• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul Estoril: Αγώνας 1
Ο Razgatlioglu τη νίκη, ο Rea τον Τίτλο!
Νέα 17/10/2020 - 16:22

Τη δεύτερη νίκη του φέτος στο Πρωτάθλημα των SBK-Motul πανηγύρισε ο Toprak Razgatlioglu, με μια εμφατική εμφάνιση στο Estoril.

 

Ο Τούρκος ξεκίνησε δυνατά από την pole position, δεν έχασε το προβάδισμα σε κανένα σημείο του Αγώνα και κάνοντας διαφορά από τους υπόλοιπους πήρε με άνεση τη νίκη.

 

Φυσικά όλο το ενδιαφέρον συγκεντρωνόταν στον Jonathan Rea και τον Scott Redding που έδιναν τη μάχη για τον Τίτλο, με τον πρώτο να έχει σαφώς το προβάδισμα.

 

Ο Redding, μετά την πτώση του στην Superpole, ξεκίνησε από την τελευταία θέση και γρήγορα ανέβηκε στην 11η. Ωστόσο τότε ήταν που άρχισε να αντιμετωπίζει μηχανικά προβλήματα.

 

Έκοψε ρυθμό και στη συνέχεια εγκατέλειψε τελείως, με αποτέλεσμα όποια θέση κι αν έπαιρνε ο Rea να κατακτούσε ταυτόχρονα και τον ιστορικό 6ο του Τίτλο.

 

Πάντως ό,τι κι αν έκανε σήμερα ο Redding, ο Rea ήταν αποφασισμένος να στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής με εμφατικό τρόπο.

 

Αυτό φάνηκε όταν από 15ος ήταν 7ος στο τέλος του πρώτου γύρου, ενώ στην 1η στροφή στην αρχή του δεύτερου γύρου πέρασε δυο ακόμα αντιπάλους του για να ανέβει στην 5η θέση!

 

Την ώρα που ο Redding μείωνε ταχύτητα, ο Rea είχε ανέβει στην 3η θέση και λίγο μετά θα περνούσε και τον Garrett Gerloff για να βρεθεί δεύτερος!

 

Κάπου εκεί όμως έγινε φανερό ότι είχε χρησιμοποιήσει πολύ λάστιχο στους προηγούμενους γύρους, οπότε ο Gerloff βρήκε την ευκαιρία να περάσει και πάλι μπροστά.

 

Στη συνέχεια ήρθε δυνατός από πίσω ο Chaz Davies ο οποίος τους πέρασε και τους δυο με δέκα και εννέα γύρους να απομένουν για το τέλος.

 

Ο Davies είχε κάνει άσχημη εκκίνηση, αλλά για μια ακόμη φορά φέτος ήταν πάρα πολύ δυνατός στο δεύτερο μισό του Αγώνα και πήρε τη 2η θέση, με διαφορά 3’’ από τον Razgatlioglu.

 

Πιο πίσω ο εντυπωσιακός Gerloff πήρε την 3η θέση και το δεύτερο βάθρο της καριέρας του στα SBK, ενώ ο Rea κινήθηκε εκ του ασφαλούς στο τέλος κατακτώντας την 4η θέση.

 

Έτσι έγραψε ιστορία κατακτώντας τον 6ο συνεχόμενο Παγκόσμιο Τίτλο του με την Kawasaki.

 

Έναν από τους καλύτερούς του Αγώνες στο Πρωτάθλημα έκανε ο Leon Haslam που έβαλε την Honda του στην 5η θέση.

 

Για να τα καταφέρει εκμεταλλεύτηκε και τα λάθη πρώτα του Michael Van der Mark που έπεσε ενώ ήταν 4ος και στη συνέχεια του ομόσταυλού του, Alvaro Bautista, που επίσης είχε μια πτώση ενώ ήταν 5ος.

 

Ο Alex Lowes ανέβασε την Kawasaki του στην 6η θέση, μπροστά από τον Michael Ruben Rinaldi που είχε ανέβει έως και τη 2η θέση στα πρώτα στάδια του Αγώνα.

 

Τέλος, τη δεκάδα των πρώτων έκλεισαν οι Xavi Fores, στον αποχαιρετιστήριο Αγώνα του με την Puccetti Kawasaki, με τους Loris Baz και Tom Sykes ν’ ακολουθούν.

Επόμενο άρθρο »

SBK-Motul Estoril: Αγώνας 2

« Προηγούμενο άρθρο

Dovi: Δεν ήταν έξυπνο αυτό…

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα