• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Δεν είδα προειδοποίηση!
Νέα 21/09/2020 - 13:32

Για το μεγαλύτερο διάστημα του Αγώνα, ο Fabio Quartararo ήταν πίσω από την ΚΤΜ του Pol Espargaro, τον οποίον νίκησε τελικά στη μάχη τους για την 3η θέση.

 

Ωστόσο ο Γάλλος δεν χάρηκε το βάθρο του στο δεύτερο Αγώνα του Misano, μιας και στο τέλος τιμωρήθηκε επειδή βγήκε εκτός ορίων πίστας.

 

Σε τέτοιες περιπτώσεις οι Αγωνοδίκες στέλνουν ειδικό μήνυμα στον αναβάτη που έχει κάνει την παράβαση πάνω από 3 φορές κατά τη διάρκεια του Αγώνα.

 

O Γάλλος όμως επιμένει ότι τέτοια προειδοποίηση δεν είδε και γι’ αυτό δεν ήταν ιδιαίτερα προσεχτικός στα τελευταία στάδια του Αγώνα.

 

«Δυστυχώς με τιμώρησαν με Long Lap, αλλά η Διεύθυνση Αγώνα δεν μου έστειλε μήνυμα προειδοποίησης και αυτό μου προκάλεσε έκπληξη».

 

«Δεν είδα καμμία προειδοποίηση… διαφορετικά θα ήμουν πιο προσεχτικός. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το δουλέψουν».

 

«Διότι βλέποντας τον Αγώνα από την τηλεόραση εσείς βλέπετε την προειδοποίηση, ωστόσο ο οδηγός δεν βλέπει τηλεόραση».

 

«Για μένα αυτό είναι δικό τους λάθος… βέβαια βγήκα κι εγώ πέντε φορές στο πράσινο κομμάτι, οπότε έκανα κι εγώ λάθος».

 

«Απλά σκεφτόμουν ότι αν είχα βγει τρεις φορές θα μου έστελναν προειδοποίηση. Αλλά δεν είδα τίποτα… άρα το σύστημα ειδοποίησης που έχουν δεν είναι τόσο καλό».

 

Τον ρώτησαν αν υπάρχει περίπτωση να το έστειλαν, αλλά να μην το είδε και ο Fabio απάντησε:
 

«Κοιτάζω για ενδείξεις τρεις φορές στον κάθε γύρο… δεν θα το έχανα. Επιπλέον ανάβει κι ένα πορτοκαλί λαμπάκι, οπότε το βλέπεις».

 

Πλέον δεν σκέφτεται να κάνει έφεση αφού όντως πέρασε πέντε φορές τα όρια της πίστας. Σκέφτεται ωστόσο να κάνει κάτι άλλο.

 

«Ίσως την επόμενη φορά ζητήσω από τα παιδιά στο γκαράζ να μου το δείξουν στον πίνακα στην ευθεία για να είμαι σίγουρος».

 

Η τιμωρία του και οι τρεις βαθμοί που έχασε, στέρησαν από τον Quartararo την ευκαιρία να επιστρέψει στην 1η θέση της βαθμολογίας.

 

«Για μένα ο Αγώνας που κάναμε ήταν καλός κι ας μην πήραμε τους 16β της 3ης θέσης. Είμαι όμως χαρούμενος γιατί πάλεψα για το βάθρο».

 

«Ένοιωθα καλά στη μοτοσυκλέτα, αλλά όχι τέλεια. Δεν μου ήταν εύκολο να κάνω προσπεράσεις. Ο Pol δυσκολευόταν με την πρόσφυση, αλλά είχε πιο πολύ δύναμη από εμάς και φρέναρε πολύ δυνατά».

 

«Το ίδιο και ο Mir που είχε δυνατή επιτάχυνση και πέρασε τον Pol στην 1η στροφή. Εγώ ποτέ δεν ήμουν τόσο κοντά για να επιχειρήσω προσπέρασμα».

 

«Προσπέρασα τον Pol στην 3η στροφή, σε ένα σημείο που δεν κάνεις προσπεράσεις κανονικά, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα με εμάς… έτσι προσπερνάμε… όχι τόσο εύκολα».

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Ένα χρόνο στην Petronas και μετά;

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Κρίμα… Δικό μου λάθος!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα