• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Vinales: Το πρόβλημα το έχει η Yamaha
Δύσκολο να έχεις κίνητρο σε τέτοιες συνθήκες
Νέα 28/09/2020 - 14:02

Την ώρα που οι άλλες Yamaha πάλευαν για μια θέση στο βάθρο, ο Maverick Vinales τερμάτιζε τον Αγώνα στο Montmelo στην 9η θέση.

 

Μια εβδομάδα μετά τη νίκη του στο Misano 2 «…τίποτα δεν πήγε όπως τα σχεδιάσαμε», έλεγε ο Ισπανός της Yamaha.

 

«Όταν ξεκινήσαμε και είδα τους Miller, Zarco, Petrucci να με περνάνε λες και ήταν σε αεροπλάνο, τότε κατάλαβα ότι η ημέρα θα ήταν δύσκολη».

 

«Πολύ απλά δεν είχα δύναμη…» παραδέχτηκε ο Vinales. «Ήμουν πίσω από τον Aleix και τον Cal για 16 γύρους και δεν μπορούσα να τους προσπεράσω».

 

«Περίμενα μέχρι να έχουν πρόβλημα με τα ελαστικά και μετά τους επιτέθηκα στα φρένα από εξωτερική… τρελή κίνηση και με ρίσκο να πέσω».

 

Και πάλι ο Maverick είναι σε μια κατάσταση την οποία δεν μπορεί εύκολα να εξηγήσει.

 

«Δεν έχω να πω και πολλά. Όταν είσαι πίσω από κάποιον με Yamaha, δεν μπορείς να κάνει προσπέραση. Αυτό το Σ/Κ δυσκολευτήκαμε με την πρόσφυση. Κάναμε πολλές αλλαγές στην Μ1 και χάσαμε το δρόμο. Δεν κάναμε καλή δουλειά».

 

Ο απογοητευμένος Vinales συνέχισε λέγοντας:

 

«Είτε μπαίναμε στην πίστα σήμερα, είτε όχι θα ήταν το ίδιο! Όταν προέρχεσαι από νίκη και κάνεις έναν τόσο καταστροφικό Αγώνα δεν καταλαβαίνεις και πολλά. Είσαι χαμένος»>

 

Και όσο προσπαθεί να αναλύσει την κατάσταση, τόσο πιο πολύ χαμένος δείχνει.

 

«Εδώ είχαμε πρόβλημα με το μπροστινό μέρος της Μ1. Το λύσαμε αλλά δημιουργήσαμε άλλα σε άλλα σημεία της μοτοσυκλέτας».

 

«Το θέμα είναι ότι με την Yamaha πρέπει να είσαι μπροστά… αν ήμουν ο Αγώνας θα ήταν διαφορετικός. Είχα καλό ρυθμό. Αν ήμουν 1ος στην πρώτη στροφή θα μπορούσα να κερδίσω».

 

«Εδώ όμως η πρώτη στροφή είναι μακριά. Βάζεις 5η στο κιβώτιο μέχρι να φτάσεις σ’ αυτή και όλοι με πέρασαν».

 

«Δεν είναι εύκολο να το καταπιώ ότι στον προηγούμενο Αγώνα ήμουν 1ος και τώρα 15ος… στην ευθεία δεν είχαμε δύναμη, ήμουν μαζί με τον Morbido ο πιο αργός».

 

«Με 5η και 6η ταχύτητα στο κιβώτιο η Μ1 δεν τραβάει… δεν μπορώ ούτε τα φρένα να εκμεταλλευτώ. Ήμουν ένα ή ενάμιση δευτερόλεπτο πιο αργός από το ρυθμό μου».

 

«Δυστυχώς και το 2021 θα έχουμε τον ίδιο κινητήρα. Όταν παλεύεις και προσπαθείς αλλά συναντάς τα ίδια προβλήματα, δεν είναι εύκολο να διατηρήσεις το ίδιο κίνητρο».

Επόμενο άρθρο »

«Θυμωμένος» ο Morbidelli

« Προηγούμενο άρθρο

Fabio: Ένας γύρος ακόμα…

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα