• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Στα WSBK ο Jonas Folger το ‘21
Με μοτοσυκλέτα της BMW
Νέα 30/11/2020 - 12:06

Ο πρώην αναβάτης των GP, Jonas Folger, θα επιστρέψει στην κανονική αγωνιστική δράση το 2021, υπογράφοντας συμβόλαιο για το 2021 με την Bonovo Action.

 

Ο Γερμανός θα είναι ο ένας από τους δύο αναβάτες της ομάδας τη νέα χρονιά και θα έχει στη διάθεσή του μια ιδιωτική μοτοσυκλέτα της BMW.

 

Ο Folger, τρεις φορές νικητής σε Αγώνα της Moto2, ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία το 2017 με την Tech3 που τότε αγωνιζόταν με μοτοσυκλέτα της Yamaha.

 

Κατάφερε από την πρώτη χρονιά να κερδίσει τις εντυπώσεις με αρκετές θέσεις μέσα στη δεκάδα, ενώ ο καλύτερός του Αγώνας έγινε στο Sachsenring.

 

Εκεί, μέσα στην πατρίδα του, ο Jonas Folger ήταν εντυπωσιακός και πίεσε μέχρι το τέλος για τη νίκη τον μετέπειτα Παγκόσμιο Πρωταθλητή Marc Marquez.

 

Στη συνέχεια όμως και προς το τέλος εκείνης της σεζόν, διεγνώσθη με σύνδρομο Gilbert, μια ιδαίτερη πάθηση που απομυζά την ενέργεια του ασθενούς.

 

Έτσι αποχώρησε από το προσκήνιο και δεν αγωνίστηκε καθόλου το 2018, ενώ το 2019 έκανε ελάχιστες εμφανίσεις στην Moto2 ως αντικαταστάτης.


Ο Folger επέστρεφε σταδιακά στη δράση, κάνοντας δύο έκτακτες συμμετοχές και στα WSBK, ενώ αγωνίστηκε και στα Γερμανικά SBK όπου και σάρωσε τις νίκες, κερδίζοντας και τους 8 Αγώνες της χρονιάς.

 

Τώρα επιβεβαίωσε ότι από το 2021 θα είναι οδηγός της Bonovo Action, με την ομάδα να έχει εργοστασιακή υποστήριξη από την BMW.

 

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που θα είμαι κανονική συμμετοχή στο Πρωτάθλημα των Superbikes τη νέα σεζόν και την ίδια στιγμή είναι τιμή μου που με επέλεξαν».

 

«Έχουμε σίγουρα πολλά να μάθουμε στην πρώτη μας σεζόν και οπωσδήποτε οι προσδοκίες μας είναι υψηλές», έλεγε μετά τη σχετική ανακοίνωση ο Folger.

 

«Θέλω να ευχαριστήσω την BMW για την εμπιστοσύνη της, όπως και την Bonovo Action. Ανυπομονώ για τη νέα αυτή πρόκληση στην καριέρα μου».

Επόμενο άρθρο »

Πολύ χαρούμενος ο Rea!

« Προηγούμενο άρθρο

«Καλή αρχή» για την Aprilia του 2021

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα