• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Σίγουροι στην Yamaha για το 2021
Σχετικά με το θέμα με τους κινητήρες τους
Νέα 29/12/2020 - 21:59

Στο ξεκίνημα της φετινής αγωνιστικής σεζόν, η Yamaha αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα με τους κινητήρες της στους πρώτους Αγώνες στην Jerez.

 

Τόσο ο Valentino Rossi, όσο και οι Maverick Vinales και Franco Morbidelli, έχασαν από έναν κινητήρα με το ξεκίνημα του Πρωταθλήματος.

 

Το πρόβλημα εντοπίστηκε στις βαλβίδες του κινητήρα που μάλιστα δεν είχαν – όπως τελικά αποδείχτηκε – πάρει έγκριση για χρήση.

 

Σύμφωνα με την Yamaha αυτό έγινε λόγω της παρανόησης των κανονισμών, καθώς πίστευε ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πανομοιότυπες βαλβίδες άλλου προμηθευτή.

 

Το αποτέλεσμα ήταν να τιμωρηθεί η ομάδα – αλλά όχι οι οδηγοί της – από τους οποίους μόνο ο Vinales χρειάστηκε στο τέλος να βάλει 6ο κινητήρα.

 

Αυτό το τελευταίο είναι σημαντικό για τους μπλε, επειδή τους κάνει να πιστεύουν ότι δεν θα έχουν πρόβλημα με τον (ίδιο) κινητήρα και το 2021.

 

«Πάντα μας λείπει η παραπάνω ιπποδύναμη, αλλά πλέον θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι το 2022 για να έχουμε καινούργιο κινητήρα», έλεγε ο Jarvis.

 

«Πάντως για το 2021 είμαστε αρκετά σίγουροι για τους κινητήρες μας, σε ό,τι αφορά την αξιοπιστία τους και δεν θα έχουμε προβλήματα».

 

Αλλαγές στο τμήμα που έχει την ευθύνη για τους κινητήρες δεν αναμένονται να γίνουν τη νέα χρονιά.

 

«Βασικά κάναμε μεγάλες αλλαγές στην αρχή αυτής της χρονιάς κι έτσι βραχυπρόθεσμα δεν περιμένω σημαντικές αλλαγές», πρόσθεσε ο Lin Jarvis.

 

«Άλλωστε, πέρα από το θέμα με τις βαλβίδες, θεωρώ ότι οι κινητήρες μας αποδείχτηκαν πολύ αξιόπιστοι μέσα στη σεζόν».

 

«Κάποιοι έκαναν έως και 3000χλμ που είναι αξιοθαύμαστο. Εκεί που θα ρίξουμε το βάρος το επόμενο διάστημα είναι στις λεπτομέρειες».

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Ο Marc είναι ο καλύτερος!

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Lorenzo και οι haters!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα