• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Franky: Τίτλος; Χαλαρώστε…
Σκέψεις για Τίτλο κάνουν οι εργοστασιακοί!
Νέα 30/09/2020 - 13:58

Μετά τη νίκη του στο Misano 2, ο Franco Morbidelli πίστεψε ότι ενδεχομένως να μπορούσε να παλέψει για «κάτι περισσότερο» φέτος.

 

Ωστόσο μετά τον Αγώνα στο Montmelo, ο Franky (ο μόνος με μη αμιγώς εργοστασιακή M1) αναθεωρεί την άποψή του αυτή.

 

«Αφού είδα τη λίστα με τις τελικές και ήμουν πιο αργός και από τις υπόλοιπες Yamaha, νομίζω ότι πρέπει να χαλαρώσουμε και απλά να διασκεδάζουμε τον κάθε γύρο».

 

«Πρέπει να κάνω τη δουλειά μου και να μην σκέφτομαι κάτι παραπάνω. Οι εργοστασιακοί πρέπει να σκέφτονται τον Τίτλο».

 

Μέσα στον Αγώνα το slipstream βοήθησε κάποιες Yamaha να κάνουν αρκετά καλή τελική, όπως στην περίπτωση του Quartararo που ήταν στα 343,9χλμ/ώρα.

 

Οπότε περισσότερο αντιπροσωπευτικός είναι ο μέσος όρος τελικής ταχύτητας στους 24 γύρους του Montmelo.

 

Εκεί ο Morbido είχε 335,3χλμ/ώρα τελική (τη χαμηλότερη απ’ όλους), ενώ ο Vinales είχε 337χλμ/ώρα, ο Rossi 338,5χλμ/ώρα και ο Quartararo 339,1χλμ/ώρα.

 

Ειδικά στους τελευταίους γύρους ήταν που η απόδοση της Μ1 του Franco Morbidelli έπεσε δραματικά, αφού σε κάποια στιγμή έφτασε να έχει τελική στα 329χλμ/ώρα!

 

Η έλλειψη τελικής έχει αντίκτυπο και στη φθορά των ελαστικών.

 

«Ήμουν ο πιο αργός απ’ όλους κι έχανα έως και 22χλμ/ώρα από τις Ducati», συνέχισε να λέει ο Morbido.

 

«Όταν έχεις δύναμη στην ευθεία διαχειρίζεσαι και τα ελαστικά και υπό αυτό το πρίσμα εγώ χάνω πολύ. Δεν μπορούσα να κάνω κάποια στρατηγική».

 

«Απλά πίεσα από την αρχή στο μάξιμουμ, όσο είχα λάστιχο και μετά στο τέλος τα είχα καταστρέψει. Και πάλι θεωρώ ότι αυτή ήταν η καλύτερη προσέγγιση για μένα».

 

Παρ’ όλα αυτά ο Franky – που έχει δυο εγκαταλείψεις και μια 15η θέση σε GP – έχει καταφέρει να είναι στην 5η θέση της βαθμολογίας.

 

«Ξεκάθαρα έχουμε βελτιωθεί σε σχέση με πέρυσι… δουλεύουμε και καλύτερα στο γκαράζ, έχω βελτιωθεί κι εγώ οπότε έχουμε καλύτερα αποτελέσματα».

 

«Γι’ αυτό και είμαι πολύ χαρούμενος για τη σεζόν που κάνουμε. Παρά τις ατυχίες μας είμαστε 5οι στη βαθμολογία και αυτό είναι καταπληκτικό».

Επόμενο άρθρο »

Εργοστασιακός στην Ducati ο Pecco Bagnaia από το 2021!

« Προηγούμενο άρθρο

Taka: Έχασα μεγάλη ευκαιρία για νίκη!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα