• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
BURGESS: "Καμία ανησυχία για την απαγόρευση ανταλλαγής δεδομένων"
Ο Αυστραλός δεν επηρεάζεται από την αλλαγή τακτικής της Yamaha
Νέα 13/02/2010 - 11:55

O AΥΣΤΡΑΛΟΣ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕAΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΤΗΣ YAMAHA

 

Ο αρχιμηχανικός του Valentino Rossi, ο θρυλικός Jerry Burgess έδειξε να μην ενδιαφέρεται για την απαγόρευση ανταλλαγής δεδομένων, που επέβαλε η Yamaha στους δύο αναβάτες της εργοστασιακής της ομάδας, για το 2010.

 

Ο Ιάπωνας κατασκευαστής, ανακοίνωσε στις πρόσφατες δοκιμές της Sepang ότι οι πληροφορίες για τις ρυθμίσεις του κάθε θα αναβάτη, δε θα ανταλλάσσονται από εδώ και στο εξής μεταξύ των Valentino Rossi και Jorge Lorenzo. Το συγκεκριμένο θέμα υπήρξε σημείο τριβής στο πρόσφατο παρελθόν, όταν η πλευρά του Παγκόσμιου Πρωταθλητή υποστήριξε ότι ο Lorenzo παίρνει έτοιμες τις ρυθμίσεις του Ιταλού , γεγονός που απλουστεύει κατά πολύ τη δουλειά του.

 

Ο Rossi πάντως, υποστήριξε ότι αυτό το γεγονός θα δώσει την ευκαιρία στον team mate του να συμμετέχει πιο ενεργά στην εξέλιξη της εργοστασιακής YZR-M1. Αλλά και ο Burgess πιστεύει ότι η απαγόρευση ανταλλαγής δεδομένων δε θα επηρεάσει σημαντικά τις εργασίες μέσα στο garage της Yamaha. "Ο Jorge δήλωσε ότι θέλει να εξελίξει τη μοτοσυκλέτα, προς μια πιο δικιά του κατεύθυνση. Βεβαίως, είναι πολύ γρήγορος πάνω στη μοτοσυκλέτα που έχει εξελίξει ο Valentino, αλλά αυτή είναι σίγουρα μια καλή ευκαιρία για εκείνον", δήλωσε ο Burgess.

Fiat Yamaha 2010
Fiat Yamaha 2010

 

"Οι πληροφορίες των ρυθμίσεων θα επιστρέφουν στους μηχανικούς μας και δε θα είναι άμεσα προσβάσιμες στον κεντρικό server του garage της Yamaha, έτσι ώστε να ξέρουμε σε κάθε session, τις επιλογές του άλλου. Ούτως, ή άλλως είναι κάτι που δε μας απασχολούσε ιδιαίτερα ούτε και στο παρελθόν. Κατά συνέπεια, δεν πιστεύω ότι θα συμβεί κάποια αλλαγή. Για τον Jorge είναι ένα θετικό βήμα, ώστε να μπορέσει να σταθεί περισσότερο στις δικές του δυνάμεις", συμπλήρωσε ο Αυστραλός.

 

"Οι ρυθμίσεις δεν ήταν ποτέ ίδιες, Βρίσκομαι σε αυτό το χώρο για 30 χρόνια και ποτέ δεν έχω δει κάποιον να οφελείται ουσιαστικά, αντιγράφοντας τις ρυθμίσεις του άλλου. Κάθε αναβάτης μπορεί να προστατεύσει τη δουλειά του, που έχει φυσικά να κάνει και με τη ρύθμιση της μοτοσυκλέτας. Αν η Yamaha ανησυχούσε για αυτό το θέμα, είναι μια καλή ευκαιρία για τον Jorge να πάρει το παιχνίδι πάνω του!", ολοκλήρωσε ο Burgess.

Επόμενο άρθρο »

EZPELETA: "Το ενδιαφέρον της Ferrari για τον Rossi, διαφημίζει τα MotoGP"

« Προηγούμενο άρθρο

MOTO2: Παρουσίαση της μοτοσυκλέτας της Marc VDS

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα