• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Επιτροπή Μηχανοκίνητου αναλαμβάνει Δράση
4auto 02/01/2021 - 11:59

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 31 Δεκεμβρίου 2020

 

 

Η Επιτροπή Μηχανοκίνητου αναλαμβάνει Δράση

 

Η υπό τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη «Οργανωτική Επιτροπή Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού», συνεδρίασε διαδικτυακά την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 20, μετά την υπογραφή συμφωνίας με τον Promoter του WRC.

 

Αντικείμενο της συνεδρίασης υπό τον Υφυπουργό Αθλητισμού, στην οποία συμμετείχε και ο προσωρινός Πρόεδρος της ΟΜΑΕ κ. Γιώργος Κοπανάκης, ήταν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν προκειμένου να σχεδιαστεί ο αγώνας και η χώρα να είναι έτοιμη να διοργανώσει το Ράλλυ Ακρόπολις εντός του 2021, στην περίπτωση που κληθεί να αντικαταστήσει έναν από τους αγώνες του μέχρι σήμερα ισχύοντος προγράμματος.

 

Στο πλαίσιο των προετοιμασιών εξασφαλίστηκαν γραφεία στο ΟΑΚΑ και διαμορφώνονται, ενώ ανατέθηκε ο ρόλος του επικεφαλής για το αγωνιστικό σκέλος του Ράλλυ Ακρόπολις στην Κα Ανίτα Πασαλή, επί σειρά ετών Αλυτάρχη σε προηγούμενες διοργανώσεις του Ράλι Ακρόπολις.

 

Όσον αφορά το θέμα της τοποθεσίας διεξαγωγής του αγώνα, τα μέλη της Επιτροπής συμφώνησαν ομόφωνα ότι, θα πρέπει να είναι αυτή που διαθέτει υποδομές ανάλογες των πολλαπλάσιων απαιτήσεων που έχει τα τελευταία χρόνια το WRC, προκειμένου να εξασφαλιστεί η άρτια διεξαγωγή του αγώνα.

 

Επιπλέον, θα ξεκινήσουν επαφές με φορείς της αυτοδιοίκησης όλης της χώρας (Δήμοι Περιφέρειες), προκειμένου με αφορμή το Ράλι Ακρόπολις να διεξαχθούν περιφερειακές δράσεις Οδικής Ασφάλειας και εν γενεί δράσεις περί την Αυτοκίνηση, όπως άλλωστε επιτάσσει και η οδηγία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA). 

 

Ακόμη, συζητήθηκε η συνεργασία της Επιτροπής με την Ομοσπονδία για την υποβοήθηση του έργου της σε ότι αφορά τις δράσεις της FIA, FIA Rally Star και Motorsport Gamesαλλά και η θεσμική ενίσχυση του ρόλου της ΟΜΑΕ.

 

Τέλος, με την αμέριστη συνδρομή και του ΕΟΤ, την οποία επιβεβαίωσε ο Γ.Γ. Δημήτριος Φραγκάκηςπου συμμετείχε στην συνεδρίαση, αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες για την εξασφάλιση χορηγιών που θα καλύψουν τις οικονομικές ανάγκες της διοργάνωσης.

Επόμενο άρθρο »

REINDEER EIGHT: ΕΝΑ PROJECT ΤΗΣ BENTLEY

« Προηγούμενο άρθρο

60 χρόνια η ΝΙΚ. Ι. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε με την Nissan

Χορηγοί