• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dakar 2021: Ο Price κερδίζει αλλά ο Howes είναι 1ος!
Μετά το τέλος των πρώτων τριών ειδικών
Νέα 05/01/2021 - 16:34

Ο Toby Price με την KTM έχει πάρει τις δύο από τις τρεις πρώτες ειδικές του φετινού Rally Dakar, ωστόσο δεν είναι αυτός που βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης.

 

Ο Αυστραλός ξεκίνησε με το δεξί την προσπάθειά του να κατακτήσει ένα τρίτο Dakar στην καριέρα του και ήταν ο ταχύτερος την πρώτη ημέρα, την Κυριακή στις 03 Ιανουαρίου.

 

Από την άλλη σημαντικά λάθη πλοήγησης από τον περσινό νικητή, τον Ricky Brabec, άφησαν τελικά μόλις 24ο τον Αμερικανό και πάνω από 18 λεπτά πίσω από τον Price.

 

Ο Brabec ανέκαμψε τη δεύτερη ημέρα και ήταν δεύτερος στα 457χλμ διαδρομής από την Bisha μέχρι το Wadi Ad-Dawasir, πίσω από τον Joan Barreda (και οι 2 με Honda).

 

Την ίδια στιγμή οι ελπίδες της KTM για να πάρει το Rally φέτος δέχτηκαν ένα ισχυρό πλήγμα τη δεύτερη ημέρα.

 

Ο Matthias Walkner είχε πρόβλημα με το συμπλέκτη του κι έμεινε πάρα πολύ πίσω, ενώ ο Toby Price έχανε συνεχώς έδαφος σε όλη τη διάρκεια της ειδικής, με αποτέλεσμα να μείνει 32 λεπτά (!) πίσω από τον Barreda.

 

O Sam Sunderland τα πήγε λίγο καλύτερα αλλά και πάλι δεν κατάφερε να μπει στη δεκάδα των πρώτων, χάνοντας μάλιστα 23 λεπτά στο σύνολο.

 

Η KTM όμως επανήλθε δυναμικά την τρίτη ημέρα, με τον Toby Price να παίρνει την ειδική, την ώρα που ο Αμερικανός Skyler Howes πέρασε πρώτος στην κατάταξη!

 

Ο Price έδωσε μάχη με τον Kevin Benavides της Honda που έχει ξεκινήσει πάρα πολύ καλά το φετινό Dakar και τελικά κέρδισε για 1 λεπτό και 13’’ τον Αργεντίνο.

 

Δυναμική επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα έκανε και ο Walkner που συμπλήρωσε την τριάδα των πρώτων στην 3η ειδική.

 

Τέταρτος ήταν ο Skyler Howes, με τον 28χρονο να ανεβαίνει στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης, μόλις 33’’ μπροστά από τον Benavides!

 

Ο Howes, που αγωνίζεται με ιδιωτική ΚΤΜ, ήταν 8ος πριν το τέλος της ειδικής!

 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί η νέα απογοήτευση για τον Ricky Brabec, ο οποίος έδωσε άλλα 21 λεπτά στους αντιπάλους του και είναι πλέον εκτός 10άδας.

Επόμενο άρθρο »

Κάνει ομάδα ο πατέρας του Vinales!

« Προηγούμενο άρθρο

Roberts: Ο Jorge δεν είχε το ταλέντο του Rossi

Χορηγοί