• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Sepang δεν αντικαθίσταται
Μόνο οι Rookies θα κάνουν 3 επιπλέον ημέρες δοκιμών
Νέα 14/01/2021 - 11:15

Μετά την επίσημη ακύρωση των δοκιμών στην Μαλαισία, η Dorna προσανατολίζεται στο να μεταφέρει το τεστ των οδηγών εξέλιξης στο Qatar.

 

Υπό κανονικές συνθήκες, των δοκιμών στην Μαλαισία θα προηγούνταν τρεις ημέρες κατά τις οποίες στην Sepang θα βρίσκονταν οι δοκιμαστές των εργοστασίων.

 

Και τα δυο αυτά τεστ ακυρώθηκαν κι ενώ το επίσημο τεστ δεν θα αντικατασταθεί τελικά, δεν θα ισχύσει το ίδιο και για το αντίστοιχο των δοκιμαστών.

 

Οι τελευταίοι θα δώσουν το παρών στην πίστα Losail του Qatar από τις 05 Μαρτίου έως και τις 07 του μήνα.

 

Η Aprilia είναι το μοναδικό εργοστάσιο που απολαμβάνει προνόμια στη μεγάλη κατηγορία κι έτσι θα έχει το δικαίωμα να παραβρεθεί στο τεστ με τους κανονικούς οδηγούς της.

 

Το Ιταλικό εργοστάσιο θα έχει την ευκαιρία στα δυο τεστ του Qatar να αξιολογήσει και τους Savadori-Smith ώστε να αποφασίσει ποιος από τους δύο θα είναι στο πλευρό του Espargaro.

 

Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε πως οι οδηγοί της μεγάλης κατηγορίας θα έχουν μονάχα τρεις ημέρες δοκιμών πριν την εκκίνηση του Πρωταθλήματος.

 

Σήμερα θα γίνει συνάντηση ανάμεσα στην Dorna, την Ένωση Κατασκευαστών και αυτή των Ομάδων για να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις επί του θέματος.

 

Επιπλέον είναι βέβαιο πως θα δοθεί το δικαίωμα στους rookies να συμμετάσχουν στο τεστ των δοκιμαστών για να εξοικειωθούν περισσότερο με τις νέες τους μοτοσυκλέτες.

 

Επομένως το νέο πλάνο των χειμερινών δοκιμών έχει ως εξής:

 

MotoGP

 

05-07 Μαρτίου Losail (δοκιμαστές και rookies)

10-12 Μαρτίου επίσημο τεστ

 

Moto2-Moto3

 

16-18 Μαρτίου Jerez

Επόμενο άρθρο »

H ΚΤΜ παραμένει στο MotoGP έως το 2026!

« Προηγούμενο άρθρο

Το GP του Qatar αλλάζει ημερομηνία;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα