• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dakar 2021: Ειδική 9
Μεγάλωσε τη διαφορά του ο Cornejo!
Νέα 13/01/2021 - 13:18

Μεγάλο βήμα για τη νίκη έκανε ο Jose Ignacio Cornejo στο φετινό Dakar, εκμεταλλευόμενος την ατυχία και τον τραυματισμό του Toby Price.

 

Ο Χιλιανός ξεκίνησε τη χτεσινή Ειδική (9η) με μια διαφορά στο ένα λεπτό και έξι δευτερόλεπτα από τον Αυστραλό αντίπαλό του.

 

Ο Cornejo – που είχε κερδίσει την Ειδική της Δευτέρας – ήταν μπροστά για τα πρώτα 198 χιλιόμετρα, οπότε και τον πέρασε ο ομόσταυλός του στην Honda, Kevin Benavides.

 

Εν τέλει τερμάτισε ένα λεπτό και 34 δευτερόλεπτα πίσω από τον Benavides που κατάφερε να πάρει μια δεύτερη Ειδική φέτος.

 

Οι δυο τους ήταν 13 ολόκληρα λεπτά μπροστά από τον οποιονδήποτε άλλο χτες, ενώ την 3η θέση πήρε ο Adrian Van Beveren της Yamaha.

 

Οι Matthias Walkner (KTM) και Joan Barreda (Honda) ολοκλήρωσαν την πρώτη πεντάδα, αν και τα αποτελέσματα στη συνέχεια άλλαξαν.

 

Ο λόγος ήταν αφενός το ότι οδηγοί όπως ο Ricky Brabec και ο Sam Sunderland, έχασαν χρόνο όταν σταμάτησαν για να προσφέρουν βοήθεια στον τραυματία Price.

 

Ο χρόνος αυτός τους επιστράφηκε κι έτσι ο Brabec πήρε τη δεύτερη θέση στην Ειδική, με τον Cornejo τρίτο, ενώ ο Sanderland ήταν τέταρτος.

 

Εν τω μεταξύ ο Adrian Van Beveren τιμωρήθηκε με ποινή 15 λεπτών, με αποτέλεσμα από την 3η θέση που είχε να πέσει στην 12η της Ειδικής και στην 11η της κατάταξης.

 

Στη γενική κατάταξη ο Cornejo προηγείται με διαφορά πάνω από 11 λεπτά από τον δεύτερο Kevin Benavides, ενώ πίσω από τις δύο Honda είναι η KTM του Sam Sunderland.

 

Η διαφορά του Βρετανού από τον πρώτο είναι στα 14 λεπτά περίπου, ενώ άλλα τρία λεπτά πιο πίσω βρίσκεται ο Ricky Brabec επίσης με Honda.

 

Η Honda που κυριαρχεί στις πρώτες θέσεις, καθώς 4 μοτοσυκλέτες της είναι στην πρώτη πεντάδα, με τον Joan Barreda να είναι 5ος αλλά και 29 λεπτά από την κορυφή.

Επόμενο άρθρο »

Yamaha-Ducati-Honda θα κάνουν online παρουσιάσεις

« Προηγούμενο άρθρο

Πέθανε ο Θρύλος του Dakar Hubert Auriol

Χορηγοί