• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bastianini: Το ένοιωθα από την αρχή ότι θα ήμουν Πρωταθλητής!
Μελέτησα τον Marquez και κατάλαβα πώς να μην πέφτω!
Νέα 03/12/2020 - 17:29

Ο Enea Bastianini αναδείχθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής της κατηγορίας Moto2 κι έγινε ο τρίτος Ιταλός, μετά τους Morbido και Bagnaia που τα καταφέρνει.

 

Τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται ως αντίπαλος των δύο προαναφερθέντων στη μεγάλη κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

 

Ο Enea μίλησε στο «αδελφό» gpone.com και είχε ενδιαφέροντα πράγματα να πει για τη φετινή επιτυχημένη του παρουσία στην Moto2.

 

«Από τα χειμερινά τεστ κατάλαβα ότι θα μπορούσα να είμαι ο Πρωταθλητής φέτος. Αυτός που με ανησύχησε πολύ ήταν ο Sam Lowes».

 

«Ήταν πολύ γρήγορος στο τέλος, αλλά και χωρίς τον τραυματισμό του είχα περιθώριο να κερδίσω. Έκανα καλά υπολογισμένους Αγώνες στο τέλος. Αν δεν πάλευα για τον Τίτλο θα έπαιρνα ακόμα καλύτερα αποτελέσματα».

 

Έδωσε και τις προβλέψεις του για το ποιος θα μπορούσε να αναδειχθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην Moto2 το 2021!

 

«Θα έλεγα μάλλον ο Gardner, ο Bulega ή ο Joe Roberts. Ένας από αυτούς».

 

Φέτος έκανε και πολλά σωσίματα πάνω στη μοτοσυκλέτα του, α λα… Marc Marquez!

 

«Ναι, υπό αυτή την έννοια μελέτησα πολύ τον Marquez και άρχισα να δουλεύω ό,τι έμαθα με μικρότερου κυβισμού μοτοσυκλέτες, μέχρι που τα κατάφερα και στην Moto2».

 

Τώρα όμως θα πρέπει να μάθει να εφαρμόζει ό,τι έμαθε σε μια MotoGP μοτοσυκλέτα!

 

«Έχω πολλά να μάθω γιατί οι αλλαγές είναι πολλές. Θα πρέπει να ακούω τον Alberto Giribuola που θα είναι ο αρχιμηχανικός μου κι έχει πολλή εμπειρία».

 

«Όπως μου είπε και ο Pecco, το πιο δύσκολο πράγμα θα είναι να συνηθίσω τα φρένα! Μου είπε κιόλας ότι αν κάνω 40 γύρους την πρώτη ημέρα, την επόμενη δεν θα μπορώ να σηκωθώ από το κρεβάτι!»

 

Ομόσταυλός του θα είναι ο Luca Marini, ένας από τους διεκδικητές φέτος του Τίτλου στην Moto2.

 

«Έκανε τεράστια πρόοδο φέτος και θα έχει ενδιαφέρον να τον μελετήσω. Ξεκινήσαμε μαζί στα minibikes αλλά ποτέ δεν ήμασταν ομόσταυλοι».

 

Το «33» δεν θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει τη νέα σεζόν και αντ’ αυτού επέλεξε το νούμερο «23» που «…έχει αρκετές ιστορίες πίσω του».

 

«Πριν πέσω για ύπνο όλο αυτόν τον καιρό έστελνα μήνυμα καληνύχτας στην κοπέλα μου στις 11:33. Μετά όμως σκέφτηκα ότι το 2021 θα είμαι 23χρ, ενώ από την άλλη το 23 το διαβάζεις και σαν δυο φορές το τρία (33)».

 

Τον ρώτησαν και γιατί δεν κατάφερε να πετύχει στην Moto3 και να πάρει έναν Τίτλο κι εκεί.

 

«Δεν είχα το μυαλό τότε για να κερδίσω. Έκανα λάθη, ήθελα να κερδίζω με κάθε κόστος και μετά το ηθικό μου έπεφτε. Τώρα όμως είμαι αποφασισμένος».

 

«Παραμένω ήρεμος, αλλά την ίδια ώρα έχω και μεγάλη αποφασιστικότητα και ποτέ δεν τα παρατάω στον Αγώνα. Το μειονέκτημά μου είναι ότι κάποιες φορές παρασύρομαι».

 

Ο στόχος του για το 2021;

 

«Θα είναι πολύ δύσκολο να κερδίσω Αγώνα, οπότε θα προσπαθήσω να πάρω ένα βάθρο».

Επόμενο άρθρο »

Νέο χειρουργείο-αστραπή για τον Marc Marquez!

« Προηγούμενο άρθρο

O Petrux off-road!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα