• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Vinales: Είναι αδύνατον…
Να μειώσουμε τη διαφορά μ’ αυτή την Μ1
Νέα 25/10/2020 - 22:59

Από την πρώτη ημέρα που πάτησε το πόδι του στην Aragon, ο Maverick Vinales ήξερε πάρα πολύ καλά σε ποιο κομμάτι του Αγώνα έπρεπε να δουλέψει.

 

Και το έκανε από το ξεκίνημα του διπλού Αγώνα στην Αραγωνία.

 

Πίστεψε ότι είχε βρει λύσεις στο πρόβλημα με τη φθορά των ελαστικών του, ωστόσο και τις δυο φορές τελικά δεν έκανε τον Αγώνα που αναμενόταν.

 

Η μοτοσυκλέτα του 2019 πήρε τη νίκη, στα ικανά χέρια του Franky Morbidelli, την ώρα που η Μ1 του 2020 – όπως λέει ο Vinales – δεν έχει βελτιωθεί πουθενά.

 

Μάλιστα ο Ισπανός της Yamaha έφτασε στο σημείο να πει ότι «προσεύχεται» να έχει μια καλή μοτοσυκλέτα για το GP της Valencia, ώστε να μείνει στη μάχη για τον Τίτλο.

 

«Είναι αδύνατον μ’ αυτή τη μοτοσυκλέτα που έχουμε τώρα να μειώσουμε τη διαφορά από τον Mir», έλεγε μετά το τέλος του Αγώνα.

 

«Η Suzuki τώρα είναι σε άλλο επίπεδο. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι’ αυτό. Απλά πρέπει να προσευχηθούμε για να έχουμε καλή μοτοσυκλέτα για την Valencia».


«Θα προσπαθήσω να είμαι φρέσκος και να δώσω καλή πληροφόρηση στους ανθρώπους μου, ώστε να μας δώσουν την καλύτερη δυνατή μοτοσυκλέτα».

 

«Όμως δεν έχουμε τα κατάλληλα όπλα για να παλέψουμε με τις Suzuki, οι οποίες καταφέρνουν και στρίβουν γρηγορότερα και δεν ανοίγονται τόσο στις στροφές».

 

«Έχουμε κάποιες ιδέες αλλά είναι δύσκολο να βελτιώσουμε τη μοτοσυκλέτα. Δεν την έχουμε βελτιώσει καθόλου άλλωστε από τις δοκιμές της Μαλαισίας και μετά».

 

«Αν δουλεύει καλά, θα είμαστε δυνατοί. Αν όχι, θα προσπαθήσουμε να επιβιώσουμε και να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

 

Τον ρώτησαν που πιστεύει ότι η μοτοσυκλέτα του Franco Morbidelli, η Μ1 του ’19 δηλαδή, είναι καλύτερη και ο Vinales απάντησε:

 

«Είναι βασικά το DNA της Yamaha… μέσα στις στροφές και η ταχύτητά της εκεί».

 

Στη συνέχεια, εξήγησε ότι στον Αγώνα δεν είχε πρόσφυση από τους πρώτους γύρους. Κάτι παρόμοιο με το πρόβλημα που αντιμετώπισε και ο Fabio Quartararo.

 

«Δεν είχα πρόσφυση σε όλο τον Αγώνα και είχα έντονες ταλαντώσεις… πάντως πέτυχα το στόχο μου που ήταν να είμαι η καλύτερη Yamaha του 2020».

 

«Προσπάθησα να κάνω τη δουλειά μου και τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι ακόμα πιο δύσκολα, επειδή ήταν δύσκολο να μείνω πάνω στη μοτοσυκλέτα με τόσο chattering».

 

«Δεν είμαι χαρούμενος… τουλάχιστον είμαι ικανοποιημένος που τερμάτισα μπροστά από τον Fabio».       

Επόμενο άρθρο »

Nakagami: Η πίεση ήταν αφόρητη!

« Προηγούμενο άρθρο

Quartararo: Τα χάσαμε όλα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα