• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Portimao: Ο Bastianini νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto2!
Ιστορική νίκη για τον Remy Gardner!
Νέα 22/11/2020 - 17:00

Με έναν ακόμα συναρπαστικό Αγώνα ολοκληρώθηκε η χρονιά του 2020 για την κατηγορία της Moto2, με τον Enea Bastianini να στέφεται Παγκόσμιος Πρωταθλητής!

 

Ο Bestia είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία να «κλειδώσει» τον Τίτλο σήμερα και τα πήγε περίφημα, κάνοντας έναν Αγώνα στρατηγικής.

 

Ξεκίνησε καλά ξέροντας ότι μία από τις πρώτες 4 θέσεις του έδιναν τον Τίτλο ανεξαρτήτως του τι θα έκαναν οι αντίπαλοί του.

 

Για λίγο ήταν στην τετράδα, ανεβαίνοντας έως τη 2η θέση, ωστόσο χωρίς να θέλει να μπλεχτεί σε μάχες άρχισε να υποχωρεί και στα μισά του Αγώνα ήταν 7ος!

 

Αλλάζοντας λίγο την προσέγγισή του και αρχίζοντας να δίνει μάχες, τις περισσότερες τις έδωσε με τον Jorge Martin, τον οποίο στο τέλος κέρδισε και πήρε την 5η θέση.

 

Αυτό το αποτέλεσμα ήταν αρκετό, από τη στιγμή που ο Sam Lowes δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη σήμερα.

 

Ο Βρετανός ήταν αξιοθαύμαστος σήμερα και αγωνιζόμενος με δυο σπασμένα κόκκαλα στο δεξί του καρπό, όπως αποκάλυψε, κατάφερε να πάρει το βάθρο και την 3η θέση.

 

Μπροστά του τερμάτισε ο Luca Marini, ο οποίος στην αρχή του Αγώνα έκανε ένα λάθος κι έβαλε νεκρά ενώ ο Remy Gardner ξέφευγε μπροστά.

 

Ο Αυστραλός έκανε διαφορά 1,2’’ από τον Luca, ο οποίος όμως επανήλθε και στον 8ο γύρο πήρε το προβάδισμα καλύπτοντας αυτή τη διαφορά!

 

Κράτησε την πρώτη θέση για 14 γύρους, αλλά στο τέλος ο Remy Gardner ήταν πραγματικά απίστευτος με ταχύτητα από άλλον πλανήτη!

 

Ο ίδιος ο Marini στο parc ferme έλεγε ότι δεν έβγαζε νόημα η ταχύτητα του Αυστραλού στους δύο τελευταίους γύρους, λέγοντας ότι ήταν απίστευτο αυτό που έκανε ο αντίπαλός του!

 

Έτσι, την ημέρα που ο Bastianini πήρε τον Τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, ο Remy Gardner κατέκτησε την πρώτη νίκη της καριέρας του κι έγραψε ιστορία!

 

Έγινε ο 7ος διαφορετικός φετινός νικητής της Moto2 και ο 26ος διαφορετικός νικητής σε όλες τις κατηγορίες φέτος, ένα νούμερο-ρεκόρ για το Πρωτάθλημα!

Επόμενο άρθρο »

Portimao MotoGP: Το όνειρο έγινε πραγματικότητα!

« Προηγούμενο άρθρο

Portimao Moto3: Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Arenas!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα