• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Suzuki: Τον Απρίλιο η προθεσμία!
Για τη δημιουργία δορυφορικής ομάδας
Νέα 23/12/2020 - 10:16

Η Suzuki και η Aprilia είναι οι μόνοι Κατασκευαστές στο MotoGP που δεν έχουν δορυφορικές ομάδες, κάτι που αναμένεται να αλλάξει σύντομα.

 

Μάλιστα η Suzuki κατάφερε να γίνει το πρώτο εργοστάσιο που κερδίζει Τίτλο στη μεγάλη κατηγορία, στη σύγχρονη εποχή του MotoGP, χωρίς να έχει δορυφορική ομάδα!

 

Το συμβόλαιο της Dorna με τις ομάδες/εργοστάσια που συμμετέχουν στο MotoGP λήγει στα τέλη του 2021 και αρκετά πράγματα αναμένεται να αλλάξουν το ’22.

 

Αυτή τη στιγμή μόνο η KTM από τους Κατασκευαστές και η ομάδα του Gresini από τις δορυφορικές ομάδες, έχουν υπογράψει συμβόλαιο για μετά το 2021.

 

Ο Davide Brivio, σε πρόσφατες δηλώσεις του, αποκάλυψε πως το πλάνο του εργοστασίου είναι να πάρει μια απόφαση μέχρι τον Απρίλιο του ’21.

 

«Έχουμε συζητήσει αρκετά γι’ αυτό το θέμα», έλεγε ο Brivio. «Υπό μια έννοια θα έλεγε κανείς ότι δεν είναι 100% απαραίτητο, αφού πήραμε τον Τίτλο χωρίς να έχουμε δορυφορική ομάδα».

 

«Όμως οι μηχανικοί μας δεν συμφωνούν μ’ αυτό, επειδή χρειαζόμαστε περισσότερα δεδομένα μέσα στην πίστα και αυτά που έχουμε από δύο αναβάτες δεν φτάνουν».

 

«Κι εμείς θα το θέλαμε κάτι τέτοιο, αλλά ένα τέτοιο πλάνο πρέπει να πάρει έγκριση από τα μεγάλα κεφάλια της εταιρείας και αυτή η διαδικασία έχει ξεκινήσει».

 

«Στόχος είναι να έχουμε δορυφορική ομάδα το 2022 και πρέπει να αποφασίσουμε νωρίς. Θα έλεγα πριν τον Μάρτιο ή το αργότερο μέχρι τον Απρίλιο».

Επόμενο άρθρο »

Φεύγει ο Rossi, φεύγει και η Monster!

« Προηγούμενο άρθρο

Dovi: «Τελείως διαφορετική» η αδρεναλίνη!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα