• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
CIV Imola: Δυνατότερος βγήκε μέσα από τις δυσκολίες ο Βασίλης Παντελεάκης!
Το Δελτίο Τύπου της ομάδας
Ελληνικοί αγώνες 16/09/2020 - 12:08

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στις 4-5-6 Σεπτεμβρίου έγινε στην πίστα της Imola ο τρίτος Γύρος του Ιταλικού Πρωταθλήματος για την Pre Moto3, στην οποία αγωνίζεται από φέτος με την πρωταθλήτρια ομάδα της κατηγορίας – την AC Racing – ο Βασίλης Παντελεάκης.

O Έλληνας αναβάτης προερχόταν από μια εντυπωσιακή εμφάνιση στον προηγούμενο αγώνα του Misano, όπου κατάφερε να κλέψει την παράσταση και να παλέψει μέχρι τέλους για τη νίκη, κατακτώντας τελικά την τρίτη θέση στη γραμμή του τερματισμού. Αυτή τη φορά, η πιο στενή Imola, με τις τυφλές στροφές και τα δύσκολα τεχνικά κομμάτια της, προβλημάτισε ως ένα σημείο τον Βασίλη, ο οποίος παρ’ όλα αυτά έβρισκε τις γραμμές του και κατέβαζε τους χρόνους του.

Δυστυχώς ο διαθέσιμος χρόνος στα ελεύθερα δοκιμαστικά ήταν πολύ περιορισμένος. Οι κόκκινες σημαίες και οι διακοπές σε κάθε session ήταν πολλές, αποσυντονίζοντας τον Έλληνα οδηγό με αποτέλεσμα να δυσκολευτεί να βρει ρυθμό αλλά και ρυθμίσεις για τη μοτοσυκλέτα του. Έχοντας ουσιαστικά στη διάθεσή του μόλις ενάμιση session, προσπάθησε για το καλύτερο δυνατό στις κατατακτήριες δοκιμές.

Ωστόσο ο περιορισμένος χρόνος δεν έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα να βρει το σωστό set-up για τον ένα γύρο, ενώ παρουσιάστηκαν και ορισμένα μηχανικά προβλήματα που έκαναν ακόμα πιο δύσκολο το έργο του Βασίλη. Το αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσει και τους δυο αγώνες της Pre Moto3 στην Ιταλία από την έβδομη σειρά της εκκίνησης.

Στον πρώτο αγώνα ο συνωστισμός που δημιουργήθηκε στην πρώτη στροφή της πίστας έριξε τον Βασίλη Παντελεάκη στην 26η θέση. Σαν να μην έφτανε αυτό, η μοτοσυκλέτα παρουσίασε εκ νέου προβλήματα και δεν μπορούσε να πιέσει όπως θα ήθελε. Παρ’ όλα αυτά μέσα σε δυο γύρους κέρδισε 5 θέσεις. Στα μισά του αγώνα ανέβηκε στην 20η θέση και στους τελευταίους γύρους πέρασε δυο ακόμα αντιπάλους του για να τερματίσει τελικά 18ος.

Η εικόνα του Έλληνα πιλότου βελτιώθηκε στον δεύτερο αγώνα. Η εκκίνηση, ωστόσο, γύρω από τους πιο αργούς οδηγούς της κατηγορίας περιέπλεξε και πάλι τα πράγματα. Ωστόσο ο ρυθμός του ήταν πολύ καλύτερος και μάλιστα γυρνούσε στην πίστα δυο ολόκληρα δευτερόλεπτα (κατά μέσο όρο) πιο γρήγορα σε σχέση με τον πρώτο αγώνα!

Βελτίωσε σε σημαντικό βαθμό τους χρόνους του στο δεύτερο μισό της πίστας και αφού έδωσε αρκετές μάχες, πέρασε τελικά τη γραμμή του τερματισμού στην 16η θέση, μόλις 1,5 δευτερόλεπτο μακριά από τη μάχη για την είσοδο στη δεκάδα που έδιναν 6 οδηγοί!

Ο επόμενος αγώνας της κατηγορίας Pre Moto3 του Ιταλικού πρωταθλήματος, θα διεξαχθεί στις 17 και 18 Οκτωβρίου στην πίστα της Vallelunga.

 

 

Βασίλης Παντελεάκης

«Δυστυχώς στον πρώτο αγώνα παρουσιάστηκαν ορισμένα προβλήματα με τη μοτοσυκλέτα μου, με αποτέλεσμα να χάσω σημαντική πρόσφυση στον πίσω τροχό και να μην μπορώ να εκμεταλλευτώ την ταχύτητά μου μέσα στις στροφές. Στον δεύτερο αγώνα τα πράγματα βελτιώθηκαν, αλλά όχι στο 100%. Είμαι ικανοποιημένος για την προσπάθειά μου γιατί ξέρω ότι έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό σε μια πίστα που δεν ταιριάζει καθόλου στα οδηγικά χαρακτηριστικά μου. Θέλω να ευχαριστήσωτους χορηγούς μου και όλους όσοι με υποστηρίζουν και σας υπόσχομαι ότι στον επόμενο αγώνα θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να επιστρέψω στις θετικές εμφανίσεις».                                                          

Επόμενο άρθρο »

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MX 3ος αγώνας - Νίκες και βάθρα για τους αναβάτες της Yamaha

« Προηγούμενο άρθρο

Προβλήματα γηια τον Σπύρο-Μάριο Φουρθιώτη στα SBK Ισπανίας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα