• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Μια ιστορική σεζόν ολοκληρώθηκε για τον Βασίλη Παντελεάκη στην Ιταλία!
Νέα 24/10/2020 - 12:36

Η φετινή χρονιά του Βασίλη Παντελεάκη αποτελεί ορόσημο για τη μετέπειτα πορεία του νεαρού Έλληνα αναβάτη στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Κατάφερε να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες μιας κορυφαίας κατηγορίας, όπως είναι η Pre Moto3 του Ιταλικού Πρωταθλήματος και να ανεβάσει την Ελληνική σημαία στο βάθρο μέσα στην πίστα του Misano!

Ήταν μια ιστορική στιγμή για τον Βασίλη και την Ελλάδα, ένα βάθρο που έδειξε με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες και το υψηλό επίπεδο στο οποίο έχει καταφέρει να φτάσει ο μόλις 12 χρονών Έλληνας οδηγός, παρά την έλλειψη υποδομών στη χώρα μας. Ένα βάθρο που εντυπωσίασε και κέρδισε το θαυμασμό όλων, μιας και ήταν η πρώτη φορά που Έλληνας οδηγός κατακτούσε βάθρο μέσα στο Misano, μια πίστα παγκοσμίου επίπεδου!

Οι 16 βαθμοί που του έδωσε η 3η του θέση στο Misano, βοήθησαν τόσο την ομάδα του – την AC Racing – στην κατάκτηση του Τίτλου στις ομάδες φέτος, όσο και τον ίδιο να ολοκληρώσει με άκρως επιτυχημένο τρόπο τη χρονιά του στο Ιταλικό Πρωτάθλημα.

Ο τελευταίος Γύρος της σεζόν έγινε στην Vallelunga το Σαββατοκύριακο 16-18 Οκτωβρίου, σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, με βροχή και χαμηλά επίπεδα πρόσφυσης. Ο Βασίλης ξεκίνησε με χρόνους στο 1:59 στη βρεγμένη πίστα, για να κατέβει στη συνέχεια στο 1:53 στις πολύ επικίνδυνες συνθήκες μισού-μισού στα πρώτα χρονομετρημένα.

Πάνω που άρχιζε να βρίσκει ρυθμό, η έντονη βροχή στα δεύτερα χρονομετρημένα αποσυντόνισε τελείως τον Έλληνα αναβάτη, ο οποίος παρ’ όλα αυτά κατάφερε να κάνει τον 15ο χρόνο. Στον πρώτο αγώνα του Σαββάτου η πίστα ήταν στεγνή, ωστόσο ο Βασίλης δεν κατάφερε να δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες, τερματίζοντας εκτός βαθμών στην 23η θέση.

Η μέτρια απόδοσή του «ξύπνησε» τον Έλληνα οδηγό, που έδειξε στοιχεία του ταλέντου του στη συνέχεια. Συζητώντας αρκετή ώρα με τους μηχανικούς και αφού έκανε τις απαραίτητες αλλαγές στο set-up της μοτοσυκλέτας του, ο Βασίλης Παντελεάκης ήταν ιδιαίτερα μαχητικός και δυνατός στο δεύτερο αγώνα της Κυριακής.

Ξεκίνησε 22ος και μέσα σε τρεις γύρους είχε κερδίσει ήδη τέσσερεις θέσεις! Στα μισά είχε κατεβάσει 3,5’’ τον καλύτερό του χρόνο από τον πρώτο αγώνα και σύντομα βρέθηκε στην 15η θέση. Στους τρεις τελευταίους γύρους είχε ρυθμό ικανό να τον βάλει στη δεκάδα των πρώτων. Σ’ εκείνο το διάστημα ήταν σταθερός στο 1:50 και έκανε τον καλύτερό του χρόνο στο τέλος (1:50,418), όντας πάνω από 4 δευτερόλεπτα κάτω από τον καλύτερο χρόνο που είχε κάνει το Σάββατο στον πρώτο αγώνα!

Στο τέλος πήρε τους 3β της 13ης θέσης και αν είχε λίγο χρόνο παραπάνω, θα μπορούσε να περάσει και τον 12ο – έναν οδηγό της ομάδας του Mattia Pasini – ο οποίος είχε ξεκινήσει οχτώ θέσεις μπροστά από τον Βασίλη στο σχηματισμό εκκίνησης!

Έτσι η σεζόν ολοκληρώθηκε με τον Βασίλη να συγκεντρώνει 37 βαθμούς και να τερματίζει στην 12η θέση σε μια κατηγορία στην οποία όλη τη χρονιά αγωνίστηκαν 42 αναβάτες! Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι η Πρωταθλήτρια AC Racing μίλησε με θαυμασμό για την απόδοση του Έλληνα πιλότου και του ζήτησε να παραμείνει στην ομάδα και για το 2021!

Επόμενο άρθρο »

Aragon 2 MotoGP: ΕΔ3

« Προηγούμενο άρθρο

Aragon 2 Moto3: ΕΔ3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα