• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Mir: Ίδια αξία ο Τίτλος φέτος…
… με τον Τίτλο που πήρα στην Moto3 το 2017!
Νέα 27/10/2020 - 11:31

Την Κυριακή στην Aragon 2 κατάφερα να πάρει το 6ο του φετινό βάθρο, σε 11 Αγώνες που έχουν γίνει στη μεγάλη κατηγορία το 2020.

 

Ο λόγος για τον Joan Mir, ο οποίος εξακολουθεί να προηγείται στη βαθμολογία, έχοντας μάλιστα αυξήσει τη διαφορά του στους 14β από τον δεύτερο.

 

Παρά το ότι ο Ισπανός δεν έχει καταφέρει ακόμα να πάρει την 1η του νίκη στη μεγάλη κατηγορία, εν τούτοις για πολλούς αποτελεί το μεγάλο φαβορί για τον Τίτλο.

 

Για τον Mir δεν είναι η πρώτη φορά που παλεύει για έναν Παγκόσμιο Τίτλο και ξέρει την πίεση που μπορεί να επιφέρει σε έναν οδηγό κάτι τέτοιο.

 

Τον ρώτησαν, λοιπόν, αν η προηγούμενη εμπειρία του ως διεκδικητής Τίτλου – στην κατηγορία της Moto3 το 2017 – θα τον βοηθήσει.

 

«Είναι διαφορετικό», απάντησε. «Για μένα εκείνος ο Τίτλος που πήρα και αυτός, αν τα καταφέρω τώρα, έχουν την ίδια αξία».

 

«Σίγουρα τώρα είμαι περισσότερο ώριμος κι έχω την εμπειρία και κατανοώ περισσότερο την πίεση και πώς να τη διαχειριστώ. Άρα, ναι, η μάχη για τον Τίτλο το 2017 με έχει βοηθήσει».

 

Για τον Ισπανό της Suzuki η προσέγγισή του στους Αγώνες δεν έχει αλλάξει, παρά το ότι εδώ και δυο Grand Prix είναι αυτός που έχει την 1η θέση στο βαθμολογικό πίνακα.

 

«Θα ήταν μεγάλο λάθος (σ.σ. να αλλάξει προσέγγιση) γιατί όλοι μπορούμε να κάνουμε το λάθος και τώρα ακόμα περισσότερο».

 

«Αυτό που μένει ίδιο είναι ότι πρέπει να είμαστε γρήγοροι. Κι όταν το προσπαθείς αυτό, το λάθος έρχεται και πιο εύκολα».

 

«Το σημαντικό είναι να βρεις μια ισορροπία ανάμεσα σ’ αυτό και το ρίσκο της στιγμής. Για παράδειγμα σε αυτόν τον Αγώνα υπήρξε μια στιγμή που πίστεψα ότι θα μπορούσα να φτάσω τους 2 μπροστά».

 

«Μετά κατάλαβα ότι δεν μπορούσα κι έτσι αναρωτήθηκα: γιατί να συνεχίζω να πιέζω και να ρισκάρω μια πτώση, αφού δεν μπορώ να κερδίσω τον Αγώνα;»

 

«Αυτό είναι το μυστικό… κάποιες στιγμές δεν πρέπει να σκέφτεσαι το Πρωτάθλημα, όπως στους πρώτους γύρους που δεν το σκεφτόμουν καθόλου».

 

«Αλλά μετά ήρθε η στιγμή που ναι, το σκέφτηκα. Άρα αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βρεις μια συμβιβαστική λύση».

Επόμενο άρθρο »

Αντικαθίσταται ο Smith από την Aprilia

« Προηγούμενο άρθρο

Dovi: Μηδενικές ελπίδες για Τίτλο!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα