• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WSBK 2021: Ποιες θέσεις είναι ακόμα κενές;
Νέα 02/12/2020 - 13:33

Και τα πέντε εργοστάσια που συμμετέχουν στα WSBK, έχουν κλείσει τους αναβάτες τους για τη νέα αγωνιστική σεζόν του 2021.

 

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Jonathan Rea και ο Alex Lowes θα παραμείνουν οδηγοί της Kawasaki και τη νέα χρονιά.

 

Το ίδιο δίδυμο κρατά και το HRC, με τους Alvaro Bautista και Leon Haslam να μένουν στην ομάδα. Είναι τα μόνα εργοστάσια που δεν αλλάζουν οδηγούς.

 

Στην ομάδα της Yamaha μένει ο Toprak Razgatlioglu, ενώ ο δεύτερος οδηγός θα είναι ο Andrea Locatelli που εντυπωσίασε φέτος στο ντεμπούτο του στην κατηγορία Supersport.

 

Ο Ιταλός κέρδισε με μεγάλη διαφορά (104β.) το Πρωτάθλημα στην κατηγορία αυτή με μοτοσυκλέτα της Yamaha και θα πάρει τη θέση του Michael Van der Mark. Ο τελευταίος πάει στην BMW και θα είναι ομόσταυλος με τον Tom Sykes.

 

Αλλαγή έχουμε και στην Ducati, με τον Michael Ruben Rinaldi να παίρνει τη θέση του Chaz Davies και να μοιράζεται το γκαράζ της ομάδας το 2021 με τον Scott Redding.

 

Πριν από μερικές ώρες επιβεβαιώθηκε ότι και ο Chaz Davies θα συνεχίσει στο Πρωτάθλημα, παίρνοντας αυτός τη θέση του Rinaldi στην Team Go Eleven.

 

Ο Garrett Gerloff θα συνεχίσει για μια ακόμη σεζόν με την Yamaha Junior Team και θα έχει νέο ομόσταυλο στο πρόσωπο του Rookie Kohta Nozane. O Federico Caricasulo που αγωνιζόταν φέτος με την ομάδα δεν έχει βρει στέγη για τη νέα χρονιά.

 

Ο Locatelli δεν θα είναι η μόνη προσθήκη από την SSP, καθώς στα WSBK ανεβαίνει και ο δεύτερος της βαθμολογίας Lucas Mahias με την ίδια ομάδα μάλιστα, την Puccetti Kawasaki.

 

Στη μεγάλη κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος των Superbikes ανεβαίνει και ο Isaac Vinales που επίσης αγωνίστηκε στα SSP το 2020.

 

Υπάρχουν ακόμα ομάδες που δεν έχουν επιλέξει τους οδηγούς τους για το 2021, συμπεριλαμβανομένης και της Ten Kate Racing Yamaha του Loris Baz.

 

Ο Γάλλος πήρε φέτος 4 βάθρα με την ομάδα, αλλά ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί αν θα μείνει ή όχι στο γκαράζ.

 

Ο Takumi Takahashi αγωνίστηκε με την MIE Racing Honda φέτος αλλά ακόμα τίποτα δεν έχει γίνει γνωστό για το μέλλον του. Αντίθετα είναι επίσημο ότι ο Leandro Mercado δεν θα είναι με την Motocorsa Racing.

 

Η BMW θα έχει και δυο δορυφορικές ομάδες της το 2021 στη μεγάλη κατηγορία με έμπειρους μάλιστα οδηγούς: τον Eugene Laverty (Squadra Corse) και τον Jonas Folger (Bonovo Action).

 

Τέλος, ακόμα δεν είναι γνωστό ποιους οδηγούς θα έχουν τρεις ακόμα ομάδες: η Barni Racing (Ducati), η OUTDO Kawasaki TPR και η Brixx Performance (Ducati).

Επόμενο άρθρο »

Με βλέψεις Τίτλου ο Nakagami το 2021!

« Προηγούμενο άρθρο

Η Monster Energy χορηγός της Suzuki!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα