• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
«Λευκή πετσέτα» από Vinales!
Η Yamaha δεν αλλάζει… Δουλεύουμε με ό,τι έχουμε
Νέα 19/10/2020 - 16:12

Ο Maverick Vinales ήταν αυτός που οδηγούσε την κούρσα στον Κυριακάτικο Αγώνα της Aragon 1 για τους πρώτους 7 γύρους.

 

Στη συνέχεια όμως, η μεγαλύτερη του αναμενομένου φθορά στην αριστερή πλευρά του πίσω ελαστικού του, δεν του επέτρεψε να παλέψει με τις Suzuki και την Honda του Alex Marquez.

 

Για πολλοστή φθορά ο Vinales ήταν από τους πιο γρήγορους σε ρυθμό μέχρι και την Κυριακή και παρά το ότι είχε δουλέψει πολύ στη φθορά, δεν κατάφερε να πάρει το βάθρο (4ος).

 

«Τώρα ξέρω… ξέρω ότι τα μειονεκτήματά μας δεν πρόκειται να διορθωθούν φέτος», έλεγε ο Ισπανός που είναι μόλις 12β μακριά από την πρώτη θέση της βαθμολογίας.

 

«Έτσι θα δουλέψουμε με αυτά που έχουμε και θα δούμε αν στον επόμενο Αγώνα θα μπορώ να είμαι πάλι στην πρώτη σειρά και να έχω λίγο καλύτερο ρυθμό».

 

«Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι κάθε φορά που πάμε να διορθώσουμε κάποιο μειονέκτημά μας, δεν κάνουμε καλό Αγώνα».

 

«Άρα από εδώ και πέρα πρέπει να συγκεντρωθούμε και να οδηγώ βάσει του DNA της Yamaha και να κάνουμε τα δυνατά μας σημεία ακόμα πιο δυνατά».

 

«Πρέπει να δουλέψουμε κι άλλο με το μπροστινό μέρος ώστε να είμαστε ακόμα πιο γρήγοροι στις στροφές. Μόνο έτσι θα πάμε πιο γρήγορα».

 

«Τρία χρόνια τώρα δεν καταφέραμε να βρούμε παραπάνω πρόσφυση… επομένως θα ρίξουμε το βάρος στο μπροστινό και θα δούμε αν θα βελτιωθούν οι χρόνοι».

 

«Στον ένα γύρο η μοτοσυκλέτα είναι φανταστική, αλλά πρέπει να βελτιωθούμε κι άλλο γιατί και ο ανταγωνισμός έχει βελτιωθεί».

 

Πάντως, παρά το θέμα με τη φθορά, ο Vinales κυνήγησε στο τέλος τον Mir και είπε χαρακτηριστικά ότι «έκλεινε τα μάτια του» στους δυο τελευταίους γύρους!

 

«Τους δυο τελευταίους γύρους τους έκανα με κλειστά μάτια! Ήθελα να πιέσω τον Joan μήπως και κάνει το λάθος. Όμως τα είχε όλα υπό έλεγχο».

 

«Το προσπάθησα όμως. Ήταν καλό γιατί είδα ότι αν θέλω το κάτι παραπάνω στους τελευταίους γύρους, το έχω. Οπότε είναι καλό για τους επόμενους Αγώνες».

Επόμενο άρθρο »

Ο Miller δεν σκεφτόταν τον Τίτλο

« Προηγούμενο άρθρο

Fabio: Η πίεση είναι στους εργοστασιακούς

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα