• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dovi: Μηδενικές ελπίδες για Τίτλο!
Νέα 27/10/2020 - 10:14

Ένα καταστροφικό Σ/Κ στην Aragon βίωσε ο Andrea Dovizioso, ο οποίος πήρε μόλις την 17η θέση στις κατατακτήριες και αναγκάστηκε να πιέζει από το ξεκίνημα για να κερδίσει θέσεις.

 

Στα μισά περίπου του Αγώνα είχε καταφέρει να ανέβει ως την 9η θέση και προσπαθούσε να βρει τρόπο να περάσει τον Fabio Quartararo μπροστά του.

 

Εκείνη τη στιγμή όμως ήρθε ένα μεγάλο λάθος στα φρένα που τον έριξε στην 13η θέση. Επανήλθε, αλλά πλέον δεν είχε άλλο λάστιχο για να πιέσει.

 

Ο Dovi, όπως και οι περισσότεροι, επέλεξε το μαλακό πίσω ελαστικό, ενώ τον Αγώνα κέρδισε ο Franco Morbidelli με το μεσαίο.

 

Πάντως ο Ιταλός δεν πιστεύει ότι έκανε λάθος επιλογή.

 

«Στην αρχή η ταχύτητά μου δεν ήταν άσχημη, αλλά το μαλακό παραήταν μαλακό για όλους μας και είχε τεράστια φθορά για όλους μας», έλεγε ο Ιταλός.

 

«Και όταν είσαι επιθετικός στην οδήγηση και όχι ομαλός, χρησιμοποιείς και περισσότερο ελαστικό. Αυτό έγινε στον Αγώνα. Το πίσω ελαστικό είχε καταστραφεί εντελώς».

 

«Συν τοις άλλοις είχα και arm pump… όλα όμως είναι απόρροια της άσχημης παρουσίας μου».

 

Για τα ελαστικά και την επιλογή του μαλακού είπε:

 

«Όλα έχουν να κάνουν με τον τρόπο οδήγησης και την αίσθηση. Όταν αυτή είναι καλή, είσαι γρήγορος και δεν καταστρέφεις ελαστικό».

 

«Για εμάς δεν συνέβη αυτό… ίσως με το μεσαίο να ήταν λίγο καλύτερα, αλλά μιλάμε για λεπτομέρειες ενώ η διαφορά μας στο τέλος του Αγώνα ήταν μεγάλη».

 

«Άρα δεν νομίζω ότι ήταν θέμα επιλογής ελαστικών. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα».

 

Πλέον ο Dovizioso είναι 28β μακριά από την πρώτη θέση. Η διαφορά δεν είναι τεράστια, αν και απομένουν μόλις τρεις Αγώνες για το τέλος.

 

Ωστόσο ο ίδιος παραδέχεται ότι πλέον «…δεν έχω την ταχύτητα για να σκέφτομαι τον Τίτλο. Νομίζω ότι οι πιθανότητές μας αυτή τη στιγμή είναι σχεδόν μηδενικές».

Επόμενο άρθρο »

Mir: Ίδια αξία ο Τίτλος φέτος…

« Προηγούμενο άρθρο

HSBK 2020, 4ος γύρος: Η στέψη των Πρωταθλητών!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα