• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Το GP του Qatar αλλάζει ημερομηνία;
Πιθανότατα θα ξέρουμε σήμερα
Νέα 14/01/2021 - 10:13

Την Τρίτη που μας πέρασε είχαμε τα νέα πως οι επίσημες δοκιμές της Sepang για τους οδηγούς της μεγάλης κατηγορίας ακυρώθηκαν λόγω Covid-19.

 

Για την ώρα το τεστ του Qatar – από τις 10 έως τις 12 Μαρτίου – φαίνεται πως θα διεξαχθεί κανονικά, ενώ το Πρωτάθλημα έχει οριστεί να ξεκινήσει στις 28 Μαρτίου.

 

Αυτό που βγαίνει προς τα έξω ωστόσο το τελευταίο διάστημα, είναι η διάθεση να αλλάξει τελικά η ημερομηνία έναρξης του GP στο Qatar.

 

Σήμερα η Dorna θα έχει online συνάντηση με τις Ενώσεις Κατασκευαστών και Ομάδων και λογικά θα ξέρουμε περισσότερα μέχρι το απόγευμα.

 

Πέρυσι, το ξέσπασμα της πανδημίας του Covid-19, δεν επέτρεψε να γίνει τελικά Αγώνας της μεγάλης κατηγορίας στην Losail, στην οποία αγωνίστηκαν μόνο η Moto2 και η Moto3.

 

Μία σκέψη είναι να μετατεθεί το τεστ στο Qatar ώστε να είναι ακόμα πιο κοντά στην προκαθορισμένη έναρξη, ώστε να είναι ήδη στη χώρα οι ομάδες και οι αναβάτες.

 

Θυμίζουμε ότι πέρυσι δεν έγινε ο Αγώνας της μεγάλης κατηγορίας επειδή έπρεπε να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών όσοι ταξίδευαν στο Qatar.

 

Οι οδηγοί της Moto2 και της Moto3 όμως ήταν ήδη στη χώρα κι έτσι κατάφεραν να κάνουν τους Αγώνες τους.

 

Μία άλλη σκέψη είναι να μετατεθεί ο Αγώνας και ίσως να γίνει μία εβδομάδα νωρίτερα. Αυτό βολεύει και επειδή στις 28 Μαρτίου έχουμε την έναρξη της F1 τελικά.

 

Για να αλλαχθεί η ημερομηνία διεξαγωγής του Qatar θα πρέπει να συμφωνήσουν και τα κανάλια ανά τον κόσμο που δείχνουν το MotoGP.

 

Με την πανδημία του Covid-19 να μην έχει ξεπεραστεί ακόμα, αυτή ίσως δεν είναι και η μόνη αλλαγή στο φετινό Ημερολόγιο Αγώνων.

Επόμενο άρθρο »

Η Sepang δεν αντικαθίσταται

« Προηγούμενο άρθρο

Beirer: Ξέρω τι χρειάζεται ο Petrucci!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα