• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Fabio: Καλό τεστ αλλά…
…τα θέματα με τον κινητήρα παραμένουν
Νέα 16/09/2020 - 10:30

Αν και το τεστ στο Misano, σε γενικές γραμμές, ήταν πολύ καλό για τον Fabio Quartararo, εν τούτοις δεν του έδωσε λύσεις στο κομμάτι που τις ήθελε περισσότερο: στον κινητήρα.

 

Ο Γάλλος, που έχασε την 1η θέση στη βαθμολογία μετά το «0» στον Αγώνα της Κυριακής, δοκίμασε διάφορα πράγματα στην Μ1 του, όπως νέα ηλεκτρονικά και πλαίσιο.

 

«Ήταν ένα θετικό τεστ και δοκιμάσαμε πολλά πράγματα. Είμαι χαρούμενος γιατί με ένα ελαστικό που είχε πάνω του 23 γύρους έκανα 32.4».

 

Όταν τον ρώτησαν, ωστόσο, αν η απόδοση του κινητήρα έχει βελτιωθεί (φημολογείται ότι η Yamaha έχει ρίξει τις στροφές), ο Fabio αποκρίθηκε:

 

«Δυστυχώς όχι… δουλέψαμε με τα ηλεκτρονικά και το πλαίσιο για να εξισορροπήσουμε την κατάσταση αλλά τίποτα δεν βλετιώθηκε».

 

«Κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Φυσικά και δεν οδηγώ τη μοτοσυκλέτα τόσο άνετα όσο στην Jerez, αλλά αρχίζω και τη συνηθίζω».

 

«Δυσκολεύομαι περισσότερο από τους άλλους οδηγούς της Yamaha επειδή δεν έχω την εμπειρία που έχουν αυτοί. Πρέπει να προσαρμοστώ».

 

«Αλλά δεν είναι εύκολο γιατί δεν μπορώ να οδηγήσω όπως στην Jerez. Δεν μπορώ να σας το δώσω να το καταλάβετε… όμως έχουμε δυνατό ρυθμό και θα προσπαθήσουμε να το δείξουμε αυτό το Σ/Κ».

 

Ένας τρόπος να βελτιωθεί λίγο η απόδοση του κινητήρα είναι μέσω της παλιομοδίτικης εξάτμισης που δοκίμασε χτες και ο Fabio Quartararo.

 

«Το μόνο καλό μ’ αυτήν είναι ότι ακουγόταν πιο δυνατά… δυστυχώς δεν μας έδωσε τίποτα σε επιτάχυνση ή τελική. Γι’ αυτό γύρισα στην κανονική εξάτμιση».

 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο νέο πλαίσιο που δοκίμασε, λέγοντας:

 

«Είναι ακόμα δύσκολο να το καταλάβω και πρέπει να δούμε αν μας έδωσε το κάτι παραπάνω ή όχι, ώστε να το έχουμε αυτό το Σ/Κ».

 

Επιπλέον είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει και το νέο σύστημα ενδοεπικοινωνίας με τη Διεύθυνση του Αγώνα.

 

«Ήταν λίγο περίεργο… κάθε 20-30’’ ήταν σαν ένα ρομπότ να σου μιλάει. Ελπίζω να μην το έχουμε για επικοινωνία με την ομάδα. Το μόνο καλό μ’ αυτό είναι η ασφάλεια. Αλλά μέχρι εκεί».

Επόμενο άρθρο »

Ταχύτερος με τα νέα εξαρτήματα ο Vinales

« Προηγούμενο άρθρο

Misano test: O Vinales πάλι ταχύτερος

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα