• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Fabio Quartararo κερδίζει το BMW M Award στο MotoGP™
4auto 22/11/2020 - 00:59

Ο 21 χρόνων Γάλλος Fabio Quartararo είναι ο ταχύτερος οδηγός των Κατατακτηρίων στο MotoGP του 2020, προσθέτοντας το όνομά του στη λίστα των νικητών του BMW M Award, του θεσμού που έχει ξεκινήσει από το 2003!

Λίγο μετά τις σημερινές Κατατακτήριες του 14ου και τελευταίου φετινού Αγώνα για τη μεγάλη κατηγορία, παρέλαβε την BMW M2 CS στην πίστα του Portimão στην Πορτογαλία. 

Ο Quartararo πήρε 4 pole position φέτος και μάζεψε 225 βαθμούς στη σχετική βαθμολογία για το BMW M Award, 13 περισσότερους από τον 2ο Maverick Vinales. H νίκη αυτή του Quartararo σταματάει το ρεκόρ των 7 συνεχόμενων κατακτήσεων του τροπαίου, που είχε ο Marc Márquez από το 2013 έως και το 2019. 

 

Στη σχετική απονομή στον Quartararo το παρόν έδωσε ο Carmelo Ezpeleta, CEO της Dorna Sports, ενώ ο Markus Flasch, CEO της BMW M GmbH, δεν κατάφερε να ταξιδέψει στην Πορτογαλία, λόγω της κατάστασης με τον κορωναϊό και παρακολούθησε την απονομή από το Μόναχο. 

“Τι τρελή, συναρπαστική σεζόν. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που κέρδισα τον αγώνα για το BMW M Award,” είπε ο νικητής Quartararo. “Είναι σπουδαίο το ότι η BMW M GmbH αναγνωρίζει τις επιδόσεις μας στις Κατατακτήριες με αυτό το σπέσιαλ βραβείο για τόσο πολλά χρόνια. Πολλά ευχαριστώ για αυτήν την αναγνώριση. Πραγματικά προσβλέπω στο να πάρω τη νέα μου BMW M2 CS για μια βόλτα. Φαίνεται σαν ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο για το δρόμο και χωρίς αμφιβολία θα είναι διασκεδαστική. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στην BMW M GmbH!”

Η BMW M2 CS είναι η πρώτη περιορισμένης έκδοσης ειδική κατασκευή από την ΒMW M GmbH στην κατηγορία των κόμπακτ αυτοκινήτων. Αρκετά πράγματά της έχουν εξελιχθεί για τους αγώνες. Ο 6κύλινδρος κινητήρας με την τεχνολογία M TwinPower turbo, από 3.0 λίτρα αποδίδει 450 hp, με μέγιστη ροπή 550 Nm. Το 7τάχυτο κιβώτιο με το διπλό συμπλέκτη M DCT και η ανάρτηση Adaptive M suspension, είναι εξαιρετικά στοιχεία του αυτοκινήτου. Η BMW M2 CS επιταχύνει από τα 0 στα 100 km/ h σε 4.0 sec. 


Tο BMW M Award είναι ένα σημαντικό στοιχείο στην δέσμευση της BMW M GmbH και στις υποχρεώσεις της ως “Επίσημο Αυτοκίνητο του MotoGP”. Ο ταχύτερος στις Κατατακτήριες βραβεύεται με ένα αυτοκίνητο “Μ” κάθε χρόνο από το 2003. Οι βαθμοί που πέρνει κάθε οδηγός στις Κατατακτήριες υπολογίζονται με το ίδιο σύστημα βαθμών για τους Αγώνες. Το ρεκόρ στο BMW M Award έχει ο Marc Márquez, που κέρδισε 7 φορές στη σειρά. Ο Valentino Rossi και ο Casey Stoner έχουν κερδίσει το BMW M Award από τρεις φορές ο καθένας και ο Jorge Lorenzo κέρδισε δύο φορές. Οι Sete Gibernau και Nicky Hayden κέρδισαν από μια φορά και τώρα ο Quartararo είναι η νέα προθήκη στη λίστα αυτή. 

Ο Γάλλος δεν παρέλειψε να κάνει δύο γύρους στην πίστα, τέρμα γκάζι, με το νέο του “παιχνίδι”.

Επόμενο άρθρο »

FCA Heritage: Οι «φρουροί» της Ιταλικής αυτοκινητιστικής κληρονομιάς

« Προηγούμενο άρθρο

ΕΠΕΤΕΙΟΣ 40 ΧΡΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ CITROËN 2 CV CHARLESTON

Χορηγοί