegerter (Dynavolt Intact GP), ο οποίος τερμάτισε στην τρίτη θέση, αυξάνοντας τη βαθμολογική του διαφορά στο πρωτάθλημα και έθεσε επίσης ένα νέο ρεκόρ γύρου στον αγώνα.

Επίσης, ο συγκεκριμένος αγώνας δημιούργησε ένα νέο ρεκόρ διάρκειας αγώνα, για τη Michelin και τη Ferrari, καθώς ήταν κατά ένα σχεδόν δευτερόλεπτο ταχύτερος από τον προηγούμενο καλύτερο, με το Maria Herrera (Openbank Aspar Team) να καταγράφει επίσης την καλύτερη μέγιστη ταχύτητα του αγώνα.

Το MotoE θα συνεχίσει τη δράση του στην πίστα του Misano το επόμενο Σαββατοκύριακο, με ένα διπλό αγώνα, το Σάββατο και την Κυριακή, με τη Michelin να έχει στόχο να καταρρίψει ξανά αυτά τα ρεκόρ.

.

Franco Morbidelli – Petronas Yamaha SRT:

«Ήταν ένας μεγάλος αγώνας. Ξεκίνησα καλά και μπόρεσα να βρω το ρυθμό μου. Στην αρχή, είχα την πίεση από τον Valentino (Rossi), αλλά μετά άρχισα να απομακρύνομαι. Τα ελαστικά λειτούργησαν πολύ καλά και ένιωσα υπέροχα σε όλο τον αγώνα. Θέλω να πω ευχαριστώ στην ομάδα μου, στη Michelin, στους θεατές και σε όλους τους ανθρώπους που με βοήθησαν. Αυτή η πρώτη μου νίκη, με κάνει να νιώθω καταπληκτικά κι έτσι θα νιώθω για τις επόμενες 48 ώρες τουλάχιστον, αλλά μετά θα συγκεντρωθώ στον αγώνα του επόμενου Σαββατοκύριακου.

Και τα τρία μείγματα γόμας για τον μπροστινό και πίσω τροχό, ήταν κατάλληλα για τον αγώνα, η Michelin έχει κάνει εξαιρετική δουλειά κι αυτό σημαίνει ότι κάθε ελαστικό είναι καλό, αλλά το καθένα συμπεριφέρεται διαφορετικά. Καταπληκτική δουλειά από τη Michelin, συγχαρητήρια!»

.

 

Matteo FerrariTRENTINO Gresini MotoE:

«Εργαστήκαμε πολύ αυτό το Σαββατοκύριακο για να κατανοήσουμε καλυτέρα το ελαστικό. Λειτουργεί πολύ καλά σε σύγκριση με πέρυσι, αλλά είναι λίγο διαφορετικό. Καταλάβαμε περισσότερα μετά τον αγώνα στη Jerez και έχουμε βελτιώσει πολύ το χρόνο αυτό το σαββατοκύριακο σε σύγκριση με πέρυσι, κατά 0.6’’ δευτερόλεπτα, οπότε αυτό είναι μια μεγάλη βελτίωση. Είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα και θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό για να κερδίσω και τους δύο αγώνες, το επόμενο Σαββατοκύριακο».

.

 

Piero Taramasso – Michelin Motorsport Two-Wheel Manager:

«Είχαμε ένα πολύ επιτυχημένο σαββατοκύριακο εδώ στο Misano, τόσο στο MotoGP όσο και στο MotoE. Τα ελαστικά είχαν εξαιρετικές επιδόσεις και προσαρμόστηκαν στο νέο ασφαλτοτάπητα, παρά το γεγονός ότι είχαμε λίγες πληροφορίες για την άσφαλτο, όταν έπρεπε να επιλέξουμε τα ελαστικά, πριν από την έναρξη της σεζόν. Αυτή είναι η πρώτη φορά αυτή τη σεζόν, που η κατάσταση της πίστας και ο καιρός έδωσαν τη δυνατότητα σε όλες τις ομάδες του MotoGP για ένα πραγματικό αγώνα .

Χρησιμοποιήθηκαν πέντε μείγματα γόμας και είδαμε τρία διαφορετικά στο βάθρο. Η κατάρριψη των ρεκόρ δεν είναι ο κύριος λόγος που βρισκόμαστε εδώ, αλλά είναι υπέροχο να το κάνουμε αυτό και να ορίζουμε τα ρεκόρ όλων των εποχών και τη διάρκεια του αγώνα και στις δύο κατηγορίες, γεγονός που αποδεικνύει τις εξαιρετικές επιδόσεις των ελαστικών μας, οι οποίες μεταφέρονται από τα ελαστικά αγώνων στα ελαστικά που χρησιμοποιούμε καθημερινά στο δρόμο.

Ήταν ένας συναρπαστικός αγώνας για όλους τους ενδιαφερόμενους, ιδιαίτερα όταν βλέπουμε τους θεατές στις εξέδρες πάλι, γεγονός που είναι ένα μικρό βήμα στη μάχη ενάντια στην πανδημία, αλλά από τη σκοπιά του MotoGP, ένα σημαντικό.

Ελπίζουμε ότι η Michelin πρόσφερε με τον τρόπο της, ένα συναρπαστικό αγώνα σε όλους. Θέλω να συγχαρώ το Franco Morbidelli για την πρώτη του νίκη, που μας δίνει τέσσερις νέους νικητές αυτή τη σεζόν και με τις επιδόσεις και των υπολοίπων αναβατών, αναμένουμε ο αριθμός αυτός να αυξηθεί.

Το MotoE έδωσε για ακόμα μια φορά έναν καλό αγώνα και τα ελαστικά απέδωσαν εξαιρετικά, χάρη στα νέα υλικά, τα μείγματα γόμας και τον νέο σκελετό του πίσω ελαστικού που παρουσιάσαμε αυτή τη σεζόν.

Οι αγώνες ήταν γρήγοροι και σφιχτοί και σπάσαμε κάθε ρεκόρ, οπότε πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό. Τώρα θα μείνουμε εδώ, στο Misano, για μια δοκιμή την Τρίτη, όπου είμαι σίγουρος ότι οι αναβάτες θα δοκιμάσουν διαφορετικά μείγματα γόμας , για να δουν αν μπορούν να βελτιωθούν περισσότερο και να πάρουν τη βέλτιστη ρύθμιση για τις μοτοσυκλέτες τους, πριν από τον αγώνα της επόμενης εβδομάδας στην ίδια πίστα».

 

Επόμενο άρθρο »

Πλήρως ρυθμιζόμενα αμορτισέρ fg Gubellini

« Προηγούμενο άρθρο

ΣΤΑ PAPASTAVROU SHOPS TO GLOBE REPLICA GAMMA THΣ FIVE

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα