• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Οι χαμένες ευκαιρίες της Yamaha!
Jarvis: Τα προβλήματα στους κινητήρες μας επηρέασαν
Νέα 24/09/2020 - 17:03

Ήδη από το ξεκίνημα της σεζόν, η Yamaha ήταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τα προβλήματα με τους κινητήρες που παρουσιάστηκαν στην Jerez.

 

Ήταν τότε που έχασε τρία μοτέρ και αναγκάστηκε να ζητήσει τη συγκατάθεση της Ένωσης Κατασκευαστών για να προχωρήσει σε αποσφράγιση.

 

Κάτι που δεν έγινε, τελικά, ποτέ…

 

Σε συνέντευξή του στο motogp.com, λίγο πριν τον 9ο Γύρο της χρονιάς, ο Lin Jarvis σχολίασε σχετικά:

 

«Ήταν ένα σοκ! Το εξετάσαμε διεξοδικά και τελικά βρήκαμε ότι το πρόβλημα ήταν στις βαλβίδες. Στη συνέχεια ζητήσαμε την άδεια για να τις αντικαταστήσουμε».

 

«Ωστόσο δεν είχαμε όλες τις αποδείξεις που ζητούσε η Ένωση, ενώ την ίδια ώρα δουλεύαμε με εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος».

 

«Μηχανικά δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα βεβαίως, ωστόσο μπορούσαμε να εφαρμόσουμε λύσεις σε άλλους τομείς, όπως στα ηλεκτρονικά για παράδειγμα».

 

Ένα πρώτο μέτρο που πήρε η Yamaha είναι να μειώσει την απόδοση των κινητήρων της. Την ιπποδύναμή τους.

 

«Ναι… αυτό το πρόβλημα επηρέασε την απόδοσή μας».

 

Από την άλλη, με το πάγωμα της εξέλιξης για φέτος το χειμώνα, η Yamaha θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τους ίδιους κινητήρες και το 2021!

 

«Δεν ανησυχώ γι’ αυτό», ήταν τα λόγια του Jarvis, ο οποίος στο τέλος αναφέρθηκε σ’ αυτό το πρώτο μισό της χρονιάς, χωρίς να κρύψει την απογοήτευσή του.

 

«Έχω την αίσθηση ότι χάσαμε πολλές ευκαιρίες. Με την απουσία του Marquez αυτές ήταν ακόμα περισσότερες, μιας και ο Marc κυριαρχούσε τα τελευταία χρόνια».

Επόμενο άρθρο »

Montmelo Moto3: ΕΔ1

« Προηγούμενο άρθρο

Vinales: Μπορώ να βελτιωθώ κι άλλο!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα